Чип тунинг на 2.5 ТДС мотора (Е38)
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Чип тунинг на 2.5 ТДС мотора (Е38)
Здравейте
Обмислил съм варианта да сложа чип на колата ми . Става въпрос за 725тдс .Искам да попитам притежателите на такива коли с чип следните неща:
1. каде сте си ги сложили и на каква цена горе долу ще ми стъпи
2. как се отразява това на разхода на гориво
3. като цяло споличливо ли става на 2.5тдс мотора, щото преди имах 320д, но специално за онзи мотор ми казаха че с чип износвали страшно бързо турботата.
Благодаря ви предватително...
Обмислил съм варианта да сложа чип на колата ми . Става въпрос за 725тдс .Искам да попитам притежателите на такива коли с чип следните неща:
1. каде сте си ги сложили и на каква цена горе долу ще ми стъпи
2. как се отразява това на разхода на гориво
3. като цяло споличливо ли става на 2.5тдс мотора, щото преди имах 320д, но специално за онзи мотор ми казаха че с чип износвали страшно бързо турботата.
Благодаря ви предватително...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:смени по добре мотора![]()
![]()
![]()
много даже си ми хресва мотора. ако няма какво да споделиш недей писа глупости, че само дразниш
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Georgiev BMW написа:_65536_kb_sec_ написа:смени по добре мотора![]()
![]()
![]()
много даже си ми хресва мотора. ако няма какво да споделиш недей писа глупости, че само дразниш
щом питаш и за разхода на гориво -значи хем та сърби хем та боли
тоо двигател на тва купе е само за возене

като искаш истински ПАУЪР си земи 730-740 с М60
разходите за гориво ще са ти гборе долу същите а ако се сложи газов инжекцион и по малки НО пък ще върви 2 пъти повече от то ТДС
а на ТДС-а без чипове и ала бала може да му се даде още малко ПОВЕР като се плъзне плочката на ГНП-то с 0.5-1 мм в посока купето
разликата е осезаема в вървежа, естествено че и разхода ще се вдигне малко

Аман вече от разбирковци!
Колега сега обяснявам.Преди около 3-4 години един приятел си беше взел 725 тдс чипоса я във Варна за 1000лв. и от 143 става на 178 коня осезаемо се усеща че започва да върви повече и разхода на гориво падна с 1 литър.Приятелят на този мой приятел т.е. АЗ преди година и половина си взех 725 тдс чипосах я на същото място за 700лв. и от 143 става на 178 коня осезаемо се усеща че започва да върви повече и разхода на гориво падна с 1 литър че и отгоре.
Надявам се това ти е достатъчо и двете коли съм ги карал доста преди и след чипа.Колата не е много пъргава но с чипа нещата много се променят особенно за града си е 6 не си ръгачка като някой голф или 318 ис
ама все си мисля че ще ти е по-добре! Ако ти се идва до Варна обади се ще те заведа даже последно чух че цената вече е паднала и под 500лв. ама не съм сигурен но мога да попитам ако проявиш желание!
Колега сега обяснявам.Преди около 3-4 години един приятел си беше взел 725 тдс чипоса я във Варна за 1000лв. и от 143 става на 178 коня осезаемо се усеща че започва да върви повече и разхода на гориво падна с 1 литър.Приятелят на този мой приятел т.е. АЗ преди година и половина си взех 725 тдс чипосах я на същото място за 700лв. и от 143 става на 178 коня осезаемо се усеща че започва да върви повече и разхода на гориво падна с 1 литър че и отгоре.
Надявам се това ти е достатъчо и двете коли съм ги карал доста преди и след чипа.Колата не е много пъргава но с чипа нещата много се променят особенно за града си е 6 не си ръгачка като някой голф или 318 ис

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
cecoboy написа:Аман вече от разбирковци!
Надявам се това ти е достатъчо и двете коли съм ги карал доста преди и след чипа.Колата не е много пъргава но с чипа нещата много се променят особенно за града си е 6 не си ръгачка като някой голф или 318 ис![]()
![]()
ама все си мисля че ще ти е по-добре! Ако ти се идва до Варна обади се ще те заведа даже последно чух че цената вече е паднала и под 500лв. ама не съм сигурен но мога да попитам ако проявиш желание!
кво си мислиш че прави тоо чип???
тва за намалянето на разхода и вдигане на мощноста въри го разправяи на някои друг

