Проблем с пепелника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Проблем с пепелника
Преди няколко дни возих един приятел и той не знам какво е ръчкал, но сега пепелника не работи нормално. Вътрешната част (тая за пепелта) е извадена и сега не може да се сложи обратно. Самото капаче на пепелника не се отваря напълно, а и издава един странно чегъртане при отваряне/затваряне сякаш нещо му пречи. Капака се затваря нормално, но не се отваря до край. Не знам дали го обясних достатъчно добре, надявам се, че ще ме разберете. Въпроса е как да го сваля тоя пепелник, че да видя какво не му е наред на механизма. Има ли опция да се сложи нещо друго на мястото на пепелника (така и така не се ползва по предназначение)?
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
След като отвориш капачето просто продължи да буташ капачето назад и същевременно го натисни надолу.Би трябвало да искочи пепелника за вадене и почистване.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
Колега и при мен беше така ,просто твоя приятел го е позацапал малко,
при мен беше влезло някво малко боклуче и затова не затваряше плътно и скарцаше,почисти го внимателно и си ОК 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- M5
- младши ентусиаст
-
Явно не сте ме разбрали. Пепелника се затваря, но не може да се отвори до край. Имам чувството че някак е щракнало без самата част за пепелта и като я сложа просто не пасва, а стърчи. Капака се отваря само до някъде и не ще повече. Страх ме е да го напъвам, за да не го счупя.
- M5
- младши ентусиаст
-
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
Колега ,мястото за пепелта стои на едни пластинки които като натиснеш излиза ,чистиш ,слагаш ,пак натискаш и ляга ,това ти казвам че най вероятно ,има някакъв боклук между капачето на самия пепелник и конзолата около него ,и тя не дава да затвори плътно капачето,поне при мен беше така ,опитай така 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- M5
- младши ентусиаст
-
i4koo написа:Колега ,мястото за пепелта стои на едни пластинки които като натиснеш излиза ,чистиш ,слагаш ,пак натискаш и ляга ,това ти казвам че най вероятно ,има някакъв боклук между капачето на самия пепелник и конзолата около него ,и тя не дава да затвори плътно капачето,поне при мен беше така ,опитай така
Това за пепелта преди се "заключваше" като го натисна и се "отключваше" като натисна капачето на пепелника, а сега капачето не може да се отвори до край за да "отключи". Имам чувството че някак се е "заключило и затова не може да пасне като хората. На пръв поглед всичко е чисто и няма боклуци.
Как се сваля пластмасата около скоростния лост, за да се отвори по-добра гледка към пепелника?
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Re:
Колеги, помагайте!
Моят пепелник не се затваря - капакът се затваря, но не се задържа в долно положение и се отваря (стои отворен като на снимката на колегата). Стои отворен грозно. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да се оправи без сваляне (или още по-лошо смяна)? Почти не ползвах думата "отваря и отворен", извинявам се:)
- julian tenev
- Потребител
-
Re: Проблем с пепелника
Натисни това,в което се сабира пепелта с една рака и в същото време с другата натисни капачето назад.Би трябвало да успееш да го извадиш.Разгледай внимателно механизма,които заключва кутийката за пепелта,вероятно има нещо нередно.
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Има един механизъм с едно зъбче, което захапва пепелничето - счупен е
. Но не мога да хвана връзката с горния капак, обаче. За жалост май трябва да се сваля барчето и да се смени капака или нещо вътре. Манипулацията е сложна:(

- julian tenev
- Потребител
-
Ако самото зъбче е счупено,наистина става сложно.Но ако е счупен механизма,които притиска зъбчето кам кутийката за пепелта-пахни някаква хартийка примерно-да се уплътни.
12 мнения
• Страница 1 от 1