Покупка на Е30 1.8(i) ДВГ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- the_mad_max
- Потребител
-
Покупка на Е30 1.8(i) ДВГ
Здравейте, колеги! Решил съм да си взема Е30 това лято, като за първа собствена кола! Искам да ви попитам: кои са им слабите места, поддръжка (скъпа, трудна?), разход при нормално каране, при каране с фаровете настрани
. Чувал съм много негативни мнения за БМВ, ама на мен ми харесва! Казват, че много, ама много се чупело, гниело, висок разход, но тук с едно аверче от квартала сме си зарибени
. И последния, но най-важен въпрос: На каква цена мога да намеря горе - долу запазена Е30 с мотор 1.8 (карб. или инжекцион - няма голямо значение, но все пак съм привърженик на инжекцията)
Иначе сега се возя на Форд
. Фиеста 92 и Ескорт 96 115 коня, кожа, клима, ала бала
, ама Фиестата на майка ми, Ескорта на баща ми и ми се иска една Е30 (черен металик
) да гледам от прозореца пред блока!

Иначе сега се возя на Форд

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
denko написа:Чупят се страшно много максимум една седмица и влизаш в сервиз
гният доста вежди най вече и гредите
1.8 гори някаде около 15 на 100 градско бензин ако е с газ 18-20 според зависи как е вързана
а подръжката им е доста скъпа само оригинални части с поръчка

BMW only!
Зависи от колата, някой гният много и се развалят лесно, някой не. Колегата по-горе сигурно е карал някаква щайга...
Аз имам 2 е30-ки и за 4 години съм сменил - тампоните на носачите, 2 накрайника и един тампон на двигатела - M10B18!
Като разход: 318и М10Б18 извън гр. 7 гр. 9
320и извън гр. 9-10 гр. 12 при 325и разхода е същия.
Аз имам 2 е30-ки и за 4 години съм сменил - тампоните на носачите, 2 накрайника и един тампон на двигатела - M10B18!
Като разход: 318и М10Б18 извън гр. 7 гр. 9
320и извън гр. 9-10 гр. 12 при 325и разхода е същия.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
С други думи - внимавай какво купуваш и си търси добра и подържана кола! Ако попаднеш на коптор (като моята бивша Е30) ще патиш яко и само ще се ядосваш що си зел този модел и може би тази марка кола. Ако попаднеш на много добра ще се влюбиш в модела, 100% 

BMW only!
- the_mad_max
- Потребител
-
Мнението на denko ме разочарова
Не разполагам с много финанси и най-вероятно до лятото няма да се промени това, затова питам за разход и поддръжка! Ееех , а толкова ме кефи таз Е30 

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Re: Покупка на Е30 1.8(i) ДВГ
the_mad_max написа:
приятел купи си поне 318ис, и си приготви поне 5000 лева (като за начало

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
Да ти кажа мойта равносметка каква е - купих си преди около 2 години за 5к едно е30 - дарак, до ся съм набил в него още 5к ... и още си е дарак, ама кефа - несравним, само едно нещо ш ти кажа, та да изчерпам темата - мерак с пари се гаси - туй е. Иначе като нищо може да вземеш някое за ~3 бона в движение и с газ, ама после други мераци ще ти дойдат - вервай ми. Обаче мен ко питаш - щом си се огледал в е30ките - взимай смело, щото кеф цена нема! 

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75156
прочети първия ми пост в тая тема и ще ти стане ясно що за кола е е30
а за разхода всичко е относително и много зависи от състояноето на мотора,за подръжката важи същото правило,ако е подържана колата няма да имаш ядове,ако е кошница ти е ясно за какво иде реч
прочети първия ми пост в тая тема и ще ти стане ясно що за кола е е30
а за разхода всичко е относително и много зависи от състояноето на мотора,за подръжката важи същото правило,ако е подържана колата няма да имаш ядове,ако е кошница ти е ясно за какво иде реч
АСз си падам по Е21,но по една или друга причина ми се наложи (прийска) да си купя поредното BMW, избора не беше труден -- Е30.Търсих М10Б18 и си намерих в "МОБИЛЕ"-то със спукан блок и радиаторче на парното:съотношение - качество /цена- направо да си е.е м.йката. С малко чужда помощ от Дългия ( за което му благодаря) колата стана ЧУК.
1.Ако си решил да купуваш BMW- купувай.
2.Разхода да не те плаши- колкото и да му сипеш няма да ти върне.
3.Относно чупенето - зависи изцяло от теб
4.След като се качиш на BMW едва ли ще се сетиш че FORD някога е съществувал.
1.Ако си решил да купуваш BMW- купувай.
2.Разхода да не те плаши- колкото и да му сипеш няма да ти върне.
3.Относно чупенето - зависи изцяло от теб
4.След като се качиш на BMW едва ли ще се сетиш че FORD някога е съществувал.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Големия или малкияdenko написа:Ама нали знаеш филма с хубавите запазените и добре подържаните е30 ки колко струват
Пенчев да каже

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Явор написа:Големия или малкияdenko написа:Ама нали знаеш филма с хубавите запазените и добре подържаните е30 ки колко струват
Пенчев да каже
Създателя

BMW only!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2