bmw e39 (метан или газ)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angel_eyes
- Потребител
-
bmw e39 (метан или газ)
Някой слагал ли е метан на bmw e 39 колебая се газ или метан кое е по добро?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
bmwmania написа:Не мога да го разбера това, да си купиш кола "лимузина" и да и плеснеш оня смрад наречена "ГАЗ". Като не ти се дават парици за бензин си купуваш нещо с двигател 1.3 и слагаш каквото ти падне, ама на на Е39 газ......... Всеки си знае де, но аз не го разбирам това.
и аз съм а това мнение
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
На мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите
Колата ми гори 18л/100км градско (автоматик) и колкото и да съм добре финансово, от където да го погледнеш си е доста, след като навъртам по 90-100км дневно в града
Лично аз, си сложих най-доброто, като за мен беше важно да не се пести от нищо.Има варианти с български софтуер, комбинации от изпарител BRC с евтини дюзи...но за мен това е извращение.
Разбира се, питах и какви са рисковете и минусите при каране на газ и в крайна сметка, след дълго четене и питане се установи, че дюзите за бензин пресъхват и се задръстват, но този проблем се решава с редовното ползване на качествена добавка за бензина за почистване на дюзи.Ако се спазва стриктно профилактиката, колата ще се отблагодари с дълго и безаварийно каране на половин цена
А по темата "Газ или метан", само мога да кажа, НЕ ИЗНАГЛЯВАЙТЕ, LPG си е достатъчно евтино и всичко останало вече е скъперничество

Колата ми гори 18л/100км градско (автоматик) и колкото и да съм добре финансово, от където да го погледнеш си е доста, след като навъртам по 90-100км дневно в града

Лично аз, си сложих най-доброто, като за мен беше важно да не се пести от нищо.Има варианти с български софтуер, комбинации от изпарител BRC с евтини дюзи...но за мен това е извращение.
Разбира се, питах и какви са рисковете и минусите при каране на газ и в крайна сметка, след дълго четене и питане се установи, че дюзите за бензин пресъхват и се задръстват, но този проблем се решава с редовното ползване на качествена добавка за бензина за почистване на дюзи.Ако се спазва стриктно профилактиката, колата ще се отблагодари с дълго и безаварийно каране на половин цена

А по темата "Газ или метан", само мога да кажа, НЕ ИЗНАГЛЯВАЙТЕ, LPG си е достатъчно евтино и всичко останало вече е скъперничество

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Колега слагай смело, газ метан квото ти е по-удобно. Газстанции бол, виж метана още е малко проблемен за намиране. Ако ти сложат уредбата грамотни хора и ако не пестиш от дребни неща по уредбата нама място за притеснение. Има хора с хубави и хора с лоши уредби, питай накой като Славянко, дето е с инжекцион (хубав) дали има проблеми, е няма, ако се чидиш що някой реве, че му гърми колата, ми щото туря обикновенна уредба и на туй отгоре и не му е настроена.
Същият Славянко беше написал едно мого хубаво нещо в подобна тема "Що да ги давам за бензин, като мога да ги дам за жената и детето?" - това по памет го казвам. Мисля че всеки знае как си изкарва парите и всеки гледа да разходва най-добре, според нуждите и приоритетите си изкараните с труд пари, а постове като горните не ги разбирам, не че не обичам марката и колата си, но нека не забравяме, че колата е мой роб, а не аз нейн.
Същият Славянко беше написал едно мого хубаво нещо в подобна тема "Що да ги давам за бензин, като мога да ги дам за жената и детето?" - това по памет го казвам. Мисля че всеки знае как си изкарва парите и всеки гледа да разходва най-добре, според нуждите и приоритетите си изкараните с труд пари, а постове като горните не ги разбирам, не че не обичам марката и колата си, но нека не забравяме, че колата е мой роб, а не аз нейн.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
///vlado написа:mad_presley написа: .............. на мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите ..............
не просто не ми се съсипва колата
Би ли уточнил, какво точно съсипваш по колата

