едно питане за АГУ на 320-ка

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 с PVC мотор

Мнение от sharkvn » 21 Дек 2007, 1:31

Моята беше с работеща ламда сонда не съм много чак но явно няма нужда нещо да я лъже а без ламда сонда определено ще лапа много газ така беше поне при мен
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 21 Дек 2007, 2:42

sharkvn написа:Ми не знам трима майстори казаха че такъв взрив може да се получи само от ГАЗ неправилно изгаряне на сместа няма значение човека иска съвети за поставяне на АГУ а ние сменихме темата

Последния път преди 2-3 години сменях гарнитура и тогава бръмчах повечко на бензин,защото беше по-евтин и буталата имаха стабилно нагар както и горивните камери.Изчистих всичко тогава като сглобявах и сега в началото на май като го разглобявах за ремонт го намерих в доста по-добро състояние.А какви взривове са ставали в твоя не знам...на газ детонации се предизвикват доста трудно.
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 21 Дек 2007, 16:27

айде и от мен малко по темата като горд ( вече не собственик ) на газова кола.
1.колата не върви така добре на газ както на бензин ( това при нормален разход)
2.всеки месец си на газ анализатор да ти наглася оборотите,че ни е много хубава газта у наща скромна държавица
3.при невнимателно прминаване от бензин на газ хвърляш гърнета най редовно
4.най-важното това което сони каза за хилядите дребни поблемчета който съпътстват карането на газ.

вземи един лист и от едната страна пиши колко ще спестиш от бензин,а от другата колко пари ще дадеш за една година по диагностики и чарколяци който ще се скапят,ако на финала спестената сума е по голяма от сумата за ремонти и диагностика,като включиш към тях и нервите изхабени през това време си сложи газ,ако ли не по добре забрави за варянта.

на haho дивака
Аватар

Мнение от Magi » 21 Дек 2007, 16:49

sonny написа:ПС Знаеш ли какво ще срещнеш на газ? Само пробллеми. След 20000 ще срещнеш осдтра нужда от дюзи, бензинопроводи от край до край, нов резервоар, нова помпа, нова сонда, шина на дюзите, нова ламда, нови гърнета, нов комп, нов дебитомер, нов маншон, ново стъпково моторче, нови клапани, нови сегменти и още 1000 малки главоболия. Ама то и пльюс си има за 20000км ше изкяриш, точно 500лв. Ти си реши дали да го правиш. Говоря ти от личен опит. Знам кво праи газта, знам как съсипва, знам как вместо да си карам на аванта, си късам нервите повече от колкото да седя в задръстване. А ако искаш икономия, продаи си М20ката и си купи отново М40

Или ще се наложи да сменя мотора :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Дек 2007, 17:04

beni barzia написа:а трябва ли емулатор който да лъже ламдата че колата работи на бензин или няма нужда :roll:

Хубаво е да имаш емулатор за добра работа на колата и да не се трупат грешки в компа. Ама може и без, то затова слагат релета. Ако имаш истински емулатор, и релета не ти трябват, в него май има всичко.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Дек 2007, 17:08

PIONEER написа:
sharkvn написа:Ми не знам трима майстори казаха че такъв взрив може да се получи само от ГАЗ неправилно изгаряне на сместа няма значение човека иска съвети за поставяне на АГУ а ние сменихме темата

Последния път преди 2-3 години сменях гарнитура и тогава бръмчах повечко на бензин,защото беше по-евтин и буталата имаха стабилно нагар както и горивните камери.Изчистих всичко тогава като сглобявах и сега в началото на май като го разглобявах за ремонт го намерих в доста по-добро състояние.А какви взривове са ставали в твоя не знам...на газ детонации се предизвикват доста трудно.

Вярно е, че при каране на газ, нагар НЯМА, но газта няма смазочните свойства на бензина и затова има ускорено износване на бутала и сегменти, изгаряне на клапани и така нататък. Инка, вземи две коли, едната раблотеща повече от перфектно на бенззин, а другата не толкова перфектно на газ свали им свещите и ще видиш, че при газачайника, нагар на свеща няма. Дефакто газта е с по-високо октаново число, но това не значи че върви повече. Върви повече, само ако някой си е играл доста з ада го напрви и е загърбил бензиновата система. Такива идиоти, са като баща ми. Той вика дреме ми, че не върви на бенз, ша си напраа подгрев на изпарителя за зимата и готово. А гърнетата заминават доста по-бързо заради конденза от газта и затова изгниват, затова гърми и ламбда сондата. Затова аз съм противник на газта. И казвам, че ще карам на газ, само ако колата е излезнала от завода на газ.

ПС Извинявам се за лирическото отклонение :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от morales » 21 Дек 2007, 17:30

газова инжекция !!!!!!!!!!!!!!!!
Машината обича ласка, грижливо ползване и смазка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 с PVC мотор

Мнение от sharkvn » 21 Дек 2007, 18:26

sonny написа:
PIONEER написа:

Вярно е, че при каране на газ, нагар НЯМА, но газта няма смазочните свойства на бензина и затова има ускорено износване на бутала и сегменти, изгаряне на клапани и така нататък. Инка, вземи две коли, едната раблотеща повече от перфектно на бенззин, а другата не толкова перфектно на газ свали им свещите и ще видиш, че при газачайника, нагар на свеща няма. Дефакто газта е с по-високо октаново число, но това не значи че върви повече. Върви повече, само ако някой си е играл доста з ада го напрви и е загърбил бензиновата система. Такива идиоти, са като баща ми. Той вика дреме ми, че не върви на бенз, ша си напраа подгрев на изпарителя за зимата и готово. А гърнетата заминават доста по-бързо заради конденза от газта и затова изгниват, затова гърми и ламбда сондата. Затова аз съм противник на газта. И казвам, че ще карам на газ, само ако колата е излезнала от завода на газ.

