Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!

Мнение от JJ » 21 Дек 2007, 1:10

Здравейте на всички във форума!
Аз съм съвсем нов тук, защото днес се регистрирах, но мисля да поостана за някоя друга година, тъй като вчера се сдобих с БМВ 520.
Нямам никаква представа от автомобила и ще разчитам да ми помогнете с някои съвети.
Колата е качена на 15 цолови джанти-казаха ми че трябва да бъдат 16ки задължително. Какво ще ме посъветвате и какви и къде да си купя( искам нови).
Стоповете и мигачите са ми жълти, а аз искам бели! Пак въпрос-къде и какви?
Последно-триабва ли да сменям маслото в скоростите ( типтроник) или само филтъра?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 21 Дек 2007, 1:45

с 15-ки е наи добре за колата особено като е автоматик е по тромава, аз бех с 18-ки и са съм с 15-ки и .. по яко вози и по малко се мъчи колата. за визия зимаи 17 или 18, а за фарчетата има теми на които е писано днес и има готини фарове ментета за 350 :) стоповете са ти 200
смени всички консумативи да си спокоен и чакаме снимки !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 21 Дек 2007, 20:01

Oтносно джантите , найдобре е да видиш по каталог с какви я дава производителя и с какви гуми, и ако увеличаваш размера на джантата, това да го компенсираш с по-ниския проифил на гумите,поне аз така мисля и някъде бях чел. Аз също се интересувам,ако намериш инфо от производителя пиши. Значи например ако я дават с 15-ки джанти и 65 профил на гумата(височина), то ако сложих 16-ки и гуми с 55 профил ,или 17-ки с 45 профил би трябвало да е същото, тъй като запазваш радиуса на гумата до сцеплението й с пътя. Ако греша,нека някой ме поправи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emok » 21 Дек 2007, 21:51

За гумите - имаш лепенка на колонката на шофьорската - следвай точно размерите защото разликата във возията и поведението на пътя е осезаема. Нищо лошо няма във 15-ките. Аз съм на 16-ки лятото и си взех едни 15-ки за зимата и комфорта е доста по-добър. Естествено колата се отваря със 17 и 18 цола но вече е според приоритетите на собственика. По-малкия цолаж щади окачването и подобрява комфорта.
Не казвам че не бих я качил на някой убийствени 17-ки да ме потресе гъзарийката малко де :)
Доста кончета в един обор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 21 Дек 2007, 22:57

theOnly написа:Oтносно джантите , найдобре е да видиш по каталог с какви я дава производителя и с какви гуми, и ако увеличаваш размера на джантата, това да го компенсираш с по-ниския проифил на гумите,поне аз така мисля и някъде бях чел. Аз също се интересувам,ако намериш инфо от производителя пиши. Значи например ако я дават с 15-ки джанти и 65 профил на гумата(височина), то ако сложих 16-ки и гуми с 55 профил ,или 17-ки с 45 профил би трябвало да е същото, тъй като запазваш радиуса на гумата до сцеплението й с пътя. Ако греша,нека някой ме поправи.
в огромна грешка си
ей тука има един калкулатор, можеш да погледнеш http://www.avtogumi.com/
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!

Мнение от pazokolarov » 22 Дек 2007, 1:46

JJ написа:....Последно-триабва ли да сменям маслото в скоростите ( типтроник) или само филтъра?

И двете се сменят заедно но само в сервиз. Колегите с автоматиците хвялят Джемини.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E39