проблем -чистачки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

проблем -чистачки

Мнение от Vasko » 31 Яну 2008, 23:31

Здравейте колеги,
Имам проблем и той е ,че едната чистачка -по-точно дясната при движението си по предното стъкло ,като се прибира към капака се удря в ръбчето на предният капак . Получава се много гаден звук -някой има ли идея какво да направя? Предполагам трябва по някъкъв начин да се проемени движението на чистачката за да не слиза толкова надолу и да не се удря чак в ръбчето на капака, но как да стане това? Очаквам някакви идеи, Предварително Ви благодаря !

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 31 Яну 2008, 23:56

и моятя беше така-удряше удряше докато накрая и превъртяха шлиците и спря :( :( :( имат некви втулки в механизма дето трябва да се подменят доколкото знам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Фев 2008, 0:07

а ако самата чистачка се набие по навътре в остта си какво ше стане :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС вече е пробвано
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 01 Фев 2008, 0:12

_65536_kb_sec_ написа:а ако самата чистачка се набие по навътре в остта си какво ше стане :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС вече е пробвано
ми така е при мен в момента ама при спряло положение дясната чистачка е по нагоре от другата и си е грозотийка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Фев 2008, 0:17

ми настрой си ги бре фенче :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от (OO==[][]==OO) » 01 Фев 2008, 0:18

това е честосрещан проблем :)
аз го реших със съвсем леко завъртане на рамото на чистачката по часовниковата стрелка - сега е на милиметър от капака, но не опира 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Фев 2008, 0:25

ако капака седи една идея по-ниско от калниците (както беше при мен) и чистачката чукаше в капака си реших проблема по следния начин:
отдолу на капака където са пластмасовите ролки (водачи) към стъклото ги развих и подложих по 2 шайби на всеки болт и резултата беше 2в1 :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 01 Фев 2008, 0:26

(OO==[][]==OO) написа:това е честосрещан проблем :)
аз го реших със съвсем леко завъртане на рамото на чистачката по часовниковата стрелка - сега е на милиметър от капака, но не опира 8)

Колега, как премести чистачката? Отвъртя е долу от болта и тогава е премести или има друг начин.Сподели ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 01 Фев 2008, 0:44

Отвивате гайката на чистачката, вадите я - тя е на шлиц и конус, премествате я на друг ъгъл върху шлица и стягате с гайката. Малко трудно се вадят от осите, защото са конус... аз го играх това като ги свалях за да си боядисвам рамената на чистачките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Фев 2008, 0:46

ама се променя ъгъла на чистачката и седи нагоре (Gemar, тури по още 1 шайба и си свали чистачката надолЕ)
Последна промяна Stanchev на 01 Фев 2008, 9:18, променена общо 1 път
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 01 Фев 2008, 0:46

_65536_kb_sec_ написа:ми настрой си ги бре фенче :mhihi: :mhihi:
ми в момента са настроени ама втулките ми са за смяна-колкото и да я въртиш таа чистачка като ихванеш рамото и си личи че луфта е доста голям
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 01 Фев 2008, 8:45

bmwfena написа:ми в момента са настроени ама втулките ми са за смяна-колкото и да я въртиш таа чистачка като ихванеш рамото и си личи че луфта е доста голям

рамото което ти дадох и то ли се прецака :shock: :shock:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 01 Фев 2008, 11:08

И при мен беха втулките,за два лева стругар ги направи и сега си ляга плътно и не удря в капака

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TazzMann » 01 Фев 2008, 19:02

Stanchev написа:ако капака седи една идея по-ниско от калниците (както беше при мен) и чистачката чукаше в капака си реших проблема по следния начин:
отдолу на капака където са пластмасовите ролки (водачи) към стъклото ги развих и подложих по 2 шайби на всеки болт и резултата беше 2в1 :winky:
Колега като се подложат шайбите капака прилепва ли си към уплътнението на коша ??? Питам понежи ми допада идеята а имам същия проблем с дясното рамо на чистачките...
Тъй като темата е за чистачките та да си попитам. Накой да има проблем с казанчето за чистачките???При мен се губи течност но казанчето не е пробито!Смених гумичката на помпичката и пак тече.