Проблеми с куките и дивашкото им отношение
Модератор: Общи модератори
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
GaD написа:Да тука е с ляво движение, но книжката ми е интернационална.
Доколото знам, за да ме глобат първо трябва да пишат писмо до австр. или нещо от сорта? или греша ?
нисто не могат да ти направят.
аz сьм сьсто сьс немска книжка и са ме спирали 2-3 пьти в БГ.
По zакон:
имаШ право да управляваШ кола с Чужда книжка до 3 месеца в БГ.
Ще ти кажа само последниа пьт какво ми каzаха едни куки от Троян. Спират ме zа проверка (Щото се сеЩаШ Че се виждам от далеЧе Че не сьм местен) и след 10 мин. справка сьс колегата му ми вика "Дай си международния паспорт Щото с Чужда книжка в БГ се карало само с маждународен паспорт". Аz раzбира се не си нося паспорта, а само лиЧната карта .. все пак сьм в БГ. И аz му викам "Аz сьм в БГ и в БГ ми важи лиЧна карта, zа какво ти е межд. паспорт?" и куката вика "Ами аz откьде да zнам кога си вляzьл ж БГ????"

и аz му викам "Ами мене какво ме интересува откьде ти да zнаеШ ... обаждай се там в митницата и питай ... " и той ми вика "НЕ ТИ ТРЯБВА ДА МИ ДОКАЖЕШ ... беz паспорт Ще ти пиШа акт zа каране беz книжка" .... аz полудях и ми идваШе да го претрепа ... каzах му най уЧтиво, Че межд. паспорт е zа идентификация на бьлгарин в Чужбина и Че ако иска нека да ми пиШе акт .... след това поисках да ми каже името си и Чина си ... тоест поисках му документите или картата му ... и му каzах Че не е моя работа да докаzвам Че сьм по малко от 3 месеца в БГ ...
той естествено не ми се представи и след оЩе 15 мин консултации с колегата си ми вьрна документите беz да ми каже и Чао ...
Така Че се приготви да се zаяждат zа това с теб .... или си носи межд. паспорт ...

LuBo1 написа:Скиии ся пич , место 10 лева ся ще дадеш 20 лева за съдебна такса . хвани си някои адвокат приятел да ти каже ко да ги лъжеш в съда и как ти да ги прецакаш , щото тоя закон е точно напраин че да моиш ги осъдиш
разходите се поемат от изгубилата страна, а и адвокат имаме в рода.
Вече обжалвах веднъж един друг акт, спечелих, и не дадох нито лев.
Верно че с 10лв щях да си спестя разправиийте, но просто те не бяха прави, ако почнем да им даваме пари и без причина......
а за пропуснатите ползи, не съм сигурен, но мисля че наказанието влиза в сила едва след като мине срока за обжалване
TheBoss написа:Значи:
1. ПРАВИЛНИК за движение по пътищата отдавна няма, има само закон и не е лошо всеки да го прочете отново, защото има доста промени, а също така да си го има в колата. Аз винаго си го нося и, ако някой ми каже, че съм нарушил еди-кой си член веднага ще го проверя. Все пак не мога да го знам наизуст целия закон. Но да не се окаже, че са ме спрели за превишена скорост, пък съм нарушил члена за паркиране на пристанище напр. (отделен въпрос е, че аз обикновено минавам метър по колегиалност).
2. Притежаването на полицейски атрибути от лица(не е задължително да ги ползваш, достатъчно е само да са в тебе), нямащи право, е престъпление по силата на НК. Червената лампа се поставя на автомобили със специален режим на движение (Бърза помощ, НСО и др.) и спада към тези атрибути.
3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
4. Полицията е длъжна да уважава гражданите и да пази техните права. Т.е. ти имаш пълното право да си ги потърсиш по съдебен път или чрез жалба до МВР (там има приемна за граждани). Но, от това което си написал стигам до извода, че можеш да се оплачеш само за лошо отношение към тебе лично(приятелите ти трябва да се жалват отделно). А за лампата ще си го отнесеш. Освен ако не откриеш нещо в акта. Аз навремето обжалвах акт за ПТП и се оказа че се разминават схемите на ПТП-то, които бяхме рисували аз, др. водач и полицая. И трите бяха съвсем различни
1. Този закон си го имам в колата, и даже ги накарах да ми покажат какво точно нарушавам, но те не пожелаха, даже тва май ги поизнерви :>
2. И белезниците са полицеиски атрибути но можеш да ги притежаваш.
нещата не са толкова до притежание или не, а до начин на употреба
белезниците имаш право да си ги ползваш у вас да си чукаш приятелката например, но нямаш право да заключваш хора по улиците
подобно е и с лампата, немога да я поставям или ползвам на колата, но имам пълното право да я притежавам, и примерно да я ползвам за купон в апартамент. С това се съгласиха и полицаите, и това писах и в показанията си като цел на притежание.
п.с. жалбата ми вече е готова, само трябва да изчакам да получа постановлението за наказанието
а адвокат ми каза, че акта им няма да мине пред никой съд.....
дано да е така
Последна промяна Fking на 05 Юни 2004, 15:56, променена общо 1 път
- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
съгласен съм с теб Fking тея л****ри трябва да видят че не са те най
големите дяволи има и по големи от тях
големите дяволи има и по големи от тях

