Exxx...За малко да....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

т-т-т-тузар
Аватар

Exxx...За малко да....

Мнение от GaD » 07 Юни 2004, 0:04

Сега ще ви разкажа какво стана през последните няколко дни...
тука в австралия скоростните зони са СТРОГО спазвани... максмималната скорост по магистралата е само 110...това като се има в предвид че магистралата се състой от 4-5-6 ленти на места...Ако караш с 20 км над лимита това са 3 точки и 250$ ако караш над 30 км това са 6 точки и 350$ а ако караш с над 40 км ти взимат книжката за 3 месеца и глоба над 500$ !!! Ако е с почеве - Затвор.... :x :x :x

През последните 5-6 деня нещо се ми става и рядко километража ми пада под 130...разтоянието от Брисбане до Голд Коаст е 75км аз го взимам за точно 15-25 мин. Вчера както си карах с 185-195 подминах едно БМВ е36 М3, по принцип тука хората който карат такива коли са големи пъпеши - рядко карат с над 110 ( Тогава за какво ти е М3?), но този явно беше пич защото по едно време му видях фаровете...след което последва 15 мин игра на гоненка ( можеше да се гоним да, защото се караше под 200км).

Навръшане пък скъсах гъза на един с некъф нисан ССС... тези колички върват много но след 100 са доста зле, а мойто БМВ след 100 сякаш го ритам...(върви много). 2:18 бях тръгнал от центъра и 2:50 бях унас... като по едно време се успокойх и намалих на 150.....

Днеска карам си аз пак с 150 и виждам патрулка пред мен с радар...ама баш мене мереше...тогава още си викам ей няма какво да намалявам този ме видя та подминах патрулката със може би 130 в зона 110...и нищо....пича не ме спря ???!? Тогава си викам е това е вече бавно..че.... ама не, навръшане газ 130-140-150 и патрулка, само че тази когато е подминах видях светлини, тогава си викам ех дали дойде ми времето, и така си и беше спряха ма и ме глобиха ама не за 50 км отгоре а за само 15 ?!? глобата беше 150$ и 2 точки ( аз имам само 4). Та радвам се че ме глобиха защото сега найтисна ще се порпсра което ме радва...по добре да ме хванат с 125 отколкото с 155 или повече...

това е първия ми път в живота когато се радвам на глоба !!!

Потребител
Аватар

Мнение от Sand » 07 Юни 2004, 0:44

:)

бате то затва от време на време по американските списания за коли чета разни рубрики на американски журналисти дето само се кефат как в германия може да се кара с колкото си искаш по магистралата :) и колко са били зле в щатите :)

при нас неможе - ама като хванат някой глобата е 0 точки и 10лв на място :)

:)))))

освен ако много не се направип на велик и си отнесеш акта набързо :)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Юни 2004, 2:14

Ами точно поради тази причина ( ех и оше много де) ще се прибирам скоро :))

А и доколкото знам в Щатите каквото и да правиш 1 ден в затвора е присъдата и 100-200$... Като гледам тези Каненбоул 2004 ми там ги глобяват с 150-160 мили в сона 70 и глобата е 150$ бах... тука затова ша лежиш 1 год в затвора!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Юни 2004, 2:59

ах. в америка не е баш така :) в различните щати е различно, но параметрите са горе долу следните :)

до 10 мили над разрешената скорост е $75 - затова и ченгетата не се занимават да те гонят- та заради това трафика се движи средно със 75 във 65 зона и 65 във 55 зона. демек- минаваш метър и не те закачат

над 10 мили е $75 + $15 за всяка миля отгоре

ако те хванат със 2 пъти разрешената скорост се ходи в затвора автоматично.

допълнително може да те олепят за "exibition of power" - показване на мощност - въртене на гуми, дрифт и тн... всеки метър черно на асфалта е сума... това може да е съпроводено със "driving to endanger" - каране застрашаващо себе си/другите, "reckless driving" - безотговорно каране, "racing on public roads" - състезаване по пътищата и куп други- обикновено идват в комплект. може да ти вземат и колата и да глобата да е такава че да не си получиш возилото никога щото не можеш да я платиш.

та така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Юни 2004, 3:21

Да, но все пак е глоба в $$$ по добре така , отколкото да лежиш в затвора..

