Извинявам се за тъпия въпрос ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Извинявам се за тъпия въпрос ...
Имам е36 318ис с климатик и има две копчета врътки които има градуси на тях ... чудя се това дали е нещо свързано с климатика ама как като не е климатроник и ако не са за него то за какво и какво се води това ... още веднъж се извинявам за тъпия въпрос но любобитството ме изгаря
( нов с БМВ-тата ) 
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
Климатика ти е двузонален - с лявата врътка нагласяш температурата на шофьора с дясната на пасажера - т.е. климатроник ти е!
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Нямъм клима но предполагам че теи копчета с градусите са като това голямото крагло което отедната страна е синьо от другата червена на парното.т.е Как да ти духа парното топло или студено няма нищо отщо с климата (това е моя логичен извод)
имам си копчета и за парното със степени 1-2-3-4 и за топло и студено но между тях има две копчета до 26 градуса и нагоре . пък климатика или климатроника има проблем нещо спукано и няма фреон пък духа топло направо фурна прави ( не ги разбирам много ) , а съществува ли такова понятие като "ТЕРМОТРОНИК" ?!
- KickingKing
- ентусиаст
-
Съществува разбира се. Обаче технически е малко по-трудно да се направи щото се слага едно като бързовар такова в "термо-каналите" и на тоя принцип работи, но да знаеш трябва да се внимава като правиш тоя тунинг да не стане на късо някъде

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
b00 написа: пък духа топло направо фурна прави ( не ги разбирам много ) ,
климатика няма нищо общо с топлото - то е с радиатор и е вързано към охладителната система
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти имаш ей такова:
Тва не е точно климатроник, щото не може само да си регулира силата на въздуха и така наистина да поддържа температурата
Но твойто пак е по-добре от климатик-а... и да, май му викат "Термотроник" 
Тва не е точно климатроник, щото не може само да си регулира силата на въздуха и така наистина да поддържа температурата
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
Ако е това за което питаш ето ти обяснение от книгата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
аз все още съм на мнение че климаТРОНИК е когато му зададеш ГРАДУСИ и той ги поддържа, независимо дали управлява _и_ силата на въздуха или не. климатик е когато имаш само врътка да ти духа топло или студено и сам трябва ад целиш колко градуса искаш в коалта всъщност.
а пич по темата ако не си разбрал че едното е за лявата част на колата а другото за дясната за да поддържа различна температура, няма кво да се каже повече
т.е. имаш си двузонов климаТРОНИК на който силата на духалките е ръчна а не автоматична 
а пич по темата ако не си разбрал че едното е за лявата част на колата а другото за дясната за да поддържа различна температура, няма кво да се каже повече
- KickingKing
- ентусиаст
-
t0sh написа:аз все още съм на мнение че климаТРОНИК е когато му зададеш ГРАДУСИ и той ги поддържа, независимо дали управлява _и_ силата на въздуха или не. климатик е когато имаш само врътка да ти духа топло или студено и сам трябва ад целиш колко градуса искаш в коалта всъщност.
а пич по темата ако не си разбрал че едното е за лявата част на колата а другото за дясната за да поддържа различна температура, няма кво да се каже повечет.е. имаш си двузонов климаТРОНИК на който силата на духалките е ръчна а не автоматична
Климатроника топли освен, че изстудява. Т.е. зимата палиш колата и след 10сек духа вече топлинка. Така че имаме двузонови климатици, не климатроници, освен това нашите не подържата сами темепратурата докато климатроника го прави.
За след фейс лифта не мога да кажа дали са климатици и климатроници.

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
KickingKing написа:Така че имаме двузонови климатици, не климатроници, освен това нашите не подържата сами темепратурата докато климатроника го прави.
Троници са след фейса
Сутрин като влезна в моята кола и я запаля както съм го оставил на 2ра степен,автоматично засилва за да достигне по-бързо температурата и съответно после намаля
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
KickingKing написа:Климатроника топли освен, че изстудява. Т.е. зимата палиш колата и след 10сек духа вече топлинка. Така че имаме двузонови климатици, не климатроници, освен това нашите не подържата сами темепратурата докато климатроника го прави.
Не е верно.... тва е инверторен климатик и го има в по-новите коли.... при по-старите иска двигателя да е загрял, че да стане това, за което ти говориш.... щото кат загрее двигателя и изведнъж имаме вече климатроник
- KickingKing
- ентусиаст
-
Mollov написа:KickingKing написа:Климатроника топли освен, че изстудява. Т.е. зимата палиш колата и след 10сек духа вече топлинка. Така че имаме двузонови климатици, не климатроници, освен това нашите не подържата сами темепратурата докато климатроника го прави.
Не е верно.... тва е инверторен климатик и го има в по-новите коли.... при по-старите иска двигателя да е загрял, че да стане това, за което ти говориш.... щото кат загрее двигателя и изведнъж имаме вече климатроник
В грешка си. Освен това аз нямам климатроник защото на е36 с врътки не подържа градуси примерно ако му дадеш 24, не ти е 24 в колата, а при климатроника това е така. На теория

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3