Какво сте променили в колата си
Модератор: bum_bum
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Mollov написа:
Колега колата ти е станала страшна.Да си жив и здрав и да я направиш още по хубава.Пастата дето си и правил е супер.На двете снимки колата все едно,че е друга

ТДС - Турбо Див Селянин
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re: ре
SkyWalker написа:bmwdriver написа:Мисля,че това,за което спорите,е било тема на разговор десетки пъти.
Наистина,Ачо ми прати снимки,но там,освен музиката,нищо друго не видях
Аз се отказах,защото така или иначе,не виждам смисъл.
Христо, мисля, че не си докрай обективен, защото на снимките много ясно личи колко неща са пипнати по автомобила! За незабелязващите да изредя: ///М предна броня, ///М огледала, новата маска с бъбреците, FK фарове с черна бленда + ксенон, FK кристални мигачи (предни) с черна бленда, странични мигачи Hella, диодни стопове FK, кристални халогени FK, таван и странични колонки в антрацит, оригинален трети стоп + оригинална щора, Хром лайн интериор, ///М хром/кожа скоростен лост, кожен подлакътник, средния борд... И това само по оптиката на колата, а акцента беше върху аудио-видео ЪпГрейда, който е почти 20 000 лв. Не мисля, че някой въобще е правил нещо подобно от всички съфорумци, но вместо адмирации, получих само оплювания![]()
Ти поне си ентосиаст на тема БМВ и на тема "Е36" и много добре знаеш стойността на тези неща, а всички те са оригинални и нови купувани. Не е много коректно оптичен ЪпГрейд за около 4000 лв. да бъде определен като "НИЩО" не мислиш ли![]()
хахахахахахахахаах
Я ми ги разбий тия 20 бона, че нещо май съм смотан и не разбирам много от аудио-видео.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Малиии, пак почнахте да се заяждате
Стига бе, Коледа е!
По въпроса с моята кола има една дълга тема... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=66862
Нещата, които не се виждат там са претапицирания таван и колонки, М прагове и задна броня, които са вече на колата, но не съм я снимал, че не мога да я гледам с тея 15-ки.
Вече не искам да броя парите вложени в красавицата ми, а тепърва ми предстои сериозен ъпгрейд на ДВГ-то. Предстои й цялостно боядисване, че има забележки по боята, както и подмяна на предните седалки с Рекаро и естествено тапициране! Много сериозно се замислям за премахване на средния комп и инсталиране на навигация, но не знам до къде ще стигнат парите!
Преди мен по колата са правени ъпгрейди от стария и собственик Роко, а именно:
Сменено окачване Кони и Айбах
Сменени спирачни дискове (отпред са Брембо, отзад не знам, но са дрилирани)
Олекотен маховик
Премахване на виското (сега съм с електрическа перка)
Имаше и разпорна щанга, но предпочетох да ми намали от цената и да си я вземе(да се е...а в главата умна), но парите ми бяха много иначе!
Още се чудя дали да поема трънливия път към турбо конверсия или да тръгна по още по-трудния-тунинг на атмосферка!

