Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!
Здравейте на всички във форума!
Аз съм съвсем нов тук, защото днес се регистрирах, но мисля да поостана за някоя друга година, тъй като вчера се сдобих с БМВ 520.
Нямам никаква представа от автомобила и ще разчитам да ми помогнете с някои съвети.
Колата е качена на 15 цолови джанти-казаха ми че трябва да бъдат 16ки задължително. Какво ще ме посъветвате и какви и къде да си купя( искам нови).
Стоповете и мигачите са ми жълти, а аз искам бели! Пак въпрос-къде и какви?
Последно-триабва ли да сменям маслото в скоростите ( типтроник) или само филтъра?
Аз съм съвсем нов тук, защото днес се регистрирах, но мисля да поостана за някоя друга година, тъй като вчера се сдобих с БМВ 520.
Нямам никаква представа от автомобила и ще разчитам да ми помогнете с някои съвети.
Колата е качена на 15 цолови джанти-казаха ми че трябва да бъдат 16ки задължително. Какво ще ме посъветвате и какви и къде да си купя( искам нови).
Стоповете и мигачите са ми жълти, а аз искам бели! Пак въпрос-къде и какви?
Последно-триабва ли да сменям маслото в скоростите ( типтроник) или само филтъра?
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
с 15-ки е наи добре за колата особено като е автоматик е по тромава, аз бех с 18-ки и са съм с 15-ки и .. по яко вози и по малко се мъчи колата. за визия зимаи 17 или 18, а за фарчетата има теми на които е писано днес и има готини фарове ментета за 350
стоповете са ти 200
смени всички консумативи да си спокоен и чакаме снимки !

смени всички консумативи да си спокоен и чакаме снимки !
Oтносно джантите , найдобре е да видиш по каталог с какви я дава производителя и с какви гуми, и ако увеличаваш размера на джантата, това да го компенсираш с по-ниския проифил на гумите,поне аз така мисля и някъде бях чел. Аз също се интересувам,ако намериш инфо от производителя пиши. Значи например ако я дават с 15-ки джанти и 65 профил на гумата(височина), то ако сложих 16-ки и гуми с 55 профил ,или 17-ки с 45 профил би трябвало да е същото, тъй като запазваш радиуса на гумата до сцеплението й с пътя. Ако греша,нека някой ме поправи.
За гумите - имаш лепенка на колонката на шофьорската - следвай точно размерите защото разликата във возията и поведението на пътя е осезаема. Нищо лошо няма във 15-ките. Аз съм на 16-ки лятото и си взех едни 15-ки за зимата и комфорта е доста по-добър. Естествено колата се отваря със 17 и 18 цола но вече е според приоритетите на собственика. По-малкия цолаж щади окачването и подобрява комфорта.
Не казвам че не бих я качил на някой убийствени 17-ки да ме потресе гъзарийката малко де
Не казвам че не бих я качил на някой убийствени 17-ки да ме потресе гъзарийката малко де

Доста кончета в един обор.

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
в огромна грешка сиtheOnly написа:Oтносно джантите , найдобре е да видиш по каталог с какви я дава производителя и с какви гуми, и ако увеличаваш размера на джантата, това да го компенсираш с по-ниския проифил на гумите,поне аз така мисля и някъде бях чел. Аз също се интересувам,ако намериш инфо от производителя пиши. Значи например ако я дават с 15-ки джанти и 65 профил на гумата(височина), то ако сложих 16-ки и гуми с 55 профил ,или 17-ки с 45 профил би трябвало да е същото, тъй като запазваш радиуса на гумата до сцеплението й с пътя. Ако греша,нека някой ме поправи.
ей тука има един калкулатор, можеш да погледнеш http://www.avtogumi.com/
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Нов потребител със сигурно вече задавани въпроси!
JJ написа:....Последно-триабва ли да сменям маслото в скоростите ( типтроник) или само филтъра?
И двете се сменят заедно но само в сервиз. Колегите с автоматиците хвялят Джемини.
6 мнения
• Страница 1 от 1