Човека си личи когато е на път...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thd » 22 Фев 2008, 13:16

"Ксенона" ти не фабричен, а от готините китайски китове. Лупите на фаровете не са подходящи за такъв ксенон. И мога да се обзаложа, че заслепяваш насрещните и фаровете ти няма да минат нито един тест...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 22 Фев 2008, 14:24

Регулирани са ми фаровете и дори са свалени надолу ;)
А съм карал и коли със заводски ксенон и положението е същото ;)
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 23 Фев 2008, 9:34

Да абсолютно нормално е, а кимването и аварийките е въпрос на възпитание :D
диагностика 0899937450

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dexter » 23 Фев 2008, 14:11

Тия xenon kit-ове са пълно безумие и се чудя кога най-накрая ще ги забранят. :confused: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520i
Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
Детайли за колата: Simply the best

Мнение от pepo_520i » 23 Фев 2008, 19:09

VARBAN написа:Иначе с ръка на сърцето - софиянци са много по-толерантни(в другите големи градове нямам наблюдения)

Интересно. Как знаеш какво става в другите градове като не си виждал? Това за толерантните софиянци го разправяй някъде другаде. Това е легенда. Колкото години карам, толкова постоянно ми сее случвало да виждам тази толерантност по пътя. Не мерси .
:puke:
"Не се срамувай да кажеш онова, което не се срамуваш да си помислиш!"

Изображение

http://bg.netlog.com/groups/presiyan

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 23 Фев 2008, 19:32

е не така-възпитани хора има навсякъде....
:) :) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 23 Фев 2008, 22:06

Да, съгласен съм, че има навсякъде. В София е малко по-различно. Отишъл Иван от Пирдоп да работи и живее в столицата, купил си с първата заплата един Голф 2-ка и си джитка по цял ден, като пилот на Боинг. Той е несравним, да него друго няма. Само той и Голф-чето му.

Това е. Иначе за възпитанието съм съгласен. Няма лошо. Селенията там обаче е пълна.
ИМаше една сентенция, която гласеше така
"Нищо селско не е забравено и нищо градско не е научено". Докато още имаме манталитет на каруцари така ще бъде.

:bowdown: :bs:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 26 Фев 2008, 5:18

Айде да не се заблуждаваме, в София маниерите за които говорим са много широко застъпени.
Изключително рядко ми се случва да пусна някой и да не пусне мигач, да не вдигне ръка или да да направи какъвто и да било знак.
В провинцията е точно обратното!
В Перник съвсем съм се отказал на правя подобни жестове!
Ако река да дам път на някого в повечето случаи настава объркване - онзи отсреща си мисли, че му святкам да не вземе да мине преди мен :shock:
Цъкане с аварийни почти не съм видял.
И между другото карам активно в София от 2000 година с прекъсване от около 3 години.
Вервайте ми, след тези 3 години ми направи адски готино впечатление повишаването на културата и колегиалността при шофиране в столицата.
Вярно, че колите са много повече, има и много измет но като цяло, категорично тенденцията е към по-добро.

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 26 Фев 2008, 6:40

Има едно нещо което много ме дразни и то е когато някой се престроява и не дава мигач, независимо дали е в задръстване или по време на движение. Такива хора гледам да не ги пускам пред мен, не защото не искам, а просто защото ме дразни това че не смятат за нужно да предупредят човека зад тях че искат да извършат тази маневра. Аз винаги, абсолютно винаги когато се престроявам си пускам мигача, когато съм в задръстване свирвам леко на колегата до мен и когато ме погледне с жест го питам дали може да се вмъкна пред него и никога когато съм го правил не ми се е случвало да не ме пуснат. Винаги когато мога гледам да пускам както пешеходците по пътя така и колегите с автомобили. Мисля че на всеки му става хубаво когато пусне някой, човека отсреща му се усмихне и му благодари, така никой не се напряга и не се ядосва, но има хора който според мен са ограничени от към уствен багаж и гледат да се навират да се бутат само и само да не пуснат никой пред тях, тези хора просто се опитвам да ги игнорирам за да не се ядосвам излишно заради тяхната простотия. Като за завършек искам да ви помоля колеги, освен всичко друго опитвайте се да не се ядосвате от простаците на пътя и ще видите че ще се чувствате много по спокойни и много по-малко напрегнати.
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 26 Фев 2008, 18:46

