проблем -чистачки
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
проблем -чистачки
Здравейте колеги,
Имам проблем и той е ,че едната чистачка -по-точно дясната при движението си по предното стъкло ,като се прибира към капака се удря в ръбчето на предният капак . Получава се много гаден звук -някой има ли идея какво да направя? Предполагам трябва по някъкъв начин да се проемени движението на чистачката за да не слиза толкова надолу и да не се удря чак в ръбчето на капака, но как да стане това? Очаквам някакви идеи, Предварително Ви благодаря !
Имам проблем и той е ,че едната чистачка -по-точно дясната при движението си по предното стъкло ,като се прибира към капака се удря в ръбчето на предният капак . Получава се много гаден звук -някой има ли идея какво да направя? Предполагам трябва по някъкъв начин да се проемени движението на чистачката за да не слиза толкова надолу и да не се удря чак в ръбчето на капака, но как да стане това? Очаквам някакви идеи, Предварително Ви благодаря !
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
и моятя беше така-удряше удряше докато накрая и превъртяха шлиците и спря
имат некви втулки в механизма дето трябва да се подменят доколкото знам

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ми така е при мен в момента ама при спряло положение дясната чистачка е по нагоре от другата и си е грозотийка_65536_kb_sec_ написа:а ако самата чистачка се набие по навътре в остта си какво ше стане![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ПС вече е пробвано

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- (OO==[][]==OO)
- кандидат ентусиаст
-
това е честосрещан проблем
аз го реших със съвсем леко завъртане на рамото на чистачката по часовниковата стрелка - сега е на милиметър от капака, но не опира

аз го реших със съвсем леко завъртане на рамото на чистачката по часовниковата стрелка - сега е на милиметър от капака, но не опира

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ако капака седи една идея по-ниско от калниците (както беше при мен) и чистачката чукаше в капака си реших проблема по следния начин:
отдолу на капака където са пластмасовите ролки (водачи) към стъклото ги развих и подложих по 2 шайби на всеки болт и резултата беше 2в1
отдолу на капака където са пластмасовите ролки (водачи) към стъклото ги развих и подложих по 2 шайби на всеки болт и резултата беше 2в1

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
(OO==[][]==OO) написа:това е честосрещан проблем![]()
Колега, как премести чистачката? Отвъртя е долу от болта и тогава е премести или има друг начин.Сподели ...
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Отвивате гайката на чистачката, вадите я - тя е на шлиц и конус, премествате я на друг ъгъл върху шлица и стягате с гайката. Малко трудно се вадят от осите, защото са конус... аз го играх това като ги свалях за да си боядисвам рамената на чистачките.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
ми в момента са настроени ама втулките ми са за смяна-колкото и да я въртиш таа чистачка като ихванеш рамото и си личи че луфта е доста голям_65536_kb_sec_ написа:ми настрой си ги бре фенче![]()

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
bmwfena написа:ми в момента са настроени ама втулките ми са за смяна-колкото и да я въртиш таа чистачка като ихванеш рамото и си личи че луфта е доста голям
рамото което ти дадох и то ли се прецака

- TazzMann
- младши ентусиаст
-
Колега като се подложат шайбите капака прилепва ли си към уплътнението на коша ??? Питам понежи ми допада идеята а имам същия проблем с дясното рамо на чистачките...Stanchev написа:ако капака седи една идея по-ниско от калниците (както беше при мен) и чистачката чукаше в капака си реших проблема по следния начин:
Тъй като темата е за чистачките та да си попитам. Накой да има проблем с казанчето за чистачките???При мен се губи течност но казанчето не е пробито!Смених гумичката на помпичката и пак тече.