Промоцията на TheBoss_Little
Модератори: mitaka7, Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Промоцията на TheBoss_Little
Замисляли ли сте се някога дали сте от Племето на ловците или от Племето на събирачите? Някои сигурно и не знаят за какво иде реч. Според някои учени хомо сапиенс може да се раздели на два вида: ловци и събирачи. Идеята е, че когато се е формирало човечеството една част са били, да го кажем по модерно му, авантюристи. Те не са седяли в прахоляка пред сламената колиба, а са обикаляли и са ловували за да прехранят другите. Които пък не са били рискови личности и са предпочитали брането на гъби и ровенето за корени. Та според тези учени всеки един от нас може да се причисли към една от тези групи. И това до голяма степен определя начина му на живот. Естествено в съвремения живот трудно можеш да видиш един ччовек и да кажеш: е, този е гъбар, а онзи другият е ловец. Но много хора избират хобито си според принадлежността си към племето. И това става абсолютно несъзнателно. Аз например не се виждам седнал пред класьор с марки да съзерцавам някой особено ценен екземпляр с часове. Явно съм от другото племе. А и това явно се предава наследствено. Погледнете "на шефа щерката"! Едва ли ще я откриете седнала в хола с гоблен в ръце. Но със сигурност ще я намерите в залата по фехтовка. Същото е и с младежът Радомир, наричан още TheBoss_Little. То ясно, че момчетата от малки ги насочваме към пушки, пистолети, камиони, самолети и др. исконно мъжки играчки. Но повечето губят интерес към тях с възрастта. А при някой играчките стават просто по-скъпи. И така, преди около 4 години започнах да се досещам, че TheBoss_Little е от племето на ловците. И понеже всяка заложба, ако не се развива си остава само заложба, аз купих една въздушна пушка. Всеки може да кара трабанче, но когато седне на БМВ е по-друго. И за това не купих някакъв "китаец" на промоция за 37 лв., а добра, прецизна пушка. Спрях се на Славия, защото навремето, когато тренирах съм стрелял и знам за каква прецизност в изработката става дума. И започнах работа с хлапето. Да стреля може всеки, но добрият стрелец трябва да умее много неща. И първото е познаването и спазването на мерките за безопасност. Безопасното боравене с оръжие, без значение дали е въздушно или огнестрелно е в основата на всичко. А търпението и прецизността са ключът към успеха. За около 2 години Ради се превърна в един добър стрелец с въздухарка. Даже му направих фото сесия в стил Medal of Honor.
Но апетитът идва с яденето. А и едно оръжие никога не стига. Та събра си той пари и хайде във ВИПа да купуваме пистолет. Естествено на 10 годишна възраст подходящото оръжие е СО пистолет.
И започнахме отново. Стрелбата с късо оръжие е доста по-различна. Мерките за безопастност имат известна разлика. Но когато има желание и се започне от рано резултатите са налице. За около година напредъкът беше огромен. Мои колеги, пред които Little е стрелял бяха изумени от уменията му. Основни неща, като държането на пръста извън спусковата скоба когато не стреляш, насочването на оръжието само в посоката на стрелбата, обезопасяването на оръжието след приключване бяха се превърнали във втора негова природа. И смея да заявя, че културата му на безопасно боравене с оръжие(без значение дали е въздушно или огнестрелно, все е оръжие) е по-добра от тази на много полицаи на улицата.
Някъде по това време аз се запалих по едни нов за България спорт - Динамична и приложна стрелба. Тук за разлика от класическата стрелба не стоиш на едно място и да стреляш по кръгла мишена на 25-50 м. Всичко е много раздвижено. Има подредена сцена с няколко книжни мишени, може да има метални "плейтове", "попъри", по терена се разполагат паравани. И всичко се прави за време. За крайния резултат са важни и времето, и попаденията. Мишените имат три зони А(алфа), С(чарли), Д(делта). И всяка носи различно точки. Пропуснати попадения носят наказателно време. И всяка мишена се отстрелва два пъти или, така наречения дублет. Всичко това доведе до купуването на ново оръжие. Този път обаче за мен. Направих си подарък за рожденния ден. Е, Албена малко мрънкаше в началото, но тя си ми е свикнала. Знае, че аз съм от този тип мъже, при който с времето играчките стават по-скъпи. Взех си едно ЧЗ75 Компакт. Оръжие, удобно и за всекидневно носено и за спорт. Естествено с него не може да станеш професионален състезател, но и аз съм далеч от тази мисъл. За мен това е повече за разтоварване и приятно прекарване на свободното време.
