Странен шум при студен мотор (М52)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Странен шум при студен мотор (М52)
Здравейте колеги,
От известно време наблюдавам странно явление и не мога да си го обясня. Значи докато е студен мотора, включвам първа и при отпускане на съединителя започва един странен звук (нещо средно м/у стържене и свирене). Като позагрее и звука изчезва. При форсиране на място не стърже. Направих проба на място и ми се стори, че шума може би идва от алтернатора (от тази страна на мотора се чува най-силно), но не мога да кажа със сигурност. Дайте идеи от какво може да е и евентуално колко кожи да си приготвя.
От известно време наблюдавам странно явление и не мога да си го обясня. Значи докато е студен мотора, включвам първа и при отпускане на съединителя започва един странен звук (нещо средно м/у стържене и свирене). Като позагрее и звука изчезва. При форсиране на място не стърже. Направих проба на място и ми се стори, че шума може би идва от алтернатора (от тази страна на мотора се чува най-силно), но не мога да кажа със сигурност. Дайте идеи от какво може да е и евентуално колко кожи да си приготвя.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
Re: Странен шум при студен мотор (М52)
M5 написа:Здравейте колеги,
при отпускане на съединителя започва един странен звук (нещо средно м/у стържене и свирене)
Колега ти сам си отговорил на въпроса!

shnitzera написа:аксиален лагер на съединителя най-вероятно .....
няма страшно карай спокойно

Опитът , както и импотентността идват с годините!!!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Карай спокойно докато не стане "тотал" тоя лагер не го сменяй - може да те кара години, може месеци, може и по малко ...... карай спокойно 

- M5
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите. Поуспокоихте ме малко, че се бях притеснил да не излезе нещо сериозно.
Ремъка и ролките са сменени (без тази на климатика) преди няколко месеца, така че си мисля, че не е от там.
Колко горе долу струва тоя лагер и поне приблизителна цена за смяната?
Утре ще я закарам при Sachs да я погледне и да си каже мнението и ще пиша какво е излязло.
BIKA_73 написа:При мен този шум беше в обтяжната ролка на ремъка на алтернатора ! Смених и тази на компресора на климатика. Щом загрееше и всичко изчезваше!
Ремъка и ролките са сменени (без тази на климатика) преди няколко месеца, така че си мисля, че не е от там.
shnitzera написа:аксиален лагер на съединителя най-вероятно .....
няма страшно карай спокойно
Колко горе долу струва тоя лагер и поне приблизителна цена за смяната?
Утре ще я закарам при Sachs да я погледне и да си каже мнението и ще пиша какво е излязло.
- M5
- младши ентусиаст
-
Wenzy написа:Карай спокойно докато не стане "тотал" тоя лагер не го сменяй - може да те кара години, може месеци, може и по малко ...... карай спокойно
Защо да не го сменям? Колко струва ремонта? Ако е някаква солидна цифра съм склонен да поизчакам да се скапе съвсем. Ако е евтин мисля да го сменя, че не ми е кеф да карам така.
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- renene
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325xi
caliostro написа:помпата на хидравликата също може да е
теч
малко течност
стържене
преди месец така беше при мен
При мене при студен мотор след най-големите студове имаше странни разни звуци при престой, плавно подаване на газ, включително и при натискане/отпускане съединителя, при въртене на волана пълен десен.
Проверих хидравличната течност и видях че иска доливане.
След като долях симптомите изчезнаха.
Поздрави.
bat_lyubo написа:При мене при студен мотор след най-големите студове имаше странни разни звуци при престой, плавно подаване на газ, включително и при натискане/отпускане съединителя, при въртене на волана пълен десен.caliostro написа:помпата на хидравликата също може да е
теч
малко течност
стържене
преди месец така беше при мен
Проверих хидравличната течност и видях че иска доливане.
След като долях симптомите изчезнаха.
Поздрави.
Щом губи течност е добре да е ясно откъде има теч
ако ще правиш рейката то не отивай на окръжна болница
високи цени, 2 месеца гарнция и ръцете им са у гъза
нищо не са пипнали по мойта рейка
тва направиха с рейката на бмв а и с други 2 рейки за други коли същата работа. не съм доволен.
за половината пари в студентски град , с 1 година гаранция.
добре е че си спасил помпата

12 мнения
• Страница 1 от 1