Аудио Форматите и техните качества
Модератор: Icco
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
martin318 написа:ruskin написа:Хъммм, от Сони качество не чакай. А и от плеари под 500лв, трудно ще измолиш качество.
Иначе пък и не знам за какво качество говориме като слушаш mp3 формат, който е наказан да е на последно място по качество от ставащите за слушане формати.
Иначе Сони имат ставащи тунери и са дуракоустойчиви и то доста. Дизайна е приятен наистина, но не дизайна свири.
а кои формати са по-добри за слушане??? ЦД формат ли??
.flac, .ape, .wav другото е греда. Но много зависи къде са записвани, като студио и техника, защото ако дойдеш в нас с диск записван в Пайнер примерно и аз ти пусна диск записана от Emotion Records ще се побъркаш от разлика. Но много зависи и от техника.
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Мисля че и WAV ще тръгне но не конвертирай MP3 на WAV че е същата работа ... Напоследък в нета почнаха да качват FLAC-ове от тях си прави WAV и си ти човека , но тя разликата се усеща в по-сериозни системи с говорители усилватели и тн 

I'm slowly drifting

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
Тъкмо направих опита мп3 -> вма (на флашка) ...ми тръгна, ама или аз съм глух или разлика няма
Сега ще ги пробвам тези ФЛАЦ-ове

Сега ще ги пробвам тези ФЛАЦ-ове

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
Хм, явно на настоящите колони няма разлика независимо от формата. Както и да е...
Тъй, ся след като взех рисайвъра, ми се ще да понакупя още няколко неща, но не съм никак вещ в тая техника, така че ще попитам дали съм на прав път:
1.Купувам две пищялки за таблото. Купувам два говорителя отзад за кората. Купувам една бас туба. Купувам един усилвател.
2.Подменям сегашните в таблото с новите.
3.Подменям тези на кората с новите и ги връзвам през усилвателя.
4.Връзвам бас тубата към усилвателя.
5.Връзвам усилвателя към CD-то.
Е, на прав път ли съм? И въпросното "връзване" на принципа - мъжко<->женско ли е, или си е играчка?
Така, след като самото СD има директен изход за бас туба, то трябва ли тя да минава първо през усилвателя или директно към рисивъра?
Тъй, ся след като взех рисайвъра, ми се ще да понакупя още няколко неща, но не съм никак вещ в тая техника, така че ще попитам дали съм на прав път:
1.Купувам две пищялки за таблото. Купувам два говорителя отзад за кората. Купувам една бас туба. Купувам един усилвател.
2.Подменям сегашните в таблото с новите.
3.Подменям тези на кората с новите и ги връзвам през усилвателя.
4.Връзвам бас тубата към усилвателя.
5.Връзвам усилвателя към CD-то.
Е, на прав път ли съм? И въпросното "връзване" на принципа - мъжко<->женско ли е, или си е играчка?
Така, след като самото СD има директен изход за бас туба, то трябва ли тя да минава първо през усилвателя или директно към рисивъра?

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Е нз за мен дали ще им устане дъх като прочетат бисера ти за мп3 че е качествен формат. Бтв сложих те в бисери вече 

I'm slowly drifting

Марио, мненията ти винаги са ме очаровали.
Една мп3-ка не съм слушал и да е ставала, дори когато аз си рипвам нещо от готин носител, пак не става каквото трябва дори на 320кбпс.
Няма качество и мп3, всеки един човек който не е меломан а аудиофил ще ти го каже, но както и предишния ни спор намирам този за безсмислен.
И сони одавна не са това което бяха, нито в домашното нито в автомобилното озвучаване. За жалост е истина, а и в телевизорите почнаха да се насмитат, та май само за марка си плащаме.
Една мп3-ка не съм слушал и да е ставала, дори когато аз си рипвам нещо от готин носител, пак не става каквото трябва дори на 320кбпс.
Няма качество и мп3, всеки един човек който не е меломан а аудиофил ще ти го каже, но както и предишния ни спор намирам този за безсмислен.
И сони одавна не са това което бяха, нито в домашното нито в автомобилното озвучаване. За жалост е истина, а и в телевизорите почнаха да се насмитат, та май само за марка си плащаме.
Окей бе Марио и там човека е написал, че има разлика в качеството и, че при 320кбпс тя е малка, но при 320 кбпс една мп3-ка е почти колкото флак или wav. И далеч не са вече 10 часа, а са доста по-млако.
Все пак 5 минути стават 20мб файл. И какво правиме с простата математика, че ще запише 3 часа звук, като преди това трябва да намериш носителя, да го рипнеш и тн и тн, е за какво????
По-лесно е просто да бичиш на ЦД директно, дали ще смениш 2 или 1 ЦД се тая.
Все пак 5 минути стават 20мб файл. И какво правиме с простата математика, че ще запише 3 часа звук, като преди това трябва да намериш носителя, да го рипнеш и тн и тн, е за какво????
По-лесно е просто да бичиш на ЦД директно, дали ще смениш 2 или 1 ЦД се тая.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Mario Pankov
Пак си в груба грешка момче
Само да ти кажа че една обикновенна геймърска карта дето водят Creative Audigy 2 ZS 24 bitova много по-добър саунд вади от повечето PLayars на пазара до 500 лева
С едни мониторки добри мммм
Пак си в груба грешка момче

I'm slowly drifting

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-

Е това е вече трябва да измисля CD PLayars + records са хората кво ще записват на тея компютри със смущения като в колата ще е по качествено

I'm slowly drifting

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2