Penchev написа:Аз аз висях 3 часа на трамвая в 8-мо и ме здухаха до неузнаваемост какво ли не ми викаха, унижаваха и напрао ми е*аха майката, разбира се само на приказки и виканици, без да ме бият и т.н. .. и то защото се возех при един който нямаше книжка![]()
Абе какво да ви кажа, хората са си прави, ти нестига че си в нарушение ми и им се репчиш... аиде мини от другата страна на барикадата, постави се на местото на полицайте и се опитай да си представиш какво би си причинилсигурно щеше да е доста по зле
![]()
Колегата The Boss е ужасно прав
държали са те само щото си се возил при някой без книжка? каква твоята вина в случая? Ти примерно откъде може да знаеш
а колкото до моя случай, не бях в нарушение :>
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз май съм пропуснал съществен факт
тоя освен че караше без книжка нямаше и документи за колата а тя беше с ХХ номер от онея сините и сигурно за това ни държаха заключени, може да сме я откраднали и т.н. и аз се явявам евентуално съучастник

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Alexi написа:.. и да ,могат да те задържат до 24 часа без да ти изтъкват каквато и да било причина ..
Могат да те задържат и 2 седмици без да ти изтъкват причина!!!
SGV
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
fortune написа:Нека Фикинг примерно ми отговори, а и който и да било друг. Ти спазваш ли законите за движение по пътищата? С ръка на сърцето? Дори знаеш, че не е редно да носиш тази лампаТогава защо очакваш от другата страна да се държат с теб като по книга
![]()
Е, няма да стане.
Тука никак не си прав пич ама никак!!! Аз като гражданин на държавата МОГА да не спазвам законите но ТЕ като хора които трябва да следят за спазването на тези закони нямат право да не ги спазват и така трябва да бъде! Ти знаеш ли че във някой щтати в САЩ ако влязат в къщата ти без твое съгласие и без заповед за обиск ако ще и 10 кг кокаин и 10 трупа да намериат не могат да ти направят абсолутно нищо защото самите те са нарушили закона! Знам че не правилно и е недостатък на системата, но такава е системата и те са хората които трябва да се грижат системата да е точно такава каквато е! Както политиците не трябва да се месиат в работата на полицаите така и полицаите не трбява да си интерпретират законите както им скимне! В това е смисъла на разделението на властите! А иначе законо-нарушението трябва да бъде установено от властите по законниа начин за да те обяват за виновен! Не може онзи да ме спира зад друга кола и да ми вика че съм карал със същата скорост!! Аз може да съм карал и по бързо но това трябва да бъде установено със радар (както е указано изрично в закона), а не със зоркия поглед на кухата кука! Аре много се отплеснах, иначе и фкинг не съм много съгласен да изплзва такава лампа но в случая си е бил в правото лампата не трябва да бъде на тавана или на таблото или на задното стъкло ако е била на задната седалка нямат никакво право да му се заяждат акта е абсолютно нищожен и във съда ще бъдат направо смешни!
SGV
- ludiqdancho
- младши ентусиаст
-
чакане за клюпачка
дали ще се зарадвате на тези сладури :mha: :mha: :mha:
http://i.data.bg/images/gallery/bmwto_1.jpg
тея ги извадих от мойте любими картинки"fuck of police"

http://i.data.bg/images/gallery/bmwto_1.jpg
тея ги извадих от мойте любими картинки"fuck of police"