По въпроса с моята кола има една дълга тема... http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=66862
Нещата, които не се виждат там са претапицирания таван и колонки, М прагове и задна броня, които са вече на колата, но не съм я снимал, че не мога да я гледам с тея 15-ки.
Вече не искам да броя парите вложени в красавицата ми, а тепърва ми предстои сериозен ъпгрейд на ДВГ-то. Предстои й цялостно боядисване, че има забележки по боята, както и подмяна на предните седалки с Рекаро и естествено тапициране! Много сериозно се замислям за премахване на средния комп и инсталиране на навигация, но не знам до къде ще стигнат парите!
Преди мен по колата са правени ъпгрейди от стария и собственик Роко, а именно:
Сменено окачване Кони и Айбах
Сменени спирачни дискове (отпред са Брембо, отзад не знам, но са дрилирани)
Олекотен маховик
Премахване на виското (сега съм с електрическа перка)
Имаше и разпорна щанга, но предпочетох да ми намали от цената и да си я вземе(да се е...а в главата умна), но парите ми бяха много иначе!
Още се чудя дали да поема трънливия път към турбо конверсия или да тръгна по още по-трудния-тунинг на атмосферка!
The_Ancient написа:SkyWalker написа:bmwdriver написа:Мисля,че това,за което спорите,е било тема на разговор десетки пъти.
Наистина,Ачо ми прати снимки,но там,освен музиката,нищо друго не видях
Аз се отказах,защото така или иначе,не виждам смисъл.
Христо, мисля, че не си докрай обективен, защото на снимките много ясно личи колко неща са пипнати по автомобила! За незабелязващите да изредя: ///М предна броня, ///М огледала, новата маска с бъбреците, FK фарове с черна бленда + ксенон, FK кристални мигачи (предни) с черна бленда, странични мигачи Hella, диодни стопове FK, кристални халогени FK, таван и странични колонки в антрацит, оригинален трети стоп + оригинална щора, Хром лайн интериор, ///М хром/кожа скоростен лост, кожен подлакътник, средния борд... И това само по оптиката на колата, а акцента беше върху аудио-видео ЪпГрейда, който е почти 20 000 лв. Не мисля, че някой въобще е правил нещо подобно от всички съфорумци, но вместо адмирации, получих само оплювания![]()
Ти поне си ентосиаст на тема БМВ и на тема "Е36" и много добре знаеш стойността на тези неща, а всички те са оригинални и нови купувани. Не е много коректно оптичен ЪпГрейд за около 4000 лв. да бъде определен като "НИЩО" не мислиш ли![]()
хахахахахахахахаах
Я ми ги разбий тия 20 бона, че нещо май съм смотан и не разбирам много от аудио-видео.
lcd/dvd alpine - 3000, car gsm system alpine - 500, revercing car camera alpine - 600, mobile media station alpine - 900, dynamat extreem+hoodliner цялостно - 1000 лв., alpine center speaker - 500, helix 5 канален усилвател - 2300, предна система 1500, задна система 1000, бас 12" най висок клас 500 лв., кондензатор хеликс - 300 лв., кабеляк от най-висок клас - 1000 лв. още поне 2000 в труд и т.н. Със сигурност си спомням тотала обаче и той беше почти 18 000 лв. с 5% отстъпка за нещата и 10% отстъпка за труда! Ако си толкова подозрителен отиваш в Тояга в Плевен и питаш

///M Club Member
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
чудя се от 3 в 1 ли
, или от 1 в 3 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
...........
Ми аз за съжаление нямам снимки от преди да почна да си я правя по мой вкус колата, но общо взето си беше сток E-36 320i coupe, с 15" оригинални джанти (тия мноого разпространените и не добре изглеждащите...), подлакътник и имаше само едни ел. огледала ///М.....
Та после се започна и не се е спирало!!!
-///М броня предна, задната добавка (дифузьор), прагове
-///М лайсни на купето
-///М вътрешни прагове
-нови ///М огледала от Е-46 ///М3 (тия дето се въртят нагоре)
-Hella спойлер за задния капак с трети стоп
-окачване Weitec\Billstein
-фарове InPro с ксенон Hella, хромиран рефлектор и вградени Angel Eyes
- кристални стопове InPro, модел с бял мигач (от каталога за 2007г.)
-халогени InPro, кристални, но в последствие сменени с такива на FK Automotive кристални, с лупа и подготовка за ксенон
-хром-лайн интериор (добавка на волана, на копчетата за ел. стъклата, на лостчетата за заключване на вратите, хромиран и светещ скоростен лост на BMW
-хромирани брави на вратите (отвън)
-стрът брейс (преден) на OMP
-K&N филтър за в кутията
-спирачна система с апарати BREMBO-отпред вентилирани и перфорирани, отзад перфорирани дискове пак на същата фирма
-за лятото 18" джанти ///М от Е-46, за зимата 15" BORBET (тия с шестте лъча)
-кожен салон от естествена кожа (черен)
-педали (включително и почиващия педал) на AC Shnitzer
-шорт-шифтър на скоростите FK
-генерация "от-до" Remus Hard Line
-пърформанс чип на Racing Dynamics
-DVD\Divx\MP3\CD player Panasonic със 7 инчов тъч скрийн механизиран дисплей
-2 12" Pioneer баси в туба в багажника с усилвател Magnat (не знам точният му модел, но е ГОЛЯМ)!!!
-2 елипси на кората под стъклото Kenwood
-метални рингове на километража и ///М табло
-малък борд компютър (щото като я взех беше с часовничето...)
-поставка за чаши и монети под подлакътника....
Общо взето това е...засега!
Тия дни ще ходя да си взимам метална ///М капачка за маслото и метална ///М дръжка за ръчната спирачка....
Има и ще има и други промени по колата (ГРАНДЕ при това
), но няма да ги споделя, защото има твърде много мърцини и недоброжелатели, който с радост ще донесат, където трябва, за тях с цел да ме преебат......
Поздрави на всички и както се казва......Stay Tuned