Както казах, преди да се реша да сложа газов инжекцион, четох и се интересувах поне месец преди да се реша.Единственият проблем, който се проявява (както писах и по-горе) е пресъхване и задръстване на дюзите за бензина, като този проблем се решава с използването на качествена добавка за почистване на дюзи.Също така, съм нагласил компютъра на газта, да превключва на газ при 50*С (оригинално е на 40*С), просто като предпазна мярка.
Колата си върви перфектно както на бензин, така и на газ (не намирам никаква разлика, въпреки, че е автоматик).
Ако знаеш за някави проблеми, освен описаните от мен, които се проявяват при карането на LPG, просто ги сподели, защото мнение като: "просто не ми се съсипва колата" е крайно несериозно, необосновано и напълно потвърждава цитираното мое мнение в твоя пост

P.S Ако ползвате колата, просто да излезете на кафе и да навъртате 10-20км на ден, инвестицията в газов инжекцион е напълно безмислена и едва ли би се изплатила напред във времето.
Разбира се, всеки си преценява сам за себе си

- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
///vlado написа:mad_presley написа: .............. на мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите ..............
не просто не ми се съсипва колата
Като гледам колата ти е 96 набор и смяташ да е караш поне още 10г., щото за толкава ще се съсипе на газ

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
да бе,тия дискусии за и против газта са много смешни
ми не метан а ми и на лайна ако мога да я направя,че те са неизчерпаеми, и чалмите тогава ще го издухат
то е голям бабаитлък да даваш лудата пара за гориво със съмнително качество,вместо за нещо полезно
ми не метан а ми и на лайна ако мога да я направя,че те са неизчерпаеми, и чалмите тогава ще го издухат
то е голям бабаитлък да даваш лудата пара за гориво със съмнително качество,вместо за нещо полезно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
само да светна тоо дето иска да си слага метан че мощноста на колата спада драстичноо сиг с 50% наи добрата алтернатива на бензина според мене е газта пропан бутана
пример един познат даде 2000 и кусур за метанов инжекцион и хич не е доволен и ще го махаа

пример един познат даде 2000 и кусур за метанов инжекцион и хич не е доволен и ще го махаа

[quote="mad_presley"]На мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите
бааа м5 градско 16.5-18.3 -това е всеки път изстрелване бате виж ланда сондите а за газъ нема какво да се коментира ако беше убаво щяха производителите да го слагат

бааа м5 градско 16.5-18.3 -това е всеки път изстрелване бате виж ланда сондите а за газъ нема какво да се коментира ако беше убаво щяха производителите да го слагат

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Мишу написа:бааа м5 градско 16.5-18.3 -това е всеки път изстрелване бате виж ланда сондите а за газъ нема какво да се коментира ако беше убаво щяха производителите да го слагат
_________________Fuel consumption, carbon dioxide (CO2) emissions
____________________________BMW 520i
______________________5-sp. gearbox______Automatic
Town--------litres/100 km---12.6/13.7------------14.5/15.3
__________(Imp. mpg)------(22.4/20.6)---------(19.5/18.5)
Country-----litres/100 km---9.0/9.6---------------9.9/10.5
__________(Imp. mpg)-----(31.4/29.4)----------(28.5/26.9)
Total--------litres/100 km----8.1/8.3--------------9.1/9.4
__________(Imp. mpg)-----(34.9/34.0)---------(31.0/30.1)
Това го дава производителя, при идеални условия, като автомобила минава 100км градско при загрял двигател и при температура на въздуха не по-ниска от 22*С

Взето от Указание за ползване на Е39 произв. преди 09.2001 (английски)НОВО!
Не виждам нищо нередно, 10 годишната ми кола, да ми гори ~18л/100км само в града, при -10*С, като автомобила не е постоянно в движение, спира и изстива

Ама викам да не започваме с темата, на кой колко му гори, че ще започнат сега едни М-ки дето горят по 5л/100км градско

Пак казвам, да сложиш КАЧЕСТВЕН газов инжецион-LPG по никакъв начин не може да навреди на автомобила, ако се експлоатира правилно!
А производителите не го слагат на BMW, по простата причина, че все още LPG не е разрешен в Германия.
Просто за мен стана прекалено да давам по ~80лв на ден за бензин и предпочетох да дам 2600лв напред, но сега си пълня газ за 40лв на ден.
За метан вече казах, за мен това е гавра с баварецо

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2