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 07 Юни 2004, 7:43

Вие направо сте го закъсали по белите страни :mha: :bgflag:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MadShofer » 07 Юни 2004, 8:13

tsvet40 написа:Вие направо сте го закъсали по белите страни :mha: :bgflag:

а то верно :)
тука ако и ние зимахме по $1000-1500 щеше да е така ...
ама както вече бе казано по-нагоре - 0 точки и 10 кинта на място те оправят ...
*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***
Изображение

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 07 Юни 2004, 8:16

Да бе, тея тъпанари говорят колко било опасно да се кара бързо, а през това време раздават книжки на 17 годишни дето още не могат да си завържат обувките.

И от горе на това покрай тези 400м гонки всички младежи си пипат двигателите без да докоснат спирачки или окачване.

Ми според мене ако ще и на заден да се движим, хора пак ще умират по пътищата.

Май ще има насочване към Германия от моя страна. Да мога да си карам както си трябва (с едната стрелка показвайки 8 а другата 280) Там от горе на това са и по евтини БМВтата и Поршетата.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 07 Юни 2004, 12:52

alx написа: ...

като гледам за кви закони ми говориш, чесно, направо ми настръхва косата !!! даже са ви регламентирани и газарските испълнения, а не като тук, като те хванат да се дрифтиш и нямат какво да ти напишат... не ви е лесно в цивилизованите страни.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Юни 2004, 15:23

мда. $15 на фут черно по асфалта... горе долу $45 за метър излиза. а има хора могат по 500 метра черно да оставят. от 120 km нагоре. на 345мм гуми отзад. във горещо време. на хубав асфалт :mrgreen:

всъщност до колкото съм чувал може и там да се кара бързо, само трябва да знае човек къде и кога...

но законите са наистина неприятни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 07 Юни 2004, 15:37

а къде и кога може?:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 07 Юни 2004, 22:47

WeiSTD написа:Май ще има насочване към Германия от моя страна. Да мога да си карам както си трябва .

Aбе то хубаво но 4е няма ограни4ения се тълкува малко по по-друг на4ин, а по то4но:
Няма ограни4ение на скоростта, но препоръ4ителната(ориентировъ4на) скорост е 130. И като стане гре6ката и ти си карал с над 130 си носи6 4аст от вината.
Така 4е няма ограни4ения ама не е и като да се поощява карането с 200- то си е на твоя отговорност.

Ето тука един пример
http://www.abendblatt.de/daten/2004/02/10/260712.html
(съжалявам 4е не го намирам на англииски)
Това е много раздухван слу4аи където един тест инженер на Мерцедес с CL 600(служебен или тестов) при 200+ притиска една маика с дете в VW Polo което е със 150. Тя и3пада в паника и и3лита на дясно в опита си да се престрои и двамата 3агиват. Мерцедеса не я е удрял- само святкал и не спа3вал дистанция.
4овека от Мерцедес е 1,5 години 3атвор, бе3 книжка и е уволнен.
Това е малко 6окира6т пример но горе долу описва ситуациата.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 08 Юни 2004, 5:41

Дам, Dr.Schnaps да знам какво точно говориш, живял съм там... и лимата не е баш неограничен просто не му се обръща толкова внимание...докато тук обикалят и само гледат за такива кат нас :(

Австралийците са най-големите балъци зад кормилото. Тука можеш да изпреварваш и от ляво и от дясно. Пълно е с кръгови движения (колела) и е ебахти кофтито. Карат някакви пенсии по на 80+ години кадето незнае каде му е главата и така.....

ПРОСТО ТУКА СА БАЛЪЦИ !

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 08 Юни 2004, 8:49

Знам че там не го препоръчват карането с 200, но все пак препоръчителната им е 130. Аз тук ако ме хванат с 130 си губа всички точки на книжката. (4).

Аз не съм човек който би карал с 200км/ч непрекъснато. Но има ситуаций в които е ок да се прави, и би ми било приятно да мога да правя това без непрекъснато да гледам за радар или камера.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

speed_666
Аватар

Мнение от speed_666 » 14 Юни 2004, 10:51

Той въпроса е може би и малко философски и затова в различните държави гледат различно на него. В някои държави на хората гледат като на безмозъчно стадо, които не могат да направят трезва преценка на възможностите си, нито да вземат адекватни решения на пътя и затова там остена е голям и дебел :twisted: (не че част от тях не са такива, но покрай това страдат и мислещите хора, феновете които обичат автомобилите, карат бързо но разумно и не застрашават живота на другите). В други (както в Германия) се разчита на отделния човек да прецени своите възможности, както и тези на колата и да кара със скорост която той счита за безопасна.

Следваща

Назад към Страхотни истории