И така това бужу стана член на нашето семейство. Но по това време го ползвах само аз. Разбира се, всички членове на семейството го пробваха, но на един му беше тежък, на друг му хвърляше много огън от цевта. Но у Ради искрата вече не само беше запалена, но и се превръщаше в малък пламък. Още повече, че аз вече бях ходил на едно-две мероприятия и представих в къщи онагледен отчет.
Е, нямаше връщане назад. Но Ради е още малък, оръжието тежи, пък и откатът си е сериозен за него. Но и за това има решение. Чехите са разработили малокалибрен адаптор за 75-ицата. Усещането като хват, тежест на спусъка, боравене с оръжието е абсолютно еднакъв. Само откатът е смешно слаб. Но на нас точно това ни трябваше. И след около 6 месечно чакане, обещания от различни места, най-накрая се сдобихме с екстрата.
Е, пътят вече е отворен. Заведох го в едно стрелбище и го пробвах. Адаптора имам предвид. После дадох и на Ради да стреля. Е, явно предварителната подготовка си беше казала тежката дума.
(кръгчетата са моите, кръстчетата на TheBoss_Little. Мишената е 20х20 см., разстоянието е 12-15 м.)
Но да се лежи на стари лаври е глупаво. А и стрелбата изисква постоянство. Боравенето с огнестрелно е доста по-различно от това с пневматика. Тук една грешка може да коства човешки живот. За това и присъствоето на квалифициран инструктор е задължително. И тук искам да благодаря на инструктора на стрелбище Герена за оказаната помощ. Хлапето ми обаче е доста схатливо и вече след няколко тренировки не оставяше мишените "ненаказани". Стана нещо като традиция да се филмират етапите на подготовката му. Ето и малко видео: видео 1 и видео 2
Горе долу по това време моите приятели от клуб Динамик решиха да направят Коледна стрелкова среща. Какво по-хубаво от това да изпратим "старата" със стрелба. А вече сме големи да хвърляме пиратки, пък и не е безопасно. Да не говорим за стрелба през балкона. За това идеята бе посрещната с голям интерес. Аз от доста време споделях с моите приятели, че работя с Ради и скоро ще бъде готов да го представя пред стрелковата общност. И започнахме да работим още по-усърдно. Два пъти седмично по 100тина патрона на стрлбището, "сухи" тренировки в къщи. Използваха се всички подръчни стредства. Четката с телескопична дръжка, с която чистя снега от колата беше използвана за ограничител, фотьойлът в хола се превърна в параван, гоблените, подарени ми от тъщата, се превърнаха в мишени. То не беше презареждане, притичване, смяна на пълнителите в движение. Обелиха му се пръстите на милия. Но любовта изисква жертви. И то големи.
И ето дойде големия ден за него. Вчера вечерта се събрахме на стрелбището и подредихме една симпатична сценичка.
Мишените с Х са наказаателни, в дъното вляво се вижда летвата, която освобождава махалото(на видеото ще го видите). Около гумите има наредени "плейтове"(метална плоча 25х25 см, два кръгли и един квадратен). Общо цялата сцена се обстрелва с 19 изстрела. Аз съм лесен, имам по 14 броя в пълнител и презареждането може да стане по всяко време. Но при Ради са 2х10 и е малко по-комплицирано. Но мисля, че се представи повече от добре. И аз съм особено горд с него. Приятелите ми също бяха впечатлени. И всички вярваме,че от него би излязъл не само добър стрелец, но и добър състезател. А ето и самото представление, което TheBoss_Little изнесе за нас и изпрати "старата" с изстрели както се полага на един представител на Племето на ловците.
Видео 3
Естествено имаше и наградени, имаше и снимка за спомен.
А ето и крайното класиране.
Естествено имаше и грамоти, но първенецът в Junior Division отнесе неговата в училище за да се похвали и не успях да я снимам. А моята едва ли ще ви представлява интерес.
И отново на благодаря на инструктора на стрелбището, който направи много за нас. А накрая подари на Ради още един пълнител, за да "не се притеснява кога ще му свършат патроните" (цитатът не негов).

