Проблеми с куките и дивашкото им отношение
Модератор: Общи модератори
- Новини
-
Fking
В 7-мо РПУ на ул. Раковска ли те държаха????
Не прочетох всички коментари по темата но видях, че колегата fortune ти е казал неща, които е добре да запомниш. Държиш ли се учтиво с куките и те кротуват.
Ако не знаем правата си зад волана, можем лесно да отнесем какви ли не простотий ..... на мен преди седмица искаха да ми пишат акт заради това че не си носех в мене квитанцията за платен пътен данък :mha: голям смях падна....
Иначе ....
Набави си един брой книжле с правилници, закони бла бла ....схрускай го и си го носи после в колата. Ще ти спести доста главоболия и ще навлече такива на съответните органи на реда.
Законите точно не мога да ти ги напиша ....аз лично винаги импровизирам ......вдигам пара ..... пуша нервно .....след това изнасям лекция за това що се занимават с мене вместо да гонят баш криминалетата .....буботя за състоянието на държавата и за дупките по пътя .....надувам им главата и после не могат да се отърват от мене ..... Веднъж не исках да сляза от патрулката докато не си довърша мисълта ....
Така или иначе в таз държава оправия няма ....
Прочети си законите, дръж се спокойно с тях....но не им позволявай да ти се качват на главата.... не са недосегаеми но се възползват от това, че обикновените шофьори незнаят как и къде да си търсят правата....
Fortune
За някои неща не си прав .... Не може винаги на принципа "Сведена главица сабя не я сече" (нещо от тоя род беше). Така могат съвсем да те разкатаят. Действа се според ситуацията и това доколко си сгрешил и въобще сгрешил ли си. Всеки полицай от всичко най-много мрази кат му кажеш "Добре". Примерно ......
"Абе ти знаеш ли къв акт ще ти натреса сегя?"
.....казваш му .....Добре ....
"Ще ти взема книжката бе"
... ..пак му казваш ....Добре ....
Побърква ги тва Добре ....вижда че ти е дошло до гуша и че нямаш намерение да му падаш на нивото на селско заяждане и веднага става много благ.... Искаш постоянно да ти разяснява кое и защо прави ..... ако каже Много питаш ......му отговаряш, че това си е твое право.
Стига сте клякали на полицаите ..... понякога е далеч по-полезно да отнесеш акт а не да им се мазниш 20 минути и да ги гледаш като Мерцедес фен пред изгърмял болид на Макларън.. Държиш се с тях така както те се държат с тебе. Никога не бъди нагъл но си отстоявай правата ....и гледай да си ги знаеш....
Fking
Пусни ми на ЛС дали в 7-мо на Раковска са те размотавали...
В 7-мо РПУ на ул. Раковска ли те държаха????
Не прочетох всички коментари по темата но видях, че колегата fortune ти е казал неща, които е добре да запомниш. Държиш ли се учтиво с куките и те кротуват.
Ако не знаем правата си зад волана, можем лесно да отнесем какви ли не простотий ..... на мен преди седмица искаха да ми пишат акт заради това че не си носех в мене квитанцията за платен пътен данък :mha: голям смях падна....
Иначе ....
Набави си един брой книжле с правилници, закони бла бла ....схрускай го и си го носи после в колата. Ще ти спести доста главоболия и ще навлече такива на съответните органи на реда.
Законите точно не мога да ти ги напиша ....аз лично винаги импровизирам ......вдигам пара ..... пуша нервно .....след това изнасям лекция за това що се занимават с мене вместо да гонят баш криминалетата .....буботя за състоянието на държавата и за дупките по пътя .....надувам им главата и после не могат да се отърват от мене ..... Веднъж не исках да сляза от патрулката докато не си довърша мисълта ....

