Как си спрасках картера...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Как си спрасках картера...
Съботва на обяд. Деня е слънчев, настроението е на 6, в резервоара се плацикат 16 литра гориво, по гумите няма почти никаква шарка и завойте нямат изправяне
Пътувам си аз с моята количка към Бавареца, но не заради повреда, ами да се видим. Заедно с мен в колата е Спийдмастер, а зад мен е познатия на по-старите члевове г-н Рибарски със зелената Вектра. Караме си ние по Цар Борис 3-ти и спираме на светофара пред гара Овча купел, като аз се падам трета кола в колоната. Светва зелено, всички тръват и минават лекинко през релсите на трамвая. Аз минавам със същата скорост на втора без газ.....
Изведнъж колата пропадна зверски и се чу едно невероятно силно ТРЯС, след което ми светна лампата за маслото. Аварийни, отбиване в дясно, поглед в огледалото - дирята масло беше широка около 20 см и 90 процента от маслото ми изтече за 20-те метра, които ми тряваха да се престроя в дясно и да спра. Виждайки как се стича жизненонеобходимата течност от спукания картер ме обзе чувство на огромна тъга и бясна ярост на тъпите управници, които инвестираха в управянето на пътищата пред техните вили и домове, а нас ни оставиха да си чупим колите по тези пътища. За да не направя нещо необмислено реших да отида и да огледам мястото на инцидента, за да добия представа какво се е случило. Вървейки натам обаче не се сдържах и така бясно изпсувах, че едно БМВ спря в локалното платно, свали джама и Малкия ме попита - Какво става бе Ати, защо крещиш така....
Оказа се, че пред релсата на трамвая асфалта с течение на времето е хлътнал до такава степен, все едно се опитвам да се кача на висок бордюр с 25 км/ч, което явно за другите коли не е проблем, но за моята се оказа. А такава яма не става за 1 или две години....
Бях толкова бесен, като видях това и въпреки че хората на спирката ми казваха - спокойно младеж, не се ядосвай, аз не можех да седна да карам и Спийдмастер пое волана на тегления от Вектрата ранен вълк.
При Бавареца последва смяна на картера и маслената помпа, която е хваната на три лапи, които бяха откъснати, принуждавайки цялата помпа да плюсне в каретера, разцепвайки цетката и корпоса й, и също така привода, който е от масивен метал и Бавареца каза, че през целия си живот не е виждал някой да счупи тази част....
Поради липса на гарнитура и скъсване на старата при опита ми да я махна от счупения картер сложихме каретара, уплътнявайки го с добре познатия ни силикон с червен цвят, който обаче не може да издържи на 4-те атмосфери налягане (а при мен поради износване на сегментите са и малко повече) и сега пак тече малко по-малко от лейка колата....
А тъкмо се радвах, че не се налага преди всяко тръгване да надничам под колата и да проверявам маслото....
И как да ми е кеф да си карам колата, като главните артерии на града са в такова състояние, в малки улички вече ме е страх да влизам....

Пътувам си аз с моята количка към Бавареца, но не заради повреда, ами да се видим. Заедно с мен в колата е Спийдмастер, а зад мен е познатия на по-старите члевове г-н Рибарски със зелената Вектра. Караме си ние по Цар Борис 3-ти и спираме на светофара пред гара Овча купел, като аз се падам трета кола в колоната. Светва зелено, всички тръват и минават лекинко през релсите на трамвая. Аз минавам със същата скорост на втора без газ.....
Изведнъж колата пропадна зверски и се чу едно невероятно силно ТРЯС, след което ми светна лампата за маслото. Аварийни, отбиване в дясно, поглед в огледалото - дирята масло беше широка около 20 см и 90 процента от маслото ми изтече за 20-те метра, които ми тряваха да се престроя в дясно и да спра. Виждайки как се стича жизненонеобходимата течност от спукания картер ме обзе чувство на огромна тъга и бясна ярост на тъпите управници, които инвестираха в управянето на пътищата пред техните вили и домове, а нас ни оставиха да си чупим колите по тези пътища. За да не направя нещо необмислено реших да отида и да огледам мястото на инцидента, за да добия представа какво се е случило. Вървейки натам обаче не се сдържах и така бясно изпсувах, че едно БМВ спря в локалното платно, свали джама и Малкия ме попита - Какво става бе Ати, защо крещиш така....
Оказа се, че пред релсата на трамвая асфалта с течение на времето е хлътнал до такава степен, все едно се опитвам да се кача на висок бордюр с 25 км/ч, което явно за другите коли не е проблем, но за моята се оказа. А такава яма не става за 1 или две години....
Бях толкова бесен, като видях това и въпреки че хората на спирката ми казваха - спокойно младеж, не се ядосвай, аз не можех да седна да карам и Спийдмастер пое волана на тегления от Вектрата ранен вълк.
При Бавареца последва смяна на картера и маслената помпа, която е хваната на три лапи, които бяха откъснати, принуждавайки цялата помпа да плюсне в каретера, разцепвайки цетката и корпоса й, и също така привода, който е от масивен метал и Бавареца каза, че през целия си живот не е виждал някой да счупи тази част....
Поради липса на гарнитура и скъсване на старата при опита ми да я махна от счупения картер сложихме каретара, уплътнявайки го с добре познатия ни силикон с червен цвят, който обаче не може да издържи на 4-те атмосфери налягане (а при мен поради износване на сегментите са и малко повече) и сега пак тече малко по-малко от лейка колата....
А тъкмо се радвах, че не се налага преди всяко тръгване да надничам под колата и да проверявам маслото....
И как да ми е кеф да си карам колата, като главните артерии на града са в такова състояние, в малки улички вече ме е страх да влизам....
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
лоша работа
толкова пари да взимат...това колко си милиони шофьори/според мен най-малко половината българи имат кола/смятай колко пари се събират...абе е*ало си майката.няма оправия 