Но апетитът идва с яденето. А и едно оръжие никога не стига. Та събра си той пари и хайде във ВИПа да купуваме пистолет. Естествено на 10 годишна възраст подходящото оръжие е СО пистолет.

И започнахме отново. Стрелбата с късо оръжие е доста по-различна. Мерките за безопастност имат известна разлика. Но когато има желание и се започне от рано резултатите са налице. За около година напредъкът беше огромен. Мои колеги, пред които Little е стрелял бяха изумени от уменията му. Основни неща, като държането на пръста извън спусковата скоба когато не стреляш, насочването на оръжието само в посоката на стрелбата, обезопасяването на оръжието след приключване бяха се превърнали във втора негова природа. И смея да заявя, че културата му на безопасно боравене с оръжие(без значение дали е въздушно или огнестрелно, все е оръжие) е по-добра от тази на много полицаи на улицата.
Някъде по това време аз се запалих по едни нов за България спорт - Динамична и приложна стрелба. Тук за разлика от класическата стрелба не стоиш на едно място и да стреляш по кръгла мишена на 25-50 м. Всичко е много раздвижено. Има подредена сцена с няколко книжни мишени, може да има метални "плейтове", "попъри", по терена се разполагат паравани. И всичко се прави за време. За крайния резултат са важни и времето, и попаденията. Мишените имат три зони А(алфа), С(чарли), Д(делта). И всяка носи различно точки. Пропуснати попадения носят наказателно време. И всяка мишена се отстрелва два пъти или, така наречения дублет. Всичко това доведе до купуването на ново оръжие. Този път обаче за мен. Направих си подарък за рожденния ден. Е, Албена малко мрънкаше в началото, но тя си ми е свикнала. Знае, че аз съм от този тип мъже, при който с времето играчките стават по-скъпи. Взех си едно ЧЗ75 Компакт. Оръжие, удобно и за всекидневно носено и за спорт. Естествено с него не може да станеш професионален състезател, но и аз съм далеч от тази мисъл. За мен това е повече за разтоварване и приятно прекарване на свободното време.

И така това бужу стана член на нашето семейство. Но по това време го ползвах само аз. Разбира се, всички членове на семейството го пробваха, но на един му беше тежък, на друг му хвърляше много огън от цевта. Но у Ради искрата вече не само беше запалена, но и се превръщаше в малък пламък. Още повече, че аз вече бях ходил на едно-две мероприятия и представих в къщи онагледен отчет.

Е, нямаше връщане назад. Но Ради е още малък, оръжието тежи, пък и откатът си е сериозен за него. Но и за това има решение. Чехите са разработили малокалибрен адаптор за 75-ицата. Усещането като хват, тежест на спусъка, боравене с оръжието е абсолютно еднакъв. Само откатът е смешно слаб. Но на нас точно това ни трябваше. И след около 6 месечно чакане, обещания от различни места, най-накрая се сдобихме с екстрата.

Е, пътят вече е отворен. Заведох го в едно стрелбище и го пробвах. Адаптора имам предвид. После дадох и на Ради да стреля. Е, явно предварителната подготовка си беше казала тежката дума.

(кръгчетата са моите, кръстчетата на TheBoss_Little. Мишената е 20х20 см., разстоянието е 12-15 м.)
Но да се лежи на стари лаври е глупаво. А и стрелбата изисква постоянство. Боравенето с огнестрелно е доста по-различно от това с пневматика. Тук една грешка може да коства човешки живот. За това и присъствоето на квалифициран инструктор е задължително. И тук искам да благодаря на инструктора на стрелбище Герена за оказаната помощ. Хлапето ми обаче е доста схатливо и вече след няколко тренировки не оставяше мишените "ненаказани". Стана нещо като традиция да се филмират етапите на подготовката му. Ето и малко видео: видео 1 и видео 2
Горе долу по това време моите приятели от клуб Динамик решиха да направят Коледна стрелкова среща. Какво по-хубаво от това да изпратим "старата" със стрелба. А вече сме големи да хвърляме пиратки, пък и не е безопасно. Да не говорим за стрелба през балкона. За това идеята бе посрещната с голям интерес. Аз от доста време споделях с моите приятели, че работя с Ради и скоро ще бъде готов да го представя пред стрелковата общност. И започнахме да работим още по-усърдно. Два пъти седмично по 100тина патрона на стрлбището, "сухи" тренировки в къщи. Използваха се всички подръчни стредства. Четката с телескопична дръжка, с която чистя снега от колата беше използвана за ограничител, фотьойлът в хола се превърна в параван, гоблените, подарени ми от тъщата, се превърнаха в мишени. То не беше презареждане, притичване, смяна на пълнителите в движение. Обелиха му се пръстите на милия. Но любовта изисква жертви. И то големи.
И ето дойде големия ден за него. Вчера вечерта се събрахме на стрелбището и подредихме една симпатична сценичка.