и как така изчисли че е станала 178 коня

на ДИНО ЛИ ХОДИ

като сте будали да давате по 1000лв

като тва осезаемо вдигане на мощноста мога да ти го направя за 1 час и няма да дадеш 1 ст. само че разхода невярвам да падне неможе да да върви още повече и да лапа по малко винаги едното е за сметка на другото

- Тони1
- Потребител
-
- Кара: Range Rover-и
Йонкич,ко сериозно си се навил за чипосването ,пиши едно лично на V-max мой приятелчета останаха сравнително доволни от работата му ...тази седмица евентуално ще скокна до Габрово ,като се видим ще погороворим за тес раллти 

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
cecoboy написа:Аман вече от разбирковци!
Надявам се това ти е достатъчо и двете коли съм ги карал доста преди и след чипа.Колата не е много пъргава но с чипа нещата много се променят особенно за града си е 6 не си ръгачка като някой голф или 318 ис![]()
![]()
Благодаря ти колега, чух същите неща и от други хора . След 1-2 седмици ако си свободен мога да мина до Варна да ме заведеш до твоя човек.Като дойде времето ще драсна едно лс да поговорим

За чип тунинг :
http://www.digitaltuning.bg/products.php
http://www.prospeed.bg/cat/index.php?cPath=3
това са сериозни сервизи, хората разбират какво правят и дават гаранция!
http://www.digitaltuning.bg/products.php
http://www.prospeed.bg/cat/index.php?cPath=3
това са сериозни сервизи, хората разбират какво правят и дават гаранция!
stambo_81dg написа:cecoboy написа:Аман вече от разбирковци!
![]()
кво си мислиш че прави тоо чип???
тва за намалянето на разхода и вдигане на мощноста въри го разправяи на някои друг![]()
и как така изчисли че е станала 178 коня![]()
![]()
![]()
на ДИНО ЛИ ХОДИ![]()
ако да покажи резултатите ,или си приказвате еи така колкото да не ви стоят затворени устите
![]()
като сте будали да давате по 1000лв![]()
![]()
![]()
като тва осезаемо вдигане на мощноста мога да ти го направя за 1 час и няма да дадеш 1 ст. само че разхода невярвам да падне неможе да да върви още повече и да лапа по малко винаги едното е за сметка на другото
Нямам ни най-малка представа как става защо и т.н. говоря от опит ти кво искаш да ми кажеш че преди да чипосам като слагах по 13/100 а сега 11/100 нещо съм сънувал ли? Абсолютно всеки път пълня до горе и си смятам разхода!(Не по компютъра квото показва!)
Като не знаеш трай!

Georgiev BMW написа:cecoboy написа:Аман вече от разбирковци!
![]()
Благодаря ти колега, чух същите неща и от други хора . След 1-2 седмици ако си свободен мога да мина до Варна да ме заведеш до твоя човек.Като дойде времето ще драсна едно лс да поговорим
Когато решиш пиши едно Л.С. да ида да проверя колко пари и дали още са там и нямаш грижи!За около час и си готов!
При мен преди чипа ми показваше около 13/100 и реално толкова гореше.Сега ми показва 9.5-10/100 и реално гори 11-12/100! Естественно зависи как караш!Пробвал съм от Варна до Русе 200км със скорост 90 до 110 падна на 6.5/100 излезе 7/100 реално преди да тръгна напълних до преливане и като пристигнах също.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
чип
колега с чипа наистина намалява разхода колкото и да не ти се вярва аз имам 730d и ми свали разхода с около 1 литър и то в града. А колкото до цената на чипа не давай повече от 500 лв.моя го сложиха за 700лв.
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!
Re: чип
Langata написа:колега с чипа наистина намалява разхода колкото и да не ти се вярва аз имам 730d и ми свали разхода с около 1 литър и то в града. А колкото до цената на чипа не давай повече от 500 лв.моя го сложиха за 700лв.
"Е я стига ве заблудил си се нещо сега ако кажеш и че върви повече хептен няма да ти повярвам!"

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2