bmw e39 (метан или газ)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

bmw e39 (метан или газ)

Мнение от angel_eyes » 23 Фев 2008, 20:51

Някой слагал ли е метан на bmw e 39 колебая се газ или метан кое е по добро?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 24 Фев 2008, 1:03

Има тема дискусия "Метан vs Газ" в подфорум "Сервизно обслужване", потърси я.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 24 Фев 2008, 1:30

маи е по добре газ.. като чуем метан и си мислим за ТАКСИ :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 24 Фев 2008, 11:09

aз викам най добре на биндзинец ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 24 Фев 2008, 11:47

Не мога да го разбера това, да си купиш кола "лимузина" и да и плеснеш оня смрад наречена "ГАЗ". Като не ти се дават парици за бензин си купуваш нещо с двигател 1.3 и слагаш каквото ти падне, ама на на Е39 газ......... Всеки си знае де, но аз не го разбирам това.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 24 Фев 2008, 12:33

bmwmania написа:Не мога да го разбера това, да си купиш кола "лимузина" и да и плеснеш оня смрад наречена "ГАЗ". Като не ти се дават парици за бензин си купуваш нещо с двигател 1.3 и слагаш каквото ти падне, ама на на Е39 газ......... Всеки си знае де, но аз не го разбирам това.

и аз съм а това мнение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 24 Фев 2008, 13:05

На мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите :mhihi:

Колата ми гори 18л/100км градско (автоматик) и колкото и да съм добре финансово, от където да го погледнеш си е доста, след като навъртам по 90-100км дневно в града ;)

Лично аз, си сложих най-доброто, като за мен беше важно да не се пести от нищо.Има варианти с български софтуер, комбинации от изпарител BRC с евтини дюзи...но за мен това е извращение.

Разбира се, питах и какви са рисковете и минусите при каране на газ и в крайна сметка, след дълго четене и питане се установи, че дюзите за бензин пресъхват и се задръстват, но този проблем се решава с редовното ползване на качествена добавка за бензина за почистване на дюзи.Ако се спазва стриктно профилактиката, колата ще се отблагодари с дълго и безаварийно каране на половин цена :winky:

А по темата "Газ или метан", само мога да кажа, НЕ ИЗНАГЛЯВАЙТЕ, LPG си е достатъчно евтино и всичко останало вече е скъперничество :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 24 Фев 2008, 13:17

mad_presley написа: .............. на мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите ..............

не просто не ми се съсипва колата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 24 Фев 2008, 14:15

Колега слагай смело, газ метан квото ти е по-удобно. Газстанции бол, виж метана още е малко проблемен за намиране. Ако ти сложат уредбата грамотни хора и ако не пестиш от дребни неща по уредбата нама място за притеснение. Има хора с хубави и хора с лоши уредби, питай накой като Славянко, дето е с инжекцион (хубав) дали има проблеми, е няма, ако се чидиш що някой реве, че му гърми колата, ми щото туря обикновенна уредба и на туй отгоре и не му е настроена.
Същият Славянко беше написал едно мого хубаво нещо в подобна тема "Що да ги давам за бензин, като мога да ги дам за жената и детето?" - това по памет го казвам. Мисля че всеки знае как си изкарва парите и всеки гледа да разходва най-добре, според нуждите и приоритетите си изкараните с труд пари, а постове като горните не ги разбирам, не че не обичам марката и колата си, но нека не забравяме, че колата е мой роб, а не аз нейн.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Фев 2008, 14:23

///vlado написа:
mad_presley написа: .............. на мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите ..............

Би ли уточнил, какво точно съсипваш по колата :!: :?:
Както казах, преди да се реша да сложа газов инжекцион, четох и се интересувах поне месец преди да се реша.Единственият проблем, който се проявява (както писах и по-горе) е пресъхване и задръстване на дюзите за бензина, като този проблем се решава с използването на качествена добавка за почистване на дюзи.Също така, съм нагласил компютъра на газта, да превключва на газ при 50*С (оригинално е на 40*С), просто като предпазна мярка.
Колата си върви перфектно както на бензин, така и на газ (не намирам никаква разлика, въпреки, че е автоматик).