Мишените с Х са наказаателни, в дъното вляво се вижда летвата, която освобождава махалото(на видеото ще го видите). Около гумите има наредени "плейтове"(метална плоча 25х25 см, два кръгли и един квадратен). Общо цялата сцена се обстрелва с 19 изстрела. Аз съм лесен, имам по 14 броя в пълнител и презареждането може да стане по всяко време. Но при Ради са 2х10 и е малко по-комплицирано. Но мисля, че се представи повече от добре. И аз съм особено горд с него. Приятелите ми също бяха впечатлени. И всички вярваме,че от него би излязъл не само добър стрелец, но и добър състезател. А ето и самото представление, което TheBoss_Little изнесе за нас и изпрати "старата" с изстрели както се полага на един представител на Племето на ловците.
Видео 3
Естествено имаше и наградени, имаше и снимка за спомен.

А ето и крайното класиране.

Естествено имаше и грамоти, но първенецът в Junior Division отнесе неговата в училище за да се похвали и не успях да я снимам. А моята едва ли ще ви представлява интерес.

И отново на благодаря на инструктора на стрелбището, който направи много за нас. А накрая подари на Ради още един пълнител, за да "не се притеснява кога ще му свършат патроните" (цитатът не негов).

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Aleks написа:...
вие що цукате бира и стреляте бре
Това е след пуцането бре, Просто така съм ги качил. Всъщност хронологията на тези 3 снимки е наобратно. Ама като знам кви са бираджии тук, това е добър начин да привлека вниманието им.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не схващам смисълът на тази тема... Освен да викна като оня от журито на Слави: "СтраОтни сте, страОтно!"
Не мисля, че възпитаването на такова малко дете да борави с всякакви видове оръжие, далеч преди да е научило що е агресия и как да си владее нервите(и други далеч по важни уроци), ще доведе до нещо твърде добро. Дано да греша, но според мен спортната кариера е много под въпрос. На децата нещата им омръзват като влязат в пубертета и почват да търсят новото .Само че оръжието и "членовете на семейството" ще му останат.
Даже древните спартиати не са давали оръжие на малки деца, карали са ги да крадат и да се бият без такова. А като поотраснат в
изпитание е трябвало да докажат, че го заслужават.
Според мен тази тема говори за самолюбието на бащата и влюбеността му в употребата на оръжие за какв или не цели, а не за гениалното майсторство на малкия(не в каквото трябва); не случайно хората са казали, че 70-80 % от най- тежките престъпления произхождат от военни, полицаи и семействата им...
Не искам да пиша в тая тема повече, щото трябва да влеза в пререкания с бащата за начините на възпитание на синаму, проблема си е негов, но е обратното на логиката от преди хиляди години до днес.
Не знам, полковник... Почваш да ми се вписваш в образа, който си поизградих за теб от една друга тема. Полицай си, нали? Може и да не полковник, но с висок чин.
Поздрави и умната.
Не мисля, че възпитаването на такова малко дете да борави с всякакви видове оръжие, далеч преди да е научило що е агресия и как да си владее нервите(и други далеч по важни уроци), ще доведе до нещо твърде добро. Дано да греша, но според мен спортната кариера е много под въпрос. На децата нещата им омръзват като влязат в пубертета и почват да търсят новото .Само че оръжието и "членовете на семейството" ще му останат.
Даже древните спартиати не са давали оръжие на малки деца, карали са ги да крадат и да се бият без такова. А като поотраснат в
Според мен тази тема говори за самолюбието на бащата и влюбеността му в употребата на оръжие за какв или не цели, а не за гениалното майсторство на малкия(не в каквото трябва); не случайно хората са казали, че 70-80 % от най- тежките престъпления произхождат от военни, полицаи и семействата им...
Не искам да пиша в тая тема повече, щото трябва да влеза в пререкания с бащата за начините на възпитание на синаму, проблема си е негов, но е обратното на логиката от преди хиляди години до днес.
Не знам, полковник... Почваш да ми се вписваш в образа, който си поизградих за теб от една друга тема. Полицай си, нали? Може и да не полковник, но с висок чин.
Поздрави и умната.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Голяма мания е стрелбата. Имам същото GAMO от 3 години и добре стреяше
Само внимавайте при смяната на бутилките, че уплатненията са му слабо място, моето така се прецака и после няма оправия.. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
другия път .. ще стреля с истински патрони
(9х19)
от мен .. са патроните
малкия .. наистина добре се справя
не само със стрелбата .. но и с командите и с ориентацията си в стрес
и мога да се обзаложа
че малкия го очакват много победи и награди