- k4.BX-Ghost
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5
Здравейте
обрьщам се кьм питанията на фкинг без да цитирам закони , защото има 3 начина на работа в полицията - 1. Както си е по книгите , 2.Както се прави на улицата 3. Как Не трява да се прави .
Значи за вапроса за буркана мисля ,че ти написаха че нямаш право , или поне я каширай някаде да не се вижда .
По принцип лампи могат да имат само полиция , пожарна и линейките,
обаче никой не го спазва това . От полицейската ми практика виждам какви ли не коли да са с буркани , било някакви си дето не ги знам , но като ги спра веднага по станцията ми казварт да ги пусна , било някакви си прокурорчета и тн .. в тази дьржава всеки си прави , каквото поиска .
За задьржането 24 часа е полицейското задьржане и могат за каквото си искат да те задьржат . До 72 часа е максимума , но за него се иска прокурорско разрешение ( в практиката е лесно да се вземе такова на колегиална гледна точка )
Аз имах в старата ми кола и сирена и буркан ( стандартни каквито са в 99% от полицейските автомобили ) , нямал сьм проблеми именно заради значката ми .
Да припомня само преди 2 седмици черно БМВ сьс синя лампа на еди коя си магистрала спира туристи и ги ограбват , но ги засичат и подгонват - резултата един полицай ранен с Автомат Калашников , един полицейски бус Форд Транзит с около 50-на дупки от АК по него . А за това бмв има и други случай за които се знае .
Еми ако сте забелязали след този случаи на магистралата полицаите са с АК и желетки , нормално е като видят някой с лампа и да се дразнат . Но да те обиждат не го приемам !
Тва е от мене мога да пиша и още , но няма смисьл само 1 е ясно в БГ е пьлно с абсурди , законите са направени така ,че и студент по право да ги пробие
Айде с мир ..
обрьщам се кьм питанията на фкинг без да цитирам закони , защото има 3 начина на работа в полицията - 1. Както си е по книгите , 2.Както се прави на улицата 3. Как Не трява да се прави .
Значи за вапроса за буркана мисля ,че ти написаха че нямаш право , или поне я каширай някаде да не се вижда .
По принцип лампи могат да имат само полиция , пожарна и линейките,
обаче никой не го спазва това . От полицейската ми практика виждам какви ли не коли да са с буркани , било някакви си дето не ги знам , но като ги спра веднага по станцията ми казварт да ги пусна , било някакви си прокурорчета и тн .. в тази дьржава всеки си прави , каквото поиска .
За задьржането 24 часа е полицейското задьржане и могат за каквото си искат да те задьржат . До 72 часа е максимума , но за него се иска прокурорско разрешение ( в практиката е лесно да се вземе такова на колегиална гледна точка )
Аз имах в старата ми кола и сирена и буркан ( стандартни каквито са в 99% от полицейските автомобили ) , нямал сьм проблеми именно заради значката ми .
Да припомня само преди 2 седмици черно БМВ сьс синя лампа на еди коя си магистрала спира туристи и ги ограбват , но ги засичат и подгонват - резултата един полицай ранен с Автомат Калашников , един полицейски бус Форд Транзит с около 50-на дупки от АК по него . А за това бмв има и други случай за които се знае .
Еми ако сте забелязали след този случаи на магистралата полицаите са с АК и желетки , нормално е като видят някой с лампа и да се дразнат . Но да те обиждат не го приемам !
Тва е от мене мога да пиша и още , но няма смисьл само 1 е ясно в БГ е пьлно с абсурди , законите са направени така ,че и студент по право да ги пробие
Айде с мир ..
==============================
Сделано в СССР
Сделано в СССР
след като 2 месеца не получих постановление, отидох до КАТ да видя кво става (то май така се правило, а аз си чакам....но пък предното го получих у нас)
и....там ми съобщиха че акта които са ми съставили е бил анулиран, благодарение на възраженията които съм написал отдолу :>
един справедлив завършек на една несправедлива история!
и....там ми съобщиха че акта които са ми съставили е бил анулиран, благодарение на възраженията които съм написал отдолу :>
един справедлив завършек на една несправедлива история!