Та после се започна и не се е спирало!!!

-///М броня предна, задната добавка (дифузьор), прагове
-///М лайсни на купето
-///М вътрешни прагове
-нови ///М огледала от Е-46 ///М3 (тия дето се въртят нагоре)
-Hella спойлер за задния капак с трети стоп
-окачване Weitec\Billstein
-фарове InPro с ксенон Hella, хромиран рефлектор и вградени Angel Eyes
- кристални стопове InPro, модел с бял мигач (от каталога за 2007г.)
-халогени InPro, кристални, но в последствие сменени с такива на FK Automotive кристални, с лупа и подготовка за ксенон
-хром-лайн интериор (добавка на волана, на копчетата за ел. стъклата, на лостчетата за заключване на вратите, хромиран и светещ скоростен лост на BMW
-хромирани брави на вратите (отвън)
-стрът брейс (преден) на OMP
-K&N филтър за в кутията
-спирачна система с апарати BREMBO-отпред вентилирани и перфорирани, отзад перфорирани дискове пак на същата фирма
-за лятото 18" джанти ///М от Е-46, за зимата 15" BORBET (тия с шестте лъча)
-кожен салон от естествена кожа (черен)
-педали (включително и почиващия педал) на AC Shnitzer
-шорт-шифтър на скоростите FK
-генерация "от-до" Remus Hard Line
-пърформанс чип на Racing Dynamics
-DVD\Divx\MP3\CD player Panasonic със 7 инчов тъч скрийн механизиран дисплей
-2 12" Pioneer баси в туба в багажника с усилвател Magnat (не знам точният му модел, но е ГОЛЯМ)!!!
-2 елипси на кората под стъклото Kenwood
-метални рингове на километража и ///М табло
-малък борд компютър (щото като я взех беше с часовничето...)
-поставка за чаши и монети под подлакътника....
Общо взето това е...засега!
Тия дни ще ходя да си взимам метална ///М капачка за маслото и метална ///М дръжка за ръчната спирачка....
Има и ще има и други промени по колата (ГРАНДЕ при това

Поздрави на всички и както се казва......Stay Tuned

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
SkyWalker написа:...
Цените са много завишени дето ги даваш на компонентите. Мислех, че ти си си я правил след като така каза преди. Щом е в Тояга правена нищо не ме учудва.
П.П. Дори с 5% отстъпка на нещата, все още си близо х2 на някои компоненти. Явно и от там са си взели за труда, та музика за 10 бона с 10 бона труд става музика за 20 бона.

Айде със здраве, че накрая ще излезе, че много се заяждам май.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Явор написа:чудя се от 3 в 1 ли, или от 1 в 3
a куатро ?!