от мен .. са патроните

малкия .. наистина добре се справя
не само със стрелбата .. но и с командите и с ориентацията си в стрес

и мога да се обзаложа
че малкия го очакват много победи и награди

Последна промяна Ivo III на 21 Дек 2007, 19:16, променена общо 1 път
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
D3BEP написа:Не схващам смисълът на тази тема... Освен да викна като оня от журито на Слави: "СтраОтни сте, страОтно!"
Поздрави и умната.
http://edu.dir.bg/2007/12/14/news2446300.html
напротив .. доброто владеене на оръжия не води до агресия .. а точно обратното

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
малкия добре групира изстрелите
но трябва да овладее придърпването на спусъка за това му бягат онези в главата иначе доста добре се справя навремето и аз доста години потренирах и сега май ще продължавам голяма краста е това стрелбата 

D3BEP написа:...Не мисля, че възпитаването на такова малко дете да борави с всякакви видове оръжие, далеч преди да е научило що е агресия и как да си владее нервите(и други далеч по важни уроци), ще доведе до нещо твърде добро. ...
Много се вживяваш в анализа пич.Аз па така като гледам човека на първо място си учи детето на дисциплина и ред.После да разсъждава, че оръжие не се ползва кога да е.И чак накрая да пуца

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
аз също съм израстнал покрай оръжия на цялата рода работата им е свързана с носене на оръжие научиха ме да стрелям още преди да се науча да карам колело без помощните колелца
сед това няколко години тренирах спортна стрелба и мога да кажа че съм не лошо възпитан
а и покрай пушкалата се изгражда добра дисциплина

а и покрай пушкалата се изгражда добра дисциплина
дзвер е прав но не винаги това е закон че ще стане агресивен...ако расте в агресивна семейна среда детето където постоянно се хули,обижда крещи и т.н. и детето ще излезе такова както и да е...абе първата снимка ми напомни на някой ама после четох медал оф онор (стана ясно кой играе повече на компа
)
вземи му купи един черен костюм,бяла риза и червена вратовръзка и нека си бръсне главата малкия и ще е пич и половина

вземи му купи един черен костюм,бяла риза и червена вратовръзка и нека си бръсне главата малкия и ще е пич и половина

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Браво на Иво,а джуниър боса със сигурност ще има много успехи в бъдеще.Аз самия наскоро ходих с баща ми на Спартак и изстрелях 300 9/19 с един Sig P228-яко животно бе6е 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
TheBoss написа:Но апетитът идва с яденето. А и едно оръжие никога не стига. Та събра си той пари и хайде във ВИПа да купуваме пистолет. Естествено на 10 годишна възраст подходящото оръжие е СО пистолет.
NO COMMENT
D3BEP написа:Не схващам смисълът на тази тема...
И аз така!

Ivo III написа:http://edu.dir.bg/2007/12/14/news2446300.html
.. доброто владеене на оръжия не води до агресия .. а точно обратното
В посочения линк се говори за часове по стрелба за ученици чак в 10 и 11 клас (17-18 годишни)

Оф, засърбяха ме пръстите

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
15 мнения
• Страница 1 от 1