проблем с нивомата
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- corvettekiller
- Потребител
-
проблем с нивомата
от скоро сам собственик на БМВ Е34 525 тдс комби с нивомат и вози като каруца нормално ли е или има някав проблем[/b]
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Може ако е вдигната колата прекалено на високо с нивомата да ти друса. Виж си и задните амортесьори. Ако имаш умасление около нивоматните сфери и губиш худр. масло. имаш проблем със сферите. Най вероятно колата ще ти е опрала задницата в земята това май са симптомите на прецаканите сфери.
Успех ти желая с колата.
Успех ти желая с колата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- e 28 performance
- кандидат ентусиаст
-
сферите играят ролята на амортисиор(омекотяват удара),тои нивомата може да си работи,да не тече но ако сферите са заминали вози много твърдо,и моито беше така като го взех,но купих две втора употреба и сега вози като кораб 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
276лв е нова свера в дару ако можеш нови да си позволиш ще е най-добре но тва си е твоя преценка за автомобила дали искаш да наливаш пари в него иначе с нивомат вози много по-добре отколкото с нормално окачване 

hi
по скоро трябва да си види сферите ,а не амортисьорите!как разбра че сферите играят роля на амортисьор? тогава германците защо са монтирали и амортисьор??? а пружините защо липсват отзад???колега това тупкане отзад 100% е от сферите! аз моите ги оправих срещу сумата от 280лв. сега возията е мн добра.майстора можеш да го намериш в гр.варна ул РайнаКнягиня 6 тел 0898/549 814 и 0887/597 033 По принцип се занимава само с хидравлични системи по окачването на ситроените. ремонтирал е и комбита на мерцедес те са пак с нивомат.аз останах мн доволен.надявам се да съм бил полезен на тези които имат нужда.успех на всички колеги! и послеслов! в Варнакарс едната сфера е на цена 290лв а при мен илезе всичко 280лв
Натиснах леко газта и оставих на 100метра един Golf 3 хаха
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Re: hi
stefanelo написа:как разбра че сферите играят роля на амортисьор? тогава германците защо са монтирали и амортисьор??? а пружините защо липсват отзад???колега това тупкане отзад 100% е от сферите!
Колега, вътре в нивоматните амортисьори няма газови камери, както при нормалните газови амортисьори - именно това представляват сферите - те са газовите камери на нивоматните амортисьори. Та предполагам, че колегата по-горе това е искал да каже.
А защо липсват пружините е много лесен въпрос - те просто не липсват, системата е различна от Ситроен, където еластичният елемент е газовата камера на сферата. Тук, при Е34, еластичният елемент за нивоматен амортисьор е абсолютно стандартна винтова пружина.
Ето един линк към нивоматите на БМВ ако ти е интересно: http://www.e38.org/selflevel.pdf
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
а по какво разбра че имаш въобще проблем
защото и аз мислих че не работи обаче накрая се разбра че всичко е перфектно 

BENZINO VN написа:а по какво разбра че имаш въобще проблемзащото и аз мислих че не работи обаче накрая се разбра че всичко е перфектно
Не знам колегата по какво е разбрал,но аз веднъж я повдигнах малко за стойка и действително започна да вози буквално като каруца,след връщане в нормално положение всичко си е наред.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
аз сега съм я вдигнал малко и е много нестабилна в завои
но да не забравяме също и че съм с адски високи гуми-225/65/15 

11 мнения
• Страница 1 от 1