Ако знаеш за някави проблеми, освен описаните от мен, които се проявяват при карането на LPG, просто ги сподели, защото мнение като: "просто не ми се съсипва колата" е крайно несериозно, необосновано и напълно потвърждава цитираното мое мнение в твоя пост ;)

P.S Ако ползвате колата, просто да излезете на кафе и да навъртате 10-20км на ден, инвестицията в газов инжекцион е напълно безмислена и едва ли би се изплатила напред във времето.
Разбира се, всеки си преценява сам за себе си :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 24 Фев 2008, 14:24

///vlado написа:

Като гледам колата ти е 96 набор и смяташ да е караш поне още 10г., щото за толкава ще се съсипе на газ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 24 Фев 2008, 17:09

да бе,тия дискусии за и против газта са много смешни
ми не метан а ми и на лайна ако мога да я направя,че те са неизчерпаеми, и чалмите тогава ще го издухат
то е голям бабаитлък да даваш лудата пара за гориво със съмнително качество,вместо за нещо полезно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 24 Фев 2008, 18:58

само да светна тоо дето иска да си слага метан че мощноста на колата спада драстичноо сиг с 50% наи добрата алтернатива на бензина според мене е газта пропан бутана :idea:

пример един познат даде 2000 и кусур за метанов инжекцион и хич не е доволен и ще го махаа :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 24 Фев 2008, 19:27

[quote="mad_presley"]На мен ми се струва, че вие, дето сте толкова против газта, просто не ви де дават 2500-2700лв за газова уредба и за това такива ги ръсите :mhihi:

Колата ми гори 18л/100км градско (автоматик) и колкото и да съм добре финансово, от където да го погледнеш си е доста, след като навъртам по 90-100км дневно в града ;)

бааа м5 градско 16.5-18.3 -това е всеки път изстрелване бате виж ланда сондите а за газъ нема какво да се коментира ако беше убаво щяха производителите да го слагат :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Фев 2008, 20:37

Мишу написа:бааа м5 градско 16.5-18.3 -това е всеки път изстрелване бате виж ланда сондите а за газъ нема какво да се коментира ако беше убаво щяха производителите да го слагат :mhihi:

_________________Fuel consumption, carbon dioxide (CO2) emissions
____________________________BMW 520i
______________________5-sp. gearbox______Automatic
Town--------litres/100 km---12.6/13.7------------14.5/15.3
__________(Imp. mpg)------(22.4/20.6)---------(19.5/18.5)

Country-----litres/100 km---9.0/9.6---------------9.9/10.5
__________(Imp. mpg)-----(31.4/29.4)----------(28.5/26.9)

Total--------litres/100 km----8.1/8.3--------------9.1/9.4
__________(Imp. mpg)-----(34.9/34.0)---------(31.0/30.1)

Това го дава производителя, при идеални условия, като автомобила минава 100км градско при загрял двигател и при температура на въздуха не по-ниска от 22*С ;)
Взето от Указание за ползване на Е39 произв. преди 09.2001 (английски)НОВО!

Не виждам нищо нередно, 10 годишната ми кола, да ми гори ~18л/100км само в града, при -10*С, като автомобила не е постоянно в движение, спира и изстива ;)

Ама викам да не започваме с темата, на кой колко му гори, че ще започнат сега едни М-ки дето горят по 5л/100км градско :D

Пак казвам, да сложиш КАЧЕСТВЕН газов инжецион-LPG по никакъв начин не може да навреди на автомобила, ако се експлоатира правилно!

А производителите не го слагат на BMW, по простата причина, че все още LPG не е разрешен в Германия.

Просто за мен стана прекалено да давам по ~80лв на ден за бензин и предпочетох да дам 2600лв напред, но сега си пълня газ за 40лв на ден.

За метан вече казах, за мен това е гавра с баварецо :mhihi:

Следваща

Назад към E39