Така или иначе в таз държава оправия няма ....
Прочети си законите, дръж се спокойно с тях....но не им позволявай да ти се качват на главата.... не са недосегаеми но се възползват от това, че обикновените шофьори незнаят как и къде да си търсят правата....
Fortune
За някои неща не си прав .... Не може винаги на принципа "Сведена главица сабя не я сече" (нещо от тоя род беше). Така могат съвсем да те разкатаят. Действа се според ситуацията и това доколко си сгрешил и въобще сгрешил ли си. Всеки полицай от всичко най-много мрази кат му кажеш "Добре". Примерно ......
"Абе ти знаеш ли къв акт ще ти натреса сегя?"
.....казваш му .....Добре ....
"Ще ти взема книжката бе"
... ..пак му казваш ....Добре ....
Побърква ги тва Добре ....вижда че ти е дошло до гуша и че нямаш намерение да му падаш на нивото на селско заяждане и веднага става много благ.... Искаш постоянно да ти разяснява кое и защо прави ..... ако каже Много питаш ......му отговаряш, че това си е твое право.
Стига сте клякали на полицаите ..... понякога е далеч по-полезно да отнесеш акт а не да им се мазниш 20 минути и да ги гледаш като Мерцедес фен пред изгърмял болид на Макларън.. Държиш се с тях така както те се държат с тебе. Никога не бъди нагъл но си отстоявай правата ....и гледай да си ги знаеш....
Fking
Пусни ми на ЛС дали в 7-мо на Раковска са те размотавали...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Веднъж не исках да сляза от патрулката докато не си довърша мисълта ....
Батка, 5 минути съм се смял като го прочетох това. Евала!

Иначе за случката мисля че независимо дали е легално или не да държиш лампата на задната седалка, те не могат да се държат така с тебе. Май от сега на татък трябва да си яа държиш под седалката а?

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблеми с куките и дивашкото им отношение
fortune написа:Това е тактиката евала! Даже защо да се заяждаме, често става и да пуснеш някоя весела приказка и се заприказвате. Хората са комплексари когато им се правиш на отворен, трябва да ги минаваш по-тънката линия. Аз даже съм взимал маса телефони на по-млади, за да пием някой път![]()
Правило номер едно е никога да не плашиш ченге с ченге и да му говориш на въпреки, бъди учтив, покажи, че осъзнаваш грешката, но недей да им падаш в краката де. Тогава можеш да минеш и без пари
![]()
Казвам го от опит 0 последните 20 акта съм си ги спестил с весели разговори
Mда, това е начина. Аз в петък минах по трамвайната линия, след това на червено, а като ме спря полицая след 10 метра бях и без колан. Резултата от краткия ни разговор беше, че куката остана да ми пази колата да не я дигне паяк докато съм в Булбанк, а 5 минути по- рано започна с акт за 3 нарушения

- MadShofer
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблеми с куките и дивашкото им отношение
bum_bum написа:Резултата от краткия ни разговор беше, че куката остана да ми пази колата да не я дигне паяк докато съм в Булбанк, а 5 минути по- рано започна с акт за 3 нарушения))
хахахахахаха лелее

*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Значи:
1. ПРАВИЛНИК за движение по пътищата отдавна няма, има само закон и не е лошо всеки да го прочете отново, защото има доста промени, а също така да си го има в колата. Аз винаго си го нося и, ако някой ми каже, че съм нарушил еди-кой си член веднага ще го проверя. Все пак не мога да го знам наизуст целия закон. Но да не се окаже, че са ме спрели за превишена скорост, пък съм нарушил члена за паркиране на пристанище напр. (отделен въпрос е, че аз обикновено минавам метър по колегиалност
).
2. Притежаването на полицейски атрибути от лица(не е задължително да ги ползваш, достатъчно е само да са в тебе), нямащи право, е престъпление по силата на НК. Червената лампа се поставя на автомобили със специален режим на движение (Бърза помощ, НСО и др.) и спада към тези атрибути.
3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
4. Полицията е длъжна да уважава гражданите и да пази техните права. Т.е. ти имаш пълното право да си ги потърсиш по съдебен път или чрез жалба до МВР (там има приемна за граждани). Но, от това което си написал стигам до извода, че можеш да се оплачеш само за лошо отношение към тебе лично(приятелите ти трябва да се жалват отделно). А за лампата ще си го отнесеш. Освен ако не откриеш нещо в акта. Аз навремето обжалвах акт за ПТП и се оказа че се разминават схемите на ПТП-то, които бяхме рисували аз, др. водач и полицая. И трите бяха съвсем различни
1. ПРАВИЛНИК за движение по пътищата отдавна няма, има само закон и не е лошо всеки да го прочете отново, защото има доста промени, а също така да си го има в колата. Аз винаго си го нося и, ако някой ми каже, че съм нарушил еди-кой си член веднага ще го проверя. Все пак не мога да го знам наизуст целия закон. Но да не се окаже, че са ме спрели за превишена скорост, пък съм нарушил члена за паркиране на пристанище напр. (отделен въпрос е, че аз обикновено минавам метър по колегиалност

