Извинявам се за тъпия въпрос ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
KickingKing написа: В грешка си. Освен това аз нямам климатроник защото на е36 с врътки не подържа градуси примерно ако му дадеш 24, не ти е 24 в колата, а при климатроника това е така. На теория
И практика....
Аз съм с климатроник, задаваш 24 градуса автоматично го усилва да духа примерно на най-бързата степен, като достигне градусите пада мигновено на степен, която само поддържа темп. Мерила съм и се засича!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Аз пък много искам някой да ми покаже кола, на която като запалиш и след 10 секунди почва да духа топло.
Към колегата с темата - това е климаТРОНИК и си поддържа температурата и лете и зиме - пробвано е. Ако не успява да поддържа има голяма вероятност да е замърсен датчика, който следи температурата в купето (номер 7 /седем/ на показаната от колегата картинка). А термотроникът е климатроник, но само частта му за зимата, сиреч поддържа некви зададени градуси, но само на топло (благодарение на парното на колата). Колите, които са с ТЕРМОТРОНИК нямат климатик.
Към колегата с темата - това е климаТРОНИК и си поддържа температурата и лете и зиме - пробвано е. Ако не успява да поддържа има голяма вероятност да е замърсен датчика, който следи температурата в купето (номер 7 /седем/ на показаната от колегата картинка). А термотроникът е климатроник, но само частта му за зимата, сиреч поддържа некви зададени градуси, но само на топло (благодарение на парното на колата). Колите, които са с ТЕРМОТРОНИК нямат климатик.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
bawarka написа:KickingKing написа: В грешка си. Освен това аз нямам климатроник защото на е36 с врътки не подържа градуси примерно ако му дадеш 24, не ти е 24 в колата, а при климатроника това е така. На теория
И практика....
Аз съм с климатроник, задаваш 24 градуса автоматично го усилва да духа примерно на най-бързата степен, като достигне градусите пада мигновено на степен, която само поддържа темп. Мерила съм и се засича!
и от това че САМ си усилва духането и автоматично стига с 2 минути по-бързо желаната температура ли го прави климатроник? бе вие чувате ли се...
аз съм с врътките и си ПОДДЪРЖА градусите които му задам. има си автономен контрол колко горещо или студено да духа в купето в зависимост каква е температурата за да поддържа зададените градуси.
това че СИЛАТА на духалките не е автоматична какво общо има точно ?!?!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
KickingKing написа:В грешка си.
И как по-точно? Лятно време имам и топло и студено, съобразено със зададените от мен градуси (щото топлото идва веднага)... колкото задам, толкова става.... и сам си ги регулира... т'ва според теб кво е?
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
r01dS написа:а аз бих ви помолил за помощ по проблем с този КЛИМАТРОНИК.моя духа на единия кръг жинаги топло независимо какво задавам от врътката.на сичкото отгоре врътките бачкат разменено лявата за десния кръг а дясната ич не ше.....
Провери си клапаните на парното, вероятно е от тях:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
- KickingKing
- ентусиаст
-
Аре направете разлика м/у климатика и климатроника МОЛИМ ВИ.
Ако както казва колежката (или колегата) по-горе духа си на макс и после САМО почва да духа по-слабо и т.н. - това е климатроник.
А е36 с врътките е климатик, просто като праснеш на 24 градуса ти пуска въздух 24 градуса.
Всички мое да спорите ама вземете прочетете малко това онова
Ако както казва колежката (или колегата) по-горе духа си на макс и после САМО почва да духа по-слабо и т.н. - това е климатроник.
А е36 с врътките е климатик, просто като праснеш на 24 градуса ти пуска въздух 24 градуса.

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
KickingKing написа:...
По принцип съм съгласен с мнението ти,но до колкото съм информиран климатика просто духа студено,докато на троника ти нагласяш градусите...дори на най-новите мерници има врътки за градуси и съответно за силата на въздушната струя,но и там си се водят троници...за пресен пример мога да ти дам новия МЛ,тъй като в него последно съм се возил..та там и отпред и отзад си има врътки за температурите...4 зонов е климатроника,но въздушната струя не е автоматична - да се усилва и намаля за по-бързо достигане на температурата...сам си я нагласяш
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
KickingKing написа:Аре направете разлика м/у климатика и климатроника МОЛИМ ВИ.
ами айде на бас, че ако съм сложил 25 на климаТРОНИКА си с ВРЪТКИТЕ, а в колата е 5 примерно, на загрял двигател първо духа ЗВЕРСКИ ГОРЕЩО, а после духа 25 градуса!
можеш да го пробваш като ти достигне температурата, и си отвориш джама сега зимата. Айде да задухва ВЕДНАГА ЕБАТИ ЖЕГАТА а не да си бичи 25 градуса а? ако при теб не е така, или имаш проблем, или тези преди 95-та примерно наистина не са троник.
п.с. духането веднага на жега дори на студен двигател се нарича печка и няма нищо общо с това дали има климатик изобщо колата
до пича с проблемите - отиди в сервиз. като те слушам е бърникано доста от 'разбирачи' и продавачи, това не е просто бушон таралеж или квото се сетиш
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
swh_bmw написа:Здравейте,
А на мен ми е интересно аджаба как е двузонов този с врътките след като има само един датчик в средата(при новите дигиталните мисля че си има датчици и от двете страни). Как ще управлява температурите в двете страни след като няма информация за тях?
Поздрави
Колега, във кожуха на парното има два датчика, същите като този който виждаш, но реално те мерят коя зона колко градуса да духа
r01dS написа:а аз бих ви помолил за помощ по проблем с този КЛИМАТРОНИК.моя духа на единия кръг жинаги топло независимо какво задавам от врътката.на сичкото отгоре врътките бачкат разменено лявата за десния кръг а дясната ич не ше.....
Колега, ако е имало интервенция на майстори, най-вероятно са ти разменили двата датчика за които говоря по-горе. Иначе и клапанчетата погледни
П.С. Тва е е*ати темата
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Аз съм с врътките. Обснявам за лятото. Дали е климатик или климатроник това са понятия които никой не мои си ги преведе. Предимството на Дигиталния клим е че си регулира степента на духане според зададената темп, а не на темп. на самия въздух, поне от моите наблюдения на приятел. А в моя случай с врътките, нагласяш на колко градуса да ти изключва компресора след достигането й. При дигиталния естествено е по-добрия вариант за регулиране на температурата. А двузоновия действа супер, на мойта стерана слагам да духа студено, на другата по-топло и наистина си бачка само да не забрави човек да намали степента на студено-топло на 2.3 някъде.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3