аз от тва

напрайх това

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Re: re
Mollov написа:BMW_F1Team написа:
Колега, защо да си се отказал, като гледам каква промяна има в колата ти едва ли ще има някакви негативни коментари ако от това се притесняваш.Лично на мене ще ми е много интересно да видя снимки от преобразяването на този ИС, мисля че и на другите потребители ще е интересно.Защото, найстина много добре изглежда на снимката от подписа ти
А, не бре.... мен честно казано не ми дреме (доста така общо казано определение, без да искам да засегна някой лично) какво мислят другите за колата ми, че да имам основа да се притеснявам дали някой ще каже нещо негативно - който я харесва - харесва, който не - да не я гледа...Аз си я правя (казвам правя, че още не е готова
) за мен си, не за някой друг... аз затуй и не възприемам когато някой поиска мнението за другите за това коя джанта например да си купи... все едно я прави колата си заради някой друг
В тоя ред на мисли, въпреки че лично се възмущавам, разбирам и тия, дето правят "пернишки тунинг" - ми кефи ги хората, правят си я "така"
Иначе, да поддържаме идеята на темата, ето няколко снимки... може би като я донаправя след някой и друг месец ше пусна и по-подробно представяне на "Пълната промяна" на мойто возило
Всичко почна от тук...
Харесах си я от пръв поглед.... нито имаше "яки" джанти, нито някви ///М "екстри", нито пък някви интериорни шукарии като борд компютър или подобни... за сметка на това плюшеният салон беше и продължава да е в много добро състояние, както и всичко около него - табло, кори на вратите, а мотора е направо стрела.... и така.... взех си я.... само че ме човъркаше от вътре да попроменя нещо.... естествено, почваме с бялата оптика.... отпред....
Бели мигачи отпред.... няма как, какво ще се излагам с тия "жълтури"... всъщност с бели мигачи колата изглежда много по-...... истински
След белите мигачи отпред несъмнено трябваше да се сложат и такива отзад:
Така приключих с белият "фейслифт".... в началото не мислех да махам 15-ките джанти.... добре изглеждаха.... докато една сутрин не видях тия да ги продава човек от форума:
.... и както показва снимката - след няколко часа тия джанти с гуми се търкаляха на мойта кола.. яки джанти, много ми харесват (TOP3 на всички джанти на BMW). Са колкото и да се заблуждавах, явно нямаше да мина без смяна и на джантата..... и от там се почна..... следваща стъпка - фаровете....... Angel Eyes..... как иначе... и понеже "самоделките" и CCFL нещо не ми се нравеха, пък и InPro-то ми харесваше..... :
Който квото да ми говори.... InPro-то е най-якият вариант (така мисля аз).... от тук нататък мислех да пребоядисам предната броня (престилката по-точно) в цвета на колата (че тва сивото е отврат!), само че.... ///М-а е много голям "наркотик".... не след дълго и бронята стана факт:
Това ми е последната снимка на колата, като след това се появиха и ///М странични лайсни и тези под вратата (когато е затворена, не говоря за праговете). Появи се и големият ///М волан.... и малкият "борд" компютър... и скоро и ///М топка на скоростите..... и вероятно и ///М броня отзад и тънкият lip спойлер на багажника... и кой знае какво още ще измисля..... някой охлюв навярно...
Боята не е от най-перфектните, но пък с 1-2 пастирания, минаване с полир паста и често миене + втриване на вакса е в добро състояние
P.S. Във всичко това изобщо не слагам няколкото неща, които съм сменял по окачване и т.н. - тях ги броя за "консумативи"
Не знам, колега но много добра стойка има твоята кола не знам от снимката ли от кво е, но много радва

The_Ancient написа:SkyWalker написа:...
Цените са много завишени дето ги даваш на компонентите. Мислех, че ти си си я правил след като така каза преди. Щом е в Тояга правена нищо не ме учудва.
П.П. Дори с 5% отстъпка на нещата, все още си близо х2 на някои компоненти. Явно и от там са си взели за труда, та музика за 10 бона с 10 бона труд става музика за 20 бона.![]()
Айде със здраве, че накрая ще излезе, че много се заяждам май.
Я ми обясни точно за кои компоненти цените са х2? Става въпрос за цени от преди почти 18 месеца!!! До колкото знам (, а аз знам доста) цените на Хеликс ги определят ТЕ, защото са официален вносител за БГ! Цените на Алпин са същите като в ИнПас 56, които са вносител на марката за БГ. Повярвай проверил съм

Да, наистина твоето бие на заяждане