МНОГО странен проблем с разход - обявявам конкурс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

МНОГО странен проблем с разход - обявявам конкурс

Мнение от nux » 02 Фев 2008, 0:25

Здравейте колеги,
незнам от къде да започна, историята е прекалено дълга.

Накратко проблема е следния:
Харчи безбожно много при градски условия (20-30 / 100) и има забавена реакция при подаване на газ. Колата е 320i 93г ВАНОС без никакви газови истории.

Проблема е така от както я взех.

Сменени са следните компоненти с ЧИСТО НОВИ:

Ламбда сонда (Bosch 240лв)
Дебитомер (Масметър)
6 бр Бобини с лули
Свещи
Датчик на коляновия вал
ЕКУ

когато се включи на диагностика изкарва само 1 грешка... грешка номер 64 или 46 мисля, за сензора за детонации (Knock Sensor 1), но според мен проблема не би трябвало да идва от това.

В извънградски условия държи разход 8-10, но при нормално каране (без да минава 4000об), но смятайте, че ако се изфорсира два три пъти смъква резервоара с 1-2-3 литра надолу, което е и недопустимото. На място и въобще по звука на двигателя, се предполага, че работи перфектно (отстрани погледнато). Видимо течове няма, няма и черен пушек от ауспуха. Така накратко стои проблема.

В знак на благодарност за правилно упътилия ме в борбата да си запазя E36'цата, обещавам да изпратя по куриер 1 бутилка марково скъпо whisky.

Благодаря за съдействието.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: M

Мнение от cHaKRa » 02 Фев 2008, 1:04

aко беше водка щях да помогна ...уиски непия :mhihi: шегувам се Дано някой помогне с разрешаването на проблема ти Стискам палци Е36 тхе бест :winky:
Клякам с 200 стаам с 300 :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 02 Фев 2008, 2:04

За дюзи нищо не споменаваш!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 02 Фев 2008, 3:43

брато неказвам че е нормален този разход но ако ще те поуспокои малко ти казвам че моята го дава почти същия разход,живея в дъблин трафика е ужасен и ми дава около 18 градско доста често ми се налага да стоя по близо час на един светофар докато го прекося а те са доста докато се прибирам така че ....ако и ти караш в такива трафици и ти стои запалена колата с часове на място не се учудваи много но пък и 20-25 е множко вече,както и да е ще ми е интересно и на мен да разбера какъв ще е при теб проблема за да го потърся евентуално и при моята... :confused:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 02 Фев 2008, 4:01

RIDDICK написа:брато неказвам че е нормален този разход но ако ще те поуспокои малко ти казвам че моята го дава почти същия разход,живея в дъблин трафика е ужасен и ми дава около 18 градско доста често ми се налага да стоя по близо час на един светофар докато го прекося а те са доста докато се прибирам така че ....ако и ти караш в такива трафици и ти стои запалена колата с часове на място не се учудваи много но пък и 20-25 е множко вече,както и да е ще ми е интересно и на мен да разбера какъв ще е при теб проблема за да го потърся евентуално и при моята... :confused:

Човече .. той говори за 20-30 литра разход, а това както и да я караш тая 320-ка, все е почти двойно.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Фев 2008, 10:51

Мен нещо почва да ме съмнява ваноса ,да не е блокирал в кофти положение :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Мнение от D_I_V_A_K_A » 02 Фев 2008, 10:56

Караш BMW и искаш да ти гори малко :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nux » 02 Фев 2008, 10:57

Дюзи не сме гледали, но могат ли да дадат такъв ненормален разход? а и освен това не пуши черно отзад.

Ваноса и него го ремонтирахме, ок е.

И все пак не може една кола за 2 мин да идумка 2 литра.

Катализатор не сме гледали според вас причина ли е ? иначе колата натиснеш ли я върви, но както казах с закъснен респонс на педала, дори в първия момент иска да забие муцуна, но това става съвсем за по-малко от секунда и тръгва да набира. Ако натискам педала плавно си ускорява добре, проблема е при по-разко подаване, а и май тогава да го хвърля този бензин.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Фев 2008, 11:11

Да не е прекалено богата сместа и да се дави :roll:
Виж дюзите може да на разпрашават добре.
И Смени датчика за тедонациите.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: M5

Мнение от MOD_ » 02 Фев 2008, 11:14

Колега отиди да ти премерят компресията .
П.С.После си махни катализатора по добре 6те ти върви колата
Последна промяна MOD_ на 16 Апр 2008, 22:17, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 02 Фев 2008, 11:33

На мен вчера на техническия преглед ми откриха пукнато маркуче, преди бензиновия филтър. Карал съм като талибан с бомба, бог знае колко време и бях почнал да свиквам с разход от 15-16... сега направо съм щастлив на 12. Това е което ми идва на ум, ама ти спомена че няма течове, а и при теч, щеше да се отрази и на извънградското, което е най-странното. ще следя темата с интерес, дано се оправят нещата :roll:
bmw

Потребител
Аватар

Мнение от nux » 02 Фев 2008, 12:30

Днес ще ходя да го изчистят сензора за детонациите и да проверят връзките, ако не се махне грешката ще купувам нов.

Потребител
Аватар

...

Мнение от Skid » 02 Фев 2008, 16:10

Аз имам една идея,но не сам много сигурен до колко е вярна.Възможно ли е, колата ти да е със сменени дюзи(да са сложени такива с по голям дебит)за тойота и хонда знам че става,за БМВ нямам информация,но ако е така както сам ти написал, не може да го хванат на диагностика,защото те(дюзите) ще си работят само дето щте пускат повече.Другото което се сещам е регулатора на налягане на горивото(данеби да подържа по-голямо налягане в захранващия тръбопровод).
Дано сам бил полезен.
П.С. Спецялно да тойота има такав тунинг-на 1.6литров(4age) се слагат дюзи от супра и се лъже датчика за температура и се сменя бензинова помпа(за по голямо налягане).Когато колата се излъже, че е студена компа променя центровката.Резултат-колата гори много и бяга много.Възможно ли е и твоята да е имала подобна интервенция?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 02 Фев 2008, 16:37

виж бензиновите маркучета под колектора 2броя са да не пуска бенз
ама трябва да ти намирисва

BMW Fanatic!
Аватар
Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
Мечтае да кара: Cessna 152