Покупка на Е30 1.8(i) ДВГ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWfenomen » 12 Яну 2008, 13:14

ами както пича каза е30 е кола на 20 години и повече ако си мислиш че палиш трагваш и само пички ще возиш нема да стане 100%.савет купи си продават едни книжки "сервиз бмв 3" и повярваи ми ще я научиш на изус :mhihi: моита седи вече цяла зима в бокса а като я изкарам ми харчи като ламя но наистина се чустваш мноо гот и на воля си бегаш разни голфчета 3ки 4ки 2ките не ги броим ваобще :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' е39 520i
Мечтае да кара: V8

Re: Покупка на Е30 1.8(i) ДВГ

Мнение от ДаниД » 12 Яну 2008, 15:01

the_mad_max написа:Здравейте, колеги! Решил съм да си взема Е30 това лято, като за първа собствена кола! Искам да ви попитам: кои са им слабите места, поддръжка (скъпа, трудна?), разход при нормално каране, при каране с фаровете настрани :lol: . Чувал съм много негативни мнения за БМВ, ама на мен ми харесва! Казват, че много, ама много се чупело, гниело, висок разход, но тук с едно аверче от квартала сме си зарибени :D . И последния, но най-важен въпрос: На каква цена мога да намеря горе - долу запазена Е30 с мотор 1.8 (карб. или инжекцион - няма голямо значение, но все пак съм привърженик на инжекцията)
Иначе сега се возя на Форд :D . Фиеста 92 и Ескорт 96 115 коня, кожа, клима, ала бала :lol: , ама Фиестата на майка ми, Ескорта на баща ми и ми се иска една Е30 (черен металик :P ) да гледам от прозореца пред блока!

Ще ти кажа само че всичките неща за които питаш зависят от теб самият ;) На мойта 316-ска разхода варира от 10/100 градско до 20/100, ама като харчи 10 не е интересно :mhihi: Потдръжката дали е лесна или трудна според мене зависи от това дали ще я правиш сам, или не ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от the_mad_max » 12 Яну 2008, 15:44

Благодаря на всички! А и не успяхте да ме откажете от Е30, с всеки изминал ден все повече и повече ме кефи таз кола!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 12 Яну 2008, 16:48

е30 си харчи прилично бензинец. М10Б18, минимума който съм достигал е 7.5/100 с 2-ма души и до 110 км/ч. М40Б16 - под 8 не пада, но това идва и от диференциала, щото много къс и няма макс скорост. Принципно под 10 не го смятай въобще, а сега зимата даже към 14 ми идва :confused:
Все си мисля, че да си внесеш БМВ от германия е най-добрия ход. Рядко са в добро състояние българските. Гният или не - зависи къде е карана колата. Мойта е от австрия и е мощно изгнила - смених калниците предните и двата, а е 90-та година. Предишната 85-набор беше много по добре що се отнася до ламарините, но отвътре беше леж. А тази си е перфектна отвътре. Нито седалката е скъсана, нито таблото е сцепено, дръжките на прозорците са си еднакви всички, оборотомер, разходомер, малък борд - алес зупа. При 4000+ оборота шумът от мотора е неописуем и усмивката изгрява на лицето ми. Забравям за разход и външен вид ;)
Ако не си карал е30, то трябва да опиташ! После си в плен...
Са за части... труден въпрос - винаги ще има нещо дето ще потропва и ще трябва да оправяш, ама пък както казват - "кефа цена няма". Пък и Дилян си го е написал...
Имах и аз Ескорт - няма нищо общо...
Качвай се смело, пък тук има хора на който може да се разчита... :bowdown:

Предишна

Назад към E30