Проблем със странен шум + скоростна кутия.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Проблем със странен шум + скоростна кутия.

Мнение от piNky » 27 Дек 2007, 18:22

Колеги пак проблем ... оправих задната броня сега пак проблем ... :(
Когато тръгвам бавничко се чува един глух шум от предното ляво колело. Чувам го когато карам и на втора, на трета не ми е правело впечатление. Когато въртя волана в движение наляво и на дясно при ниска скорост пак се чува. Шумът напоня някакво дране. Не е постоянно, а се чува през няколко метра. Не е на равни интервали. Осещат се леки вибрации по пода на купето.
Случи ми се и още нещо, което може и да е свързано с проблема. Няколко пъти ми изплю скоростта. Веднъж се случи на втора, но колата не беше загряла и си помислих, че може да е от това. Преди няколко дена я понастъпих и на 4-та при около 2500-3000 оборота я изплю. Днес обаче си карах нормално бавничко, не съм вдигал оборотите и пак стана така с четвъртата. Не виждам никаква закономерност в тези случаи и се чудя от какво може да е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 27 Дек 2007, 18:35

за дрането ми мирише на крив диск :roll:
а за скоростите за първи път чувам да "плюе скрости :shock:
ако правилно съм те разбрал като си на 4-а ,в случея, предвака се изключва сама :shock: аз такъв случей не съм срещал нито съм чувал за такъв :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 27 Дек 2007, 18:48

Колега,
За шума в предното колело провери диска, ламаринрния щит зад спирачния диск (No 4) на схемата или топлозащитната пластина на буталото на спирачния апарат

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-34_0025/

За самоизключване на скоростите в движение, причината сигурно е във фиксаторите (No 12, 14, 16) или пружините (No 11, 13, 15) на схемата

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-23_0229/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Franio » 27 Дек 2007, 18:52

и според мен са фиксаторите.Имах подобен проблем с предишното возило.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 27 Дек 2007, 19:27

Скоростната кутия се е видяло, че няма да я гледам аз, че да не взема да прецакам нещо още повече. Май аз съм си виновен, защото като минавах през легнал полицай преди времесвалих предавката от 2ра на първа, но май не бях натиснал съединителя или поне не докрай и скоростната кутия изскърца и се бях притеснил да не съм счупил някой зъб.
А относно шума, ще проверя тези неща утре ...
Мен един приятел ме насочи към полуоската или карето, но каза, че е не е сигурен.
Незнам какво щах д аправя без вас момчета :!: Страшни сте :)

Назад към E34