2. Притежаването на полицейски атрибути от лица(не е задължително да ги ползваш, достатъчно е само да са в тебе), нямащи право, е престъпление по силата на НК. Червената лампа се поставя на автомобили със специален режим на движение (Бърза помощ, НСО и др.) и спада към тези атрибути.
3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
4. Полицията е длъжна да уважава гражданите и да пази техните права. Т.е. ти имаш пълното право да си ги потърсиш по съдебен път или чрез жалба до МВР (там има приемна за граждани). Но, от това което си написал стигам до извода, че можеш да се оплачеш само за лошо отношение към тебе лично(приятелите ти трябва да се жалват отделно). А за лампата ще си го отнесеш. Освен ако не откриеш нещо в акта. Аз навремето обжалвах акт за ПТП и се оказа че се разминават схемите на ПТП-то, които бяхме рисували аз, др. водач и полицая. И трите бяха съвсем различни

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз аз висях 3 часа на трамвая в 8-мо и ме здухаха до неузнаваемост какво ли не ми викаха, унижаваха и напрао ми е*аха майката, разбира се само на приказки и виканици, без да ме бият и т.н. .. и то защото се возех при един който нямаше книжка
Абе какво да ви кажа, хората са си прави, ти нестига че си в нарушение ми и им се репчиш... аиде мини от другата страна на барикадата, постави се на местото на полицайте и се опитай да си представиш какво би си причинил
сигурно щеше да е доста по зле
Колегата The Boss е ужасно прав

Абе какво да ви кажа, хората са си прави, ти нестига че си в нарушение ми и им се репчиш... аиде мини от другата страна на барикадата, постави се на местото на полицайте и се опитай да си представиш какво би си причинил

Колегата The Boss е ужасно прав

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
TheBoss написа:3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
Aбсолютно не съм съгласен с теб

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
TheBoss написа:3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
Aбсолютно не съм съгласен с теб

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

Ayrton Senna

Ayrton Senna
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
gazzzar написа:TheBoss написа:3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
Aбсолютно не съм съгласен с тебОт полицая по отвратително животно нема........
Според мен по-добре въобще да ги няма отколкото постоянно да ти пречат да се заяждат с теб, да ти губят времето и в същото време да помагат и съдействат на бандитите, а да набедяват теб за всички несправедливостти по света и в резултат на всичко да вземат пари и от теб! Fuck the Cops!
Mен ако питате истината е някъде по средата.
Асене аз примерно винаги слагам колан! Винаги! Веднъж ме спряха и полицаят беше доста убеден, че не съм бил с колан. Видях, че почва да се еьи за това, че споря, усмихнах се и казах, може й така да е било, спирах преди 200 метра и е възможно да съм го забравил съжалявам. Никакви проблеми...
Предимството на нас, хората с Е30-ските е това, че полицаите адски много искат да си купуват такива
Все се впускаме в някакви разговори за съвети за покупка, двигатели и т.н. Показвам им стикерите на клуба и казвам, ние сме много ще ти намерим кола. Взимам му телефона и си махаме за довиждане
Даже на скоро мислех да пусна една тема с тактики срещу органите на реда, макар да не е много редно. Те обичат да се правят на много печени и заради жените. Примерно превишил си скороста с 40км. на неопасно място. Казваш, добър вечер. извинявам се за тази си постъпка, за миг бях афектиран от проблемите с жената примерно. Те ти отговарят нещо от сорта на ехх тези жени... и ни разбират, защото също си имат такива у тях
Точка и акт няма
Дръж се на ниво естествено, и им показвай, че все пак зависиш от тях, което си е така в действителност
Освен всичко така хората те запомнят и ако често се движиш по един и същи участък след време само ще си махате и светкате за здрасти! Казвам го от опит. Бъди хладнокръвен, весел и спокоен
Съвсем сериозно заявявам, че от адски много време АКТ нямам, а случаи е имало много. Последен трик, който ще споделя - можеш да носиш в себе си рекламни материали! Примерно календарчета, проспекти, няколко вестника чук-чук
Казваш им нямам пари да ви почерпя, но съм дилър на еди какво си. Да ви раздам по малко рекламни неща? Те харесват цветните неща, пък ако има и по-разглолени в тия самотни нощи в патрулката си 6
Тактики много, всички се развиваме в тая насока и се учим. Това е. И карайте с колани! 

