Мек педал след смяна на накладките?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Не се притеснявай колега карай по леко докато се наместят накладките по диска и при мен беше така предния месец.ja написа:Педала преди си беше твърд, дори ми трябваше време в началото за да свикна понеже ковеше при много леко натискане...
Друго ми казаха тука незнам колко е вярно?!
Понеже се разпъвали цилиндърчетата за да могат да влязат новите накладки и докато се наместят педала е мек после се оправя...
А майстора ми е приятел, не е направил нещо нередно пък и аз бях там през цялото време...
Ще покарам малко така, ако не се оправи ще търсиме проблема,ако трябва и помпата ще сменя.
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
Колега , потъването се дължи на факта , че дисковете ти са с някакъв профил ( износени са ) , а новите накладки са гладки ( прави ) и така м/у тях има повече разтояние отколкото трябва . При натискане на педала, те опират само на няколко места , ще мине малко време докато дисковете и накладките се сработят и разтоянието стане нормално, оттам и педалът ти няма да потъва ... 

- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Според някои сервизни специалисти смяната на накладките се съпътствува и с нови дискове (според степента на износване) или просто в БГ ги пристъргва стругар. Съвет от мен нови дискове читави в нашата магазинна мрежа трудно ще намериш - свали старите и при кадърен стругар ги занеси(естествено ако има живот в тях).
Marto66 написа:Според някои сервизни специалисти смяната на накладките се съпътствува и с нови дискове (според степента на износване) или просто в БГ ги пристъргва стругар. Съвет от мен нови дискове читави в нашата магазинна мрежа трудно ще намериш - свали старите и при кадърен стругар ги занеси(естествено ако има живот в тях).
Исках да ги сменя, но ме убедиха че нямат износване. Или по-скоро е в нормите. Пипах ги аз, гладки са дебели са, ама аз какво ли разбирам, гледал съм, че така се прави само

BIKA_73 написа:...
Течноста не мърда и въздух няма в системата.
Колата си спира но педала е много мек. в началото ме беше страх да засиля и да пробвам спорачките но вчера опитах, спира си дори при разко натискане кове и АБС-а се включва. Просто не си обяснявам защо потъна педала и съм склонен да повярвам в тая теза за улягането. Ще пиша след ден два то ще си проличи ако е това.
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
малко вероятно ... защото смяната на накладките няма нищо общо съсBIKA_73 написа:1.теч на спирачна течност в следствие на смяната-повредено някое цилиндърче!
състоянието на спирачните цилиндърчета (освен "майстора " да е толква некадърен , че да го повреди при самата смяна )
BIKA_73 написа:2.въздух в системата!
... от каде ще дойде ? Ако е имало въздух , то го е имало и преди самата смяна !
BIKA_73 написа: 3.не слушай тия след 150 км. ще се оправят,ако не в сервиз,за да не търсиш друг сервиз ,ама вече тенекеджия! Естествено не ти го пожелавам!
... единственно след смяна на накладки + дискове може да се разчита на 100% спирачки , понеже имаш равни повърхности , без следи от износване -а от там и 100% триеща повърхност...
не са важни километрите ( 150 Км. ) а това колко често си ползвал спирачките и колко силно ...

След време ще си легнат , споко !

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
вчера смених на 39-ка предни накладки(ате) и дискове(цимерман) и стана същото с педала.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Dien
- кандидат ентусиаст
-
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Малко да поразбуля духовете.Колега макар и след една година можеш ли да кажеш дали всичко се опраи от само себе си или се наложи намеса на специалист човек че и аз сега смених на мойта задните и ме естрах да сложа и предните нови дискове че хептен да не мога да спра..
- BMW_IS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 98' 523IA
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: Задна броня М5,19'' джанти от М3, Кандидат за 21''!!
Значи сменихме накладките на всичките колелета и като излязо
Колега не се коси.Когато смениш само накладки е нормално дати е мек педала и да пропада.Когато сменяш дискове и накладки няма никакъв проблем. Ако много бирзаш да станат както преди, като си караш на скорост леко придържаш спирачката, обаче да не е много продължително защото ще опечеш накладките.Това го правиш на няколко серии-ки но не много често, предполагам че проблема ще изчезне.Това го зная от опит бачкам монтиор.Успех!!! 

Абе при мн проблема си остана дълго време. Колата си спираше както трябва но педала си беше мек.
Оправи се когато сложих дискове, апарати, и помпа от 540
Иначе 2-ма майстори ми казаха, че ако е имало някакъв проблем с помпата той може да проличи, когато се сменят накладките и май точно това ми беше проблема на мен, понеже когато смених дисковете и апаратите педала пак беше мек и чак като сложих новата помпа закова...
Педал, кво да го праиш...
Оправи се когато сложих дискове, апарати, и помпа от 540

Иначе 2-ма майстори ми казаха, че ако е имало някакъв проблем с помпата той може да проличи, когато се сменят накладките и май точно това ми беше проблема на мен, понеже когато смених дисковете и апаратите педала пак беше мек и чак като сложих новата помпа закова...
Педал, кво да го праиш...
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3