8.32
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
няма кво да се нервиш просто живеем в такава държава че м***** си трака и никои на никои неможе да разчита а опревниците са такива тупани че немога да го опиша те заслужават това 

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Ати, моите съболезнования
!!!! Лоша работа, но това е реалността в която живеем.....Аз вчера ходих до Копривщица на отиване след като минеш Пирдоп и Златица пътя е толкова отвратителен, че просто и да искаш да избягаш от ямите няма вариант...и така поне 10км, тези дупки са се развивали най-малко в течение на 5-6години и никой не им обръща внимание и досега
А след това никой не ти плаща за изправяне на джанти......ама като дойде време за пътния данък като закъснееш малко и веднага започват да текат лихвите и глобите
скапана държава...няма оправия
Дано да оправиш всичко разрушено по подводницата
ПС: Нямате си и на идея какъв е пътя на влизане в Копривщица....то просто няма път,......а това е един от националните паметници на България :x ...и ние ще влизаме в Европейския Съюз

ПС: Нямате си и на идея какъв е пътя на влизане в Копривщица....то просто няма път,......а това е един от националните паметници на България :x ...и ние ще влизаме в Европейския Съюз

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Ати, моите съболезнования
!!!! Лоша работа, но това е реалността в която живеем.....Аз вчера ходих до Копривщица на отиване след като минеш Пирдоп и Златица пътя е толкова отвратителен, че просто и да искаш да избягаш от ямите няма вариант...и така поне 10км, тези дупки са се развивали най-малко в течение на 5-6години и никой не им обръща внимание и досега
А след това никой не ти плаща за изправяне на джанти......ама като дойде време за пътния данък като закъснееш малко и веднага започват да текат лихвите и глобите
скапана държава...няма оправия
Дано да оправиш всичко разрушено по подводницата

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С голяма трудност преглъщам "благословиите" към пътищата и техните "майстори", за да не отиваме офтопик. Само ще изкажа съболезнованията си за подводницата! Чупенето на картер винаги е било най-големия ми страх, свързан с колата (още не мога да си го обясня) и винаги съм адски внимателен. А релсите, на които си се контузил са си така поне от 7-8 години! Но, както знаем, злото никога не идва само :x А тъпаците със зелени жилетки, които трябва да сигнализират за такива "неравности" се правят на разсеяни и ти пишат акт за несъобразена скорост, ако се оплачеш :x :x :x Ама хайде да не прекалявам...
Never mistake motion for action...
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Жалко е такъв представител на мюнхенското автомобилостроене да троши части по такъв нелеп начин
"Поздравите" към подържащите пътищата и аз трудно ги въздържам, но все се надявам да се промени!!!!

"Поздравите" към подържащите пътищата и аз трудно ги въздържам, но все се надявам да се промени!!!!
May the BMW force be with you!
- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Vasilen написа:Жалко е такъв представител на мюнхенското автомобилостроене да троши части по такъв нелеп начин![]()
поне докато не влезнеме в Европеиския съюз няма да се оправиме а и няма гаранция и след това дали няма да сме си на същото дередже
Абе очаква се, че европейците ще наливат пари, ако не в друго, то със сигурност в инфраструктурата, защото единствено тя ги интересува, но кога ще стане това - нямам представа. Освен това, ако фирмите - изпълнители са български, всеки ремонт е обречен на провал за максимум 1-2 години поради 2 причини - винаги има как да се открадне от парите, и второ, нали и догодина трябва да има работа 

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Ати, батенце.. не се коси аз разбих Маздата на сестра ми.. ..ще напиша за това когато излезе и снимковия материал.. само ще кажа, че се ударих в огромна сенокосачка (тип комбайн) която едва ли има право да се двиви по път на който ограничението е 90 км/ч, а тя се движи с 5-10 км/ч

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Ати братко .. много ме е яд когато някой като тебе .. му се случи някоя така гадост !!! ако мога да ти помогна с нещо - свиркай !!!

R.I.P Landikar
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Там един човек пред мен си разряза гумата на релсите
Нямаше да е лошо да викнеш КАТ да опишат случая и да пуснеш една жалба, така един таксиджия осъди държавата. Бил си разбил предницата в някаква яма. Просто трябва да им дойде акъла в главата на ш******* управници

Нямаше да е лошо да викнеш КАТ да опишат случая и да пуснеш една жалба, така един таксиджия осъди държавата. Бил си разбил предницата в някаква яма. Просто трябва да им дойде акъла в главата на ш******* управници

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2