Проблем с оборотите - бензин?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Проблем с оборотите - бензин?!
Моля колегите с бензинови двигатели да споделят как е при техните коли: нормално ли е като изфорсирам леко-до към 1500-2000 оборота и започнат да слизат оборотите, да поминат нормалните за празен ход и да паднат до към 400-500 и след 2-3 колебания да се нормализират?Същото падане на обороти става и като леко кача оборотите до 1000-1200,но разко и като се върнат има няколко колебания до уравновесяването им до 700?! Все едно да пуснеш топче от метър и половина на земята! Някой има ли подобен проблем и на какво се дължи? Как го е решил! Двигателя е M52TUB20!
Аз преди време имах Е36 316 и го имах същия проблем.
Колата беше с газова уредба и си мислех , че е от газта , ама всъщност така и неразбрах от какво е.
Като ходих на диагностики ми ги регулираха , оправяше се и след известно време пак се разваляха.
Един приятел , който горе долу разбира от БМВ ми казваше , че проблема може да е в дебитомера.
Колата беше с газова уредба и си мислех , че е от газта , ама всъщност така и неразбрах от какво е.
Като ходих на диагностики ми ги регулираха , оправяше се и след известно време пак се разваляха.
Един приятел , който горе долу разбира от БМВ ми казваше , че проблема може да е в дебитомера.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
320i Е46 99г. без АГУ!Не могат да открият диагностиците къде е проблема,иначе до сега да съм го оправил.Затова сондирам мнения и то в Е39,защото колегите са със същия двитател,но от по-рано и знаят слабите места на 6 цилиндровия!
Колега, жената има същата кола със същия проблем! Къде ли не ходих, какви ли глупости неслушах, накрая решиха че били някакви бобини. За сега си я караме така. Проблема е, че малко се замислия докато тръгне. Сякаш докато мине прага от 1000-1200 оборота се чуди, дали да вдигне обороти или да спре!
Ако намериш решение, ще съм ти благодарен да ми пишеш!
Ако намериш решение, ще съм ти благодарен да ми пишеш!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега каде я правиш тая диагностика ?
не знам .. тоя 6-так бензинката.. са как се пооправи времето и като са свалени стаклата или шибито .. и като го настъпиш ахх леле тва как ревее ? или само аз си въобразявам така
не знам .. тоя 6-так бензинката.. са как се пооправи времето и като са свалени стаклата или шибито .. и като го настъпиш ахх леле тва как ревее ? или само аз си въобразявам така
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Днес стана ясно от къде е проблема!Компютъра не щеше да управлява правилно стъпковото моторче на оборотите!Наложи се рестартиране на системата и се оправи!Ако обаче пак се появи дефекта,ще трябва преинсталиране на софгуера,управлявящ двигателя!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем с оборотите - бензин?!Решен елементарно!
Искам предварително да се извиня,че подхващам толкова стара тема отново,но си реших един стар проблем по колата и не можах да се стърпя да не пиша за решението му и да помогна на някой със същите симптоми!След 2 години ходене по мъките и търсене на проблема,най-накрая го реших.Оказа се елементарен-стар горивен филтър.Когато купих колата преди 3 години накарах майсторите да сменят всички филтри,но уви-ако не им седиш на главата,после само главоболия.Не са сменили горивния филтър.Оказа се,че колата е с ОРИГИНАЛНИЯ от 07.04.1999г made in Germany!!!Реших,че е дошло време да го сменя(мислех,че не е сменян 2-3 години,а те 11!!!),прочетох малко DIY,и го смених за 20-30 мин.И О,чудо-няма вече колебание на оборотите при леко форсиране и колата се отпуши.А като си помисля колко пари издадох по диагностици!!!
Явно при по-силно изфорсиране помпата е нагнетявала гориво в системата,но при леко до 1000-2000 оборота е нямало нужния дебит и двигателя се е мъчел-започва колебаене на оборотите като все едно съм пуснал топче на земята да подскача,докато се нормализира дебита и оттам оборотите или колата направо гаснеше,ако съм пуснал и климатика.Проблема е решен елементарно,а дори ходих в Камор да ми преинсталират софтуера!!!

Re: Проблем с оборотите - бензин?!
браво! мерси че си написал какъв е бил проблема, макар и след толкова време 

15 мнения
• Страница 1 от 1