Въпрос, но важен според мен за поддръжка на кожата
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Аз ползвам оригиналният кит на BMW за обработка на кожени салони. Струва около 56 лева във всеки дилър на BMW. Има 3 гъбички, кърпи и препаратът който уж би трябвало да почиства кожата, да я омекотява, защитава против UV и възстановява мириса на кожен салон.
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
В подфорум Е36 имаше подобна тема, именно за старите кожарски техники и някой спомена за дефламол - това което е за изгарянията.
Някой пробвал ли е? Какъв е ефекта и каква е процедурата по нанасянето?
П.С. Тия търтъли и сонакси и аз съм ги пробвал и особен ефект не съм усетил.
Някой пробвал ли е? Какъв е ефекта и каква е процедурата по нанасянето?
П.С. Тия търтъли и сонакси и аз съм ги пробвал и особен ефект не съм усетил.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
lowlevel написа:Аз ползвам оригиналният кит на BMW за обработка на кожени салони. Струва около 56 лева във всеки дилър на BMW. Има 3 гъбички, кърпи и препаратът който уж би трябвало да почиства кожата, да я омекотява, защитава против UV и възстановява мириса на кожен салон.
Казваш УЖ ... Това значи че не го прави така ли ? Или още не си пробвал ? И имаш ли представа за колко третираня на кожения салон ти стига това ... Че ако е за 1 път 50 лева ... Има ли смисъл
I'm slowly drifting

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Колеги ето малко инфо за поддръжка на кожен салон
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... atment.htm
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... atment.htm
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
мажеш с около 200 г течен парафин от аптеките - обилно по шевовете- аз даже изсипвах направо от шишето на седалката и разнасях - оставяш я през нощта -на сутринта бършеш с памучна кърпа. 3 години кожата не трепна- като нава Не скърца, не мазни . един път в месеца стига. Абсолютно гарантиран ефект. Няма сонакс -няма балсам--няма мляко.....
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Между другото моята съм я мазал с течен парафин... И ефекта верно го има до някъде...
Просто не ми се занимава на по-често от 2 месеца.... По-добре е от Търтъл-а.. Със сигурност...
Просто не ми се занимава на по-често от 2 месеца.... По-добре е от Търтъл-а.. Със сигурност...

- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
Колеги виждам че обсъждате това как да се поддържа кожения салон на автомобила. Аз лично все още нямам автомобил, но бих описал следния факт. Имам кожено яке (телешки бокс - така ми каза продавачката в магазина от който го закупих) което е закупено 2000г и тогава жената ми каза така: "Отиваш в аптеката и си купуваш течен парафин, намазваш якето преди началото на всеки сезон и/или в края и няма да имаш грижи" . Не съжелявам че послушах съвета и. В момента сме 2008 година и якето да ви кажа честно е като ново! Много хора ми се чудят как така е толкова запазено и аз им обяснявам за течния парафин. Дори съм забелязал че когато ме е навалял дъжда водата стои на капкии и се стича и не попива така да се каже. Та за това реших да дам този пример с моето яке, а коженият салон на автомобила все пак не е подложен на атмосферни влияния както якето да речем. Надявам се да съм бил полезен 

- steni555
- Потребител
-
- Кара: X5 e53 face
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
Ок за поддръжката - като гледам май най-добре е течен парафин или оригиналния кит на bmw.
Мен ме интересува обаче с какво да почистя салона? Купих си кожен салон сиво-бял тези дни, но е доста замърсен и преди да го правя лъскав трябва да му махна малко кирта
Мен ме интересува обаче с какво да почистя салона? Купих си кожен салон сиво-бял тези дни, но е доста замърсен и преди да го правя лъскав трябва да му махна малко кирта

Течният парафин е омекотяващо и овлажняващо средство, повишава еластичността и тургура на кожата. Отстранява неприятното усещане за стегната и суха кожа и я защитава от вредното влияние на околната среда и средствата на битовата химия. Съвместно с цетеариловия алкохол свързва водата, запазва влагата в кожата.

- LacitEgarot
- Потребител
-
Подкрепям колегите за прясното мляко, не е шега.Омекотява и подготвя кожата за обработване.След него можеш да си ползваш и боя за кожени якета.За мен резултата надхвърли очакванията ми.
- LacitEgarot
- Потребител
-
П.П.
Ако кожата е само твърде суха и стегната, но няма повреди и надрасквания, има бабешки лек, търкане с кора от портокал.
Да се смее само този който е пробвал и не е видял разлика.
Ако кожата е само твърде суха и стегната, но няма повреди и надрасквания, има бабешки лек, търкане с кора от портокал.
Да се смее само този който е пробвал и не е видял разлика.
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Сервизно обслужване на БМВ