Има ли начин да не ми тракат вратите ????

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Има ли начин да не ми тракат вратите ????

Мнение от Pavlinius » 30 Яну 2008, 17:21

Колеги тракат ключалки на задните врати. Езичето или там нещо от ключалката удря по калника като минавам през дупки, който пък и с ръка да го чукнеш си звучи силно, щото е кух и придава акустика на звука и т.н. и в крайна сметка ми дрънчи от отзаде :mhihi: . Много ме дразни т'ва нещо !! Има ли гайд или нещо такова , където да пише к'во да им направя на тези врати :( ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 04 Фев 2008, 13:46

:?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Фев 2008, 14:00

нещо нее уред на нас не ни тропа нищо стегни ги малко
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 04 Фев 2008, 16:43

Виж в личната ми галерия какво съм снимал на МЕТРО 2 в София. Може това да е решение :D :lol: :mhihi: Особено е валидно за задните врати!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 04 Фев 2008, 17:25

Ааа другарю Ангелов ти си нечовек ........ :mhihi:
Павка може пантите нещо да са сдали багажа и вратите леко да са виснали ... :roll: .... мойте не чукат, само тук-там скърцат (като са затворени) но аз си го обяснявам от замръзнали уплътнения

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 04 Фев 2008, 18:10

Значи, сега се сещам че се чува по отчетливо чукане и като притварям вратите. Тоест при самия контакт на бравата със онова нещо на калника за което се захваща езичето. Тоест така лекичко като притварям и чуква, според мен по-силно отколкото трябва. В сравнение с предните, предните се затварят много по-тихо. Да не би там да ми липсват някакви гумички или нещо, такова което да обезшумява затварянето ? Някой може ли да ми снима как му изглежда пантата и това самото нещо на калника ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 04 Фев 2008, 19:43

Аз все още си мисля, че чак сега го забелязваш това чукане, когато затваряш вратите и мойте задните се затварят по-шумно(чукат), а предните са като на хладилник.
Ако има някой, който не му чукат задните врати при затваряне, с Павката го молим за снимки на калника и на заключващия механизъм :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 04 Фев 2008, 21:48

Svetlio.Angelov написа:Виж в личната ми галерия какво съм снимал на МЕТРО 2 в София. Може това да е решение :D :lol: :mhihi: Особено е валидно за задните врати!

bраво колега ти си хита на морето 4есно как е колата добре ли се даржи разкажи малко за историята как стигна да я направиш така :D
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 04 Фев 2008, 23:41

dizelboy написа:
Svetlio.Angelov написа:Виж в личната ми галерия какво съм снимал на МЕТРО 2 в София. Може това да е решение :D :lol: :mhihi: Особено е валидно за задните врати!

bраво колега ти си хита на морето 4есно как е колата добре ли се даржи разкажи малко за историята как стигна да я направиш така :D

пи4, моята е бялата от галерията, а този пикап снимах на Метро 2 в София и понеже такава гавра виждам за първи път - реших да снимам и споделя. Не бих преправил лимузоина на пикап, освен ако не е S класа на МБ. Тогава е хитово...

А за колегата с тракането - сигурен ли си, че е от вратите? защото и аз имам нещо подобно отдясно отзад и полудявам... смених амортесьори, тампони и пак го има. .. Сподели като разбереш какво е...
Последна промяна Svetlio.Angelov на 04 Фев 2008, 23:46, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Фев 2008, 0:01

Това отзад са черешките, гаранция ти давам ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 05 Фев 2008, 0:38

///peter написа:Това отзад са черешките, гаранция ти давам ;)

кое ???????????????
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlio.Angelov » 05 Фев 2008, 0:55

черешки, очила... абе една къса щанга близо до задните гуми. Пробвах и това - смазване със спринцовка - не е това обаче... Сори за спама....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 05 Фев 2008, 15:15

Нещо на самия калник дрънчи. Като почукам калника точно до онази рамчица към която се захваща бравата-а на вратата и дрънчи. Може би има нещо отдолу дето не е захванато ли и аз незнам.

ПС: Сега я гледах,няма нищо под калника.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Фев 2008, 18:04

Колеги тези "черешки" са биалетките на носачите. Те потропват на дупки малко остро и дразнещо ... Но при затваряне на вратите те нямат отношение ако се чува същият звук :idea:

Аз имах потропване отзад миналата година в началото и преди едно пътуване по чужбина ги смених въпросните биалетки - много са скъпи ,но се почувства как задницата се стегна :idea: Първите е28 са с носачи отзад без тези биалетки а вторите са са с тях и съм чел коментари по щатските форуми за вторите ,че са доста по-стабилни и приятни за каране ...

Това тропане отзад май ще дойде да е онази козола ,към която се заключва бравата на вратата,тя е пластмасова и се изнася с годините.
Аз скоро ще си купувам една за пасажерската врата отпред ,че ми потропва и ми присветва плафона.навих за временно изолирбанд та я успах въпросната пущина :mhihi: От това е проблема за мен ...

50-ина лв е бройката :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 05 Фев 2008, 18:15

Penchev написа:Колеги тези "черешки" са биалетките на носачите. Те потропват на дупки малко остро и дразнещо ... Но при затваряне на вратите те нямат отношение ако се чува същият звук :idea:

Аз имах потропване отзад миналата година в началото и преди едно пътуване по чужбина ги смених въпросните биалетки - много са скъпи ,но се почувства как задницата се стегна :idea: Първите е28 са с носачи отзад без тези биалетки а вторите са са с тях и съм чел коментари по щатските форуми за вторите ,че са доста по-стабилни и приятни за каране ...

Това тропане отзад май ще дойде да е онази козола ,към която се заключва бравата на вратата,тя е пластмасова и се изнася с годините.
Аз скоро ще си купувам една за пасажерската врата отпред ,че ми потропва и ми присветва плафона.навих за временно изолирбанд та я успах въпросната пущина :mhihi: От това е проблема за мен ...

50-ина лв е бройката :idea:

Георги Пенчев

:yes:
Точно от там е и аз навивам изолирбант и сичко млъква само че на мен е на шофьорската врата и ми присветва плафона в движение ма не смятам като Жорката да давам по 50лв да нова :mhihi: :mhihi: :mhihi: навивам и като се износи размотавам и нов за 5мин. работа ;) Маже профилактично на всички врати да си навиете няколко пъти да не се износва въпросната пласмаса.Аз така направих и да ви кажа шумовете в купето намаляха с над 50% :shock: невероятно но факт :idea: Въпросния изолирбанд при мен държи поне половин година на шофьорската врата която е най-често отваряна така че нема се плашиш копеле върти здраво и ич да ти не пука :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34