човек се учи докато е жив...
bum_bum написа:gazzzar написа:TheBoss написа:3. Полицаят е служител на реда и е необходимо да се уважава, защото благодарение на полицията спиме спокойно.
Aбсолютно не съм съгласен с тебОт полицая по отвратително животно нема........
Според мен по-добре въобще да ги няма отколкото постоянно да ти пречат да се заяждат с теб, да ти губят времето и в същото време да помагат и съдействат на бандитите, а да набедяват теб за всички несправедливостти по света и в резултат на всичко да вземат пари и от теб! Fuck the Cops!
Mен ако питате истината е някъде по средата.
Тук съм много съгласен. Истината наистина е по средата. Не може без полицаи не се залъгвайте, да не говорим, че като по-млад са ме спасявали в разни мелета

Абе зависи на каква кука попаднеш
И аз ВИНАГИ слагам колана, но веднъж ме спря един и ми вика гордо, все едно ме е хванал да ограбвам банка: "ей там спря, за да си го сложиш нали...аахаааа аз те видях!" и всякъкви подобни. И да се държиш добре ако е няква кука, дето жена му я чукат съседите няма да ти се размине, дори и свирка да му направиш (всичко в кръга на шегата, разбира се!). Случвало ми се е да ме спрат с 130 градско...без пари, без сълзи си ме пуснаха, май само фиш писа...не помна
TheBoss е прав, че трябва да ги уважаваме защото те бачкат в наш интерес. Според мен, за да премине едно "спиране" по нормалния начин, трябва да се научиш да разгоавряш така с тях, че да ги "подсещаш" за кой всъщност те работят. А ако е пиян...обаждаш се и съобщаваш
Ако използва правомощията си за да те дескриминира по някакъв начин, има си съд
Не си мислете, че е кой знае колко трудно да осъдиш кука 

xenon написа:Абе зависи на каква кука попаднешИ аз ВИНАГИ слагам колана, но веднъж ме спря един и ми вика гордо, все едно ме е хванал да ограбвам банка: "ей там спря, за да си го сложиш нали...аахаааа аз те видях!" и всякъкви подобни. И да се държиш добре ако е няква кука, дето жена му я чукат съседите няма да ти се размине, дори и свирка да му направиш (всичко в кръга на шегата, разбира се!). Случвало ми се е да ме спрат с 130 градско...без пари, без сълзи си ме пуснаха, май само фиш писа...не помна
TheBoss е прав, че трябва да ги уважаваме защото те бачкат в наш интерес. Според мен, за да премине едно "спиране" по нормалния начин, трябва да се научиш да разгоавряш така с тях, че да ги "подсещаш" за кой всъщност те работят. А ако е пиян...обаждаш се и съобщаваш
Въпрос на време е да свикнеш и да усетиш как трябва да се държиш. Естествено не винаги е възможно да се отървеш безнаказано след като си направил сериозно отношение, но все пак поне можеш да облекчиш нещата или да си тръгнеш усмихнат въпреки всичко. Има наистина, наистина много тактики, които имам за споделяне, но не е тук мястото. Ако по-късно направим отделна тема за това ще споделя моя опит. Признавам, че доста от нещата, които съм говорил съм ги научил тук във форума. Имаше преди време една тема