Мек педал след смяна на накладките?!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мек педал след смяна на накладките?!

Мнение от ja » 15 Фев 2008, 17:05

Значи сменихме накладките на всичките колелета и като излязох от сервиза педала омекна, при рязко натискане стига до крайно положение. Колата спира но трябва да натискам повече педала и това при малка скорост с голяма ме е страх да тествам.

На място, като работи колата, при първото натискане педала потъва до край, след напомпване се втвърдява и като задържа пак потъва лекичко и стига до крайно положение.

Върнах се в сервиза обезвъздушихме системата за всеки случай, но пак същото.

Някой да има идея?

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 15 Фев 2008, 17:51

Мисля, че известно време ще е така докато накладките не е наместят по дисковете.
Покарай малко и ако не се оправи педала отивай пак в сервиза.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 15 Фев 2008, 18:13

Аз преди седмица сменях дискове и накладки и нямам никаква промяна в педала. Нещо са объркали майсторите ти. Иди в някой по-свестен сервиз и използвай случая да си смениш спирачната течност.
Последна промяна bmw_n00b на 15 Фев 2008, 18:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 15 Фев 2008, 18:14

Ако за пръв пат сменяш накладки: нормално, трябва ~150 км на градско
да улегнат накладките. Ако е нетипичен проблема (вече си сменял и
знаеш как е) все пак изчакай 150 км и ако още е така - ходи в сервиз.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 15 Фев 2008, 18:20

Karlo написа:Ако за пръв пат сменяш накладки: нормално, трябва ~150 км на градско
да улегнат накладките. Ако е нетипичен проблема (вече си сменял и
знаеш как е) все пак изчакай 150 км и ако още е така - ходи в сервиз.

Ако спре в теб докато "изчаква" нема да се косиш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 15 Фев 2008, 18:23

Ами то затова хората като сменят накладки казват: Първите 150км
спирай на тласъци по-отдалече. То аз и без това си спирам с пулсиране.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мек педал след смяна на накладките?!

Мнение от koko29 » 15 Фев 2008, 18:56

Не е до лягане на накладките, вижте какво пише "на място при първото натискане педала потъва, при второ се втърдява" Има въздух в системата... поне според мен. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Re: Мек педал след смяна на накладките?!

Мнение от bmwmania » 15 Фев 2008, 19:02

ja написа:Значи сменихме накладките на всичките колелета и като излязох от сервиза педала омекна, при рязко натискане стига до крайно положение. Колата спира но трябва да натискам повече педала и това при малка скорост с голяма ме е страх да тествам.

На място, като работи колата, при първото натискане педала потъва до край, след напомпване се втвърдява и като задържа пак потъва лекичко и стига до крайно положение.

Върнах се в сервиза обезвъздушихме системата за всеки случай, но пак същото.
Някой да има идея?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Фев 2008, 19:21

Майстора каза също че се е случвало и на други Е39-ки и се оправя след известно време. Но за мене е необяснимо.

Запазих старите за всеки случай, ако не се оправи до ден два ще ги сложа пак и ще видя как е с тях. С тия ментаци дето продават нищо чудно да са некви измислени накладките...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KNOCK » 15 Фев 2008, 20:27

дори да са измислени би трябвало да ти е както си е бил и преди даже по-твърд.Нещо ме съмняват маисторите.Имам чувство че има въздух в системата....опитаи при други!

ПС:аз също сменях преди няколко дена накладки и все още не могат да ми заковат колелата колкото и да натискам спирачка!!тва е нормално
Изображение I LOVE MAZDA

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Фев 2008, 21:23

Аз сериозно почнах да се съмнявам в помпата, но преди да смениме накладките си бачкаше перфектно...

KNOCK, те мойте ковът и АБС-а се включва но при силно натискане. Повече ме плаши потъването на педала, точно както ако има въздух но няма...
Както съм описал в началото когато напомпя педала се втвърдява и полекичка потъва като задържа...

Колата е ватоматик ако има значение това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 16 Фев 2008, 0:35

В "майсторите" трябва да е останала топката. На мен са ми сменяли и предни и задни накладки в ралично време и никога не ми е потъвал педала. Нещо са прецакали. Така както го обясняваш е помпата - така прави като са износени гумичките.Незнам дали се сменят само уплътненията на БМВ-то но аз съм го правил на друга кола и ако не е много изосена помпата става.Моя съвет е за нова помпа . Не е от накладките защото педала няма да потъва а само ще е твърд и няма да спира.
А това дето и други Е39-ки правели така си е извинение да те разкарат да се спасяваш сам и да не се занимават повече - нали са ти взели парите.
Много гадна работа - виж колегите да препоръчат сервиз в твоя град и тичай при проверен човек.Нека първо той се опита да обезвъздуши системата и ако пак е същото сменяй помпата, ама не продължавай да караш така че ако се случи някоя сценка на пътя докато натиснеш два пъти......Дано не се случва.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Фев 2008, 1:54

ja написа:...

Преди да смениш накладките педала мек ли беше? Пак така ли си беше?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Фев 2008, 10:25

Ако не е бил и преди така педала, вземи наколко по-едрички приятели и се върни в сервиза, за да ги попиташ, съвсем учтиво :mhihi: , каква аджеба са я натворили. Помпата не може отведнъж да се сговняса!
При всички положения са сгафили нещо тея "майсторчета". Може да има изкривен (подбит) тръбопровод или да са пре**ли някое цилиндърче докато са разтваряли челюстите. Огледай я за всеки случай от долу да не е избила някъде сп. течност.
Има и друг вариянт - да са си харесали нещо от твоята кола за друга...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 16 Фев 2008, 11:15

Педала преди си беше твърд, дори ми трябваше време в началото за да свикна понеже ковеше при много леко натискане...

Друго ми казаха тука незнам колко е вярно?!
Понеже се разпъвали цилиндърчетата за да могат да влязат новите накладки и докато се наместят педала е мек после се оправя...

А майстора ми е приятел, не е направил нещо нередно пък и аз бях там през цялото време...

Ще покарам малко така, ако не се оправи ще търсиме проблема,ако трябва и помпата ще сменя.

Следваща

Назад към E39