Проблем със ел. стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Проблем със ел. стъкло

Мнение от GeorgiMarinov » 12 Дек 2007, 23:32

Значи от няколко дни задното ляво стъкло не иска да се вдига когато се свали независимо до края ли е.Те са ел и като дам за вдигане само пука и трябва да си помагам с ръката да се вдигне.Трябва да се ходи на сервиз знам , но няма ли начин да се намести някак че най-близкия сервиз на БОВА КАР е в Бургас и да знам дали няма накакъв начин.Благодаря предварително. :help:
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Дек 2007, 0:05

Жилото се сменя, иди в Камор, ДаруКар или М кар...
За задните прозорци мисля че жилото е отделно от моторчето. Попитай!
Успех!
8)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Дек 2007, 0:48

ICE написа:Жилото се сменