Audi A4-Победител в мастър теста на AMS ...
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Audi A4-Победител в мастър теста на AMS ...
Днес прочетох новия брой на АМС и конкретно ми направи впечатление теста големия тест на средния клас.Победител отново се оказа А4 ... Нещо повече - в безкрайно подробните тестове на АМС за поведение на пътя , 318и не победи в нито един от шестте
Разбираемо е турбо мотора на ауди да е по-динамичен от този на БМВ , но БМВ 318д губи по еластичности от А4 2.0тди , който е със същия обем.Чета и ауто билд и там намирам същата информация - само суперлативи за А4 и новите двигатели на ауди.Наистина е споменато удоволствието от шофирането при БМВ , но само това ... Даже и спирачките на ауди са доста по-добри от тези на 3ката ...
Освен това А4 е по-дълго със цели 18 см !!! от 3ката.Даже и топ гиър дават перфектна оценка за новото А4...
Наистина ли Ауди оспя да създаде по-добра кола от гордостта на БМВ - 3та серия ...

Освен това А4 е по-дълго със цели 18 см !!! от 3ката.Даже и топ гиър дават перфектна оценка за новото А4...
Наистина ли Ауди оспя да създаде по-добра кола от гордостта на БМВ - 3та серия ...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Откога 318 е гордостта на БМВ?
Това са mass-market автомобили, те се правят за да се продават, не за имидж. За имидж има М3.

Това са mass-market автомобили, те се правят за да се продават, не за имидж. За имидж има М3.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
М3 не е за имидж а за каране
За имидж е 7ма серия. А за това дали А4 е по-добро от 318д дълбоко се съмнявам. Когато всичко се мери може да излезе и че Дачия е по-добър избор от БМВ особено като се сложи и цената в схемата, но когато се вложи любов и страст БМВ са си на върха - естествено за влюбените каквите предполагам сме всички тук 

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Под "за имидж" имам предвид, че не е за масови продажби. Да, за каране, ама не само. Седмицата е лимузина, няма общо с трета серия. А М3-ката вдига имиджа точно на тройките.
Иначе си прав, че като намесиш синьо-белия пламък в очите, няма място за сравнение.
Ама едва ли е обективно. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
На обективността на авто пресата немога да вярвам колкото и да се апъвам, затова наистина дълбоко се съмнявам, че А4 е достигнало нивото на 3-та серия. Ама не ме слушайте аз съм пристрастен дето кара е36 на 50години и от поддържа от аутофиешън и съм ламер сектант

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За гордостта на БМВ , имам предвит 3 серия като цяло . Ясно е че хора като нас (демек сектанти) никога няма да изберат А4 , просто защото сме си влюбени в БМВ , но въпроса е дали останалите десетина милиона купувачи ще изберат 3ката.Защото за повечето хора дали ще карат БМВ или Мерц или Ауди , няма същественна разлика.Ясно ми е какво мерят от АМС и ако прочетет статията ще видите , че измерват ВСИЧКО . А като цена А4 1.8 ТФСИ е и по-скъпа от 318и , така че цената не е решеваща.За динамиката ... за съжаление май ауди пак бие...
За достовернност на ауто пресата - казах че 3те най-големи медиини преси дават А4 за фаворит,а когато всички казват едно ... има голяма вероятност това да е вярно
За достовернност на ауто пресата - казах че 3те най-големи медиини преси дават А4 за фаворит,а когато всички казват едно ... има голяма вероятност това да е вярно

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ами то като се замисля си наближава и времето за фейслифт на е90, така че длъжни нямат да останат хората от нашата марка 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vitamincpp написа:Ами то като се замисля си наближава и времето за фейслифт на е90, така че длъжни нямат да останат хората от нашата марка
Абе за къф фейс-лифт говорите, нема нито една А4ка дето да е по-добра от съответната тройка

А да не забравяме 335и и 335д , които май нямат еквивалент

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да си пишат каквото си искат, аз за мен си знам. Кое е по-динамично по завоите аз си знам
Нека вкарат великото А4 настрани в завоя и тогава да мрънкат деба и медиите 

BMW only!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Те да го плъзгат тфа А4 ама нали се сещате,че не всеки си ползва колата за ДРАГ ДРИФТ и Т.Н. И Ауди и БМВ са марки които са доказани и истински.В всеки тест е различно.В някой Ауди е напред,а в други БМВ.Нормално е да е така.Все пак не излизат от един завод
Аз бих взел от двете това,което ще ми излезе по на далавера

Аз бих взел от двете това,което ще ми излезе по на далавера
ТДС - Турбо Див Селянин