Призив към всички колеги-ВНИМАВАЙТЕ!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Призив към всички колеги-ВНИМАВАЙТЕ!!!
Един прияетл ми каза, че като падне малко дъжд или сняг, лудите излизат по пътищата..Има нещо вярно в това. Като че ли по празниците малко бяха намалели катастрофите в града, така ми се стори..За сметка на това в последните 2-3 дни станах свидетел поне на 10 катастрофи само в София. Вчера минах по Цариградско шосе и изведнъж страхотно задръстване, всеки спрял. Малко по надолу-3 коли една в друга, всяка ударена по свой си начин и шофьорите пушат нервно около колите и звънят по телефона..Поглеждам в другата лента-фаровете на едно Рено гледат към мен..И някакъв човек пуши нервно и говори по телефона, вероятно шофьора на реното..На връщане същата история-минавам покрай плиска, виждам спряла патрулка от дясно, а пред нея коли...Викам си дай да ги преброя-1,2,3,4,5,6...Както казва Тони Стораро-и така до 100...Мисля, че вече се сещате-7-8 човека пушат и говорят по телефона...И като за капак, днес и аз за малко да пропуша..Карам към Младост по бул. Ал. Малинов и на кръстовището на БИЛЛА спирам на червено, първа кола съм. Спокойно изчаквам да светне зелено, тръгвам малко по-бързо от останалите, а буквално след 20-30 метра има още едно кръстовище, светофарът там свети зелено, просто трябва да се премине. Но не-не е толкова лесно..Наближавам кръстовището, карам с не повече от 50-60 км/ч, то няма и кой знае колко място, за да се развие по-висока скорост. Вече почти съм навлязъл в кръстовището, когато от отсрещната лента някакъв пич реши да си направи забранения ляв завой точно пред мен. Така да се каже, постави ме пред свършен факт-нито се огледа, нито намали, директно си зави-аз вече виждах как го взимам с мене към Младост. Яко спирачки, ABS-са трака, все пак беше и мокро, рязко ляв волан и се разминаваме буквално на сантиметри, а аз съм спрял почти на тротоара пред един стълб. Ако го бях ударил странично, щетите нямаше да бъдат малки, сигурен съм. Така че просто ви моля-карайте разумно , очите на 6, дори и да преминавате на зелено, просто се пазете. Всеки ваш приятел или близък би ви казал "карай внимателно, има много тъпанари по пътищата". Не го слушайте, не е прав - има почти само тъпанари..Също така-използвайте зимата и снега, ходете по полигони, свиквайте с колите, правете дрифтове, 180, 360, каквото и да е, стига да овладявате колата все повече и повече-по този начин в кофти ситуация ще реагирате правилно..Ми това исках да кажа, просто мислете като карате!
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
2 мнения
• Страница 1 от 1