ПС Извинявам се за лирическото отклонение :uups:

Не знам пак казвам не разбирам от ДВГ обаче нагар има много всичко е черно 6-ти цилиндър е избухнал направо огромни язви леглото на на по голямото клапанче не го знам всмукателен или изпъскателен е самото легло е с по 2мм разширено тама май нещо като пръстенче е имало е няма го избухнало е майстора каза че двигателя не е имал никакви ппроблеми не бил духал е сегментите били поизносени но не чак фатално и казва от газта било станало
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 21 Дек 2007, 18:42

от газаджийка на 6-ти :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от beni barzia » 21 Дек 2007, 22:13

sonny написа:
beni barzia написа:а трябва ли емулатор който да лъже ламдата че колата работи на бензин или няма нужда :roll:

Хубаво е да имаш емулатор за добра работа на колата и да не се трупат грешки в компа. Ама може и без, то затова слагат релета. Ако имаш истински емулатор, и релета не ти трябват, в него май има всичко.

благодаря за информацията ама вече се чудя дали да я газифицирам май ще изчакам до след нова година да видя цените на горивата и тогава хубаво ще си помисля дали да и слагам помията :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 21 Дек 2007, 23:34

Явор написа:от газаджийка на 6-ти :mhihi:

хахахха баси аз газаджииката брутална
еми колега то за газ секи сам си преценява има плюсове и минуси
аз първата ми кола шкодата си я бях направил на газ и вървеше повече от на бензин и ми гореше 15някъде ама я карах нон стоп за 2 години не съм имал проблем ама ае там е ладов мотор не е бмв :mhihi:
та зех една gsi тя на бенз ми гореше 12 и карах сравнително рядко,после зех бмв-ето казах си на бенз ще го карам щото съм му сменил сичко по мотора,хубаво обаче почна да ми праи проблеми на бенз почнаха ядове и закъсванки по улиците и му сложих газ верно сутрин сега както е студено паленето е мъка ама пак добре си върви,а когато се изравнят цените на газта и бенза ще я вадя само по празниците да и врътвам дупето
съвета ми е слагаи газ и къпи пък то като ще се чупи мотора колкото на газ толкова и на бенз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 21 Дек 2007, 23:36

Аз по принцип съм неутрален спрямо газта, защото никога не съм карал с таквоз гориво. Но имам един съсед тука, мохера си го джитка само на газ и е супер доволен, от години няма никакви проблеми, но той си ги разбира тия работи ;) От него знам, че газта гори по-бавно от бензина и затова няма тия свойства като него. Освен това имало някакъв проблем с мешането с кислорода - колкото по-еднородна смес, толкова по-добро изгаряне. Иначе много фитка. Та газовият инжекцион подобрявал значително точно туй нящо (смесването) и затова бил за предпочитане - и не само. Докато с плочка нещата често отиват на БУМ, и после тема: "Търся дебитомер" :mhihi:

Ся малко факти: Юбчо го знаете, той джитка на газ. Разпитвал съм го защо, и той казва, че много работа върши с колата и не се издържало финансово на бенз. Имал някакъв добър майстор ;) А той не е от хората, дето да не си прави сметките без кръчмаря :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 22 Дек 2007, 19:35

Казвал съм го преди,казвам го и сега-гърми на газ само когато сместа е много бедна или неправилна центровка на запалването.Замервал съм с широколентова ламбда-до 17/1 смес на пропан работи нормално,за по-бедна не съм пробвал.15.7/1 е нормалната смес за пропан-бутан,14.7/1 е нормална за бензин.
Megasquirt & Megaview user

Потребител
Аватар

Обгазяване

Мнение от todoricco » 22 Дек 2007, 19:47

Колега , относно темата за газта , хубаво е да имаш емулатор , да ти я монтират в сервиз с гаранция и също да не забравяш че караш бензинова кола. Аз съм противник на газта , но от опита на баща ми за 8 години М40 318 на газ 420 000 км , е сменил 8 бензинови помпи 3 дебитомера , глава напълно оборудвана , още веднъж разпределителен вал , редовно свещи на около 30 000 и тн .Той казва че си заслува аз не съм съгласен. Защото покрай тези "малки" проблеми има още 100 такива малко по дребни.Разходът е изшънградско около 10 на сто газ , което си е много , а в Бургас много 4есто независимо от настройките на неговите газаджии 12-16 .
Не искам да те разубеждавам , но БМВ не е било никога добре на газ.
С много търсене от Германия могеж да си потърсиш фабрично е36 на газ , не случайно фазите на газоразпределение , буталата , клапаните и горивната система на този автомобил са специално преработени.
Има малка изненадка произвежда се само във вариянт 316 компакт.
Надявам се да съм те разубедил :D

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 23 Дек 2007, 13:34

Какви слухове достигат до ушите ми за цената на газта и бензина след нова година ще ви видим всички с тая газ как ще седите на колонката за бензина :mhihi:
Аз съм карал на ГАЗ и може да е по-евтино ама постоянно нещо все се рови и постоянно има проблеми, и постоянно не работи като хората и нон стоп капака се вдига :mhihi: Не че сега не го вдигам - ама е по други причини - ама сега слизам и при тая температура дето е в момента (-6.3 градуса) паля от втория оборот на коляновия вал (при положение че не е палена колата от 21-ви Децембър) а ако сложа за малко мостче на бензиновата помпа да качи налягане ще запали още на първия оборот на коляновото вал 8)
Айде който си кара колата 1 година на газ и я държи на тоя студ навънка да ми каже че ще я запали и покара на бензин без никви ядове :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

ПредишнаСледваща

Назад към E30