За поставяне на ксенони на BMW

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

За поставяне на ксенони на BMW

Мнение от algerin » 16 Фев 2008, 2:22

Здравейте на всички.
Искам да попитам как се лъже компа да не дава грешка че са изгорели фаровете. Със съпротивление ли? Какво и колко трябва да? Или със програмиране на светлинния блок е? Как става това? Много ще съм благодарен, ако някой обясни по подробно. Мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: За поставяне на ксенони на BMW

Мнение от pazokolarov » 16 Фев 2008, 10:14

algerin написа:Здравейте на всички.
Искам да попитам ......

Много добре! Любознателността е добро качество - до голяма степен се избягват ситуации от рода на "У, да сЪ е*а у тъпата тиква, що не питах преди това .." и тем подобни..
НО!! Започва се от ТУК! В достатеми е споменат проблема и са писани решения. Педполагам никой от колегите няма да откаже да даде по-подробна информация.
Темата би станала добра за обощаване на този проблем и възможните начини за решаване.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Фев 2008, 11:15

поставих си края на лятото и до сега чукам на дърво всичко ток баце, свети бомба :> чат пат само десния се показва на таблото че е изгорел и като ги пуснеш всичко се оправя , ма тва е редък случаи, бех решил дори да си права дневни светлини (дългите с по слаби крушки :mhihi: ) ама се отказах
ти кво къв ксенон сложи и при кои, или сам :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 17 Фев 2008, 23:56

Проблемът идва от това, че на мястото на стандартната 55W халогенна крушка се свързва 35W баласт за ксенона и тези 20W разлика се отчитат по някога като изгоряла крушка от комп-а.
Едното решение е да се постави допълнително съпротивление, което да доразсейва тези 20W или както аз сторих да си купиш 50 или 55W ксенонова система - хем свети по-силно, хем и комп-а е доволен ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: комерсиални БМВ-та...

Мнение от lakmus » 18 Фев 2008, 1:03

И аз съм с 55W ксенон но ми дава грешка когато не са пуснати фаровете, а като ги пусна сичко е ТОК!

или както аз сторих да си купиш 50 или 55W ксенонова система - хем свети по-силно, хем и комп-а е доволен

Явно при мен нещо е сбъркано!?!?!? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 18 Фев 2008, 1:51

Странна работа - при изключени фарове комп-а да дава грешка за изгоряла крушка при положение, че тя все още не е запалена?!?
Мисля, че ти трябва по-компетентно мнение от мойто :uups:

Назад към E39