Andronoff написа:Вдигане на ръка, пускане на аварийки или 1-2 подсвирвания с клаксона - това са начините по които аз се отблагодарявам и го правя винаги.
Колегата е пуснал хубава тема и аз ще я използвам за един призив:
Моля, святкайте си дългите, след като се разминете с насрещните коли!
И е крайно време да разберете, че ИМА по-силни фарове от тези на Жигули и Москвич, не си мислете, че още живеем в онези години, когато фаровете тип "попски свещи" бяха най-силните! Като ви заслепяват, спрете, намалете или каквото и да е там, но не карайте на дълги, щото аз няма да си махна ксенона заради такива, които или ми карат на дълги, или ги святкат 10 метра преди да се разминем!!

Ами колега искам да ти кажа, че си абсолютно не прав :!:
И аз съм със допълнително монтиран ксенон и досега никой не ми е святкал, защото фаровете ми наистина са настроени да си светят надолу (левия малко по-надолу за да не заслепявам колите отсреща).
Значи правило ми е впечатление, че нови С-класи или БМВ-а въпреки силните си фарове никога не са ме заслепявали, точно защото са настроени добре. Докато има непукисти дето си заслепяват наред с късите си и пишат по форумите точно като теб - "оправяйте се , аз няма да си сваля ксенон-а" .
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Esper » 26 Фев 2008, 20:45

Малко се отплесваме с тая ксенонова тема но и аз мога да кажа, че масово ми правят дупки по стъклата "модерните" ксенони монтирани зад лупи.
Много по-рядко ми се случва да ме заслепят от старите конвенционални фарове пък били и те кофти настроени.
Пък жипка с лупи и ксенон имам чувството че ще ми запали врата.
Еб..м ти системите за реглаж на наклона, има определени ъгли при които се получават невероятни отблясъци със адски силна светлина.
И според мен това е точно заради шибаните лещи, или лупи - както искате им викайте.
То оптиката датира от време оно, още тока не е бил открит.
Та ако е било толкова убаво пред фаровете да има лупи - отдавна да са го намонирали и в колите.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 26 Фев 2008, 23:07

Според мен е до манталитет.
Тоя номер ми го погаждат най-вече хора, дето карат 30 годишни коли и/или пенсионери на по 80 години, дето са потенциални убийци.
Колкото до моите фарове - регулирани са на стенд, свалени са максимално, колата е пътувала най-много с 2-ма човека, което ще рече, че не е вирвала предница от натоварване.
Като тръгна към морето що много рядко ще ми светне някой? Щото на оня хубав път манталитета е по-различен, нали, не като тоя тука Гълъбово - Стара Загора, дето пътуват само някви диви селяни, незнаещи кво е туй ксенон и има ли почва в колите!
Щото живея в малък град и ме питат хората тия сини крушки отде съм си ги купил, че много хубаво светели, ама като чуят 500 лева и ей тъй :shock: :shock: :shock:
Затуй казвам - манталитет!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 27 Фев 2008, 9:32

Andronoff написа: щото аз няма да си махна ксенона заради такива, които или ми карат на дълги, или ги святкат 10 метра преди да се разминем!!

Да бе колега, сигурно ти не го правиш това с пресвяткането от 10 метра като някой друг те заслепи? Просто намаляваш, спираш и почваш да тикаш колата, докато се разминете. :conf:
Има и едно друго нещо, което е залегнато и в ЗДвП. Всеки водач е длъжен да регулира фаровете си в сервиз, преди началото на всеки нов сезон. Това че има хора със стари и нови автомобили, които не се интересуват от нищо по техническата изправност, само да запали и тръгне е безкрайно вярно. Те са наистина опасни - слабо казано. Жалко е че съществуват въобще. Винаги съм казвал, независимо каква кола притежаваш, ти имаш индивидуална отговорност за останалите около теб и до теб. Занимаряването на колата е престъпление. Това е средство за придвижване, той участвава, посредством него в един сложен, добре организиран социален процес. Жалко че има такива личности, но ти колега си прав - манталитет
:yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 02 Мар 2008, 15:22

аз съм за това което каза Svetlio.Angelov... подкрепям го на 100% :yes:

:bgflag: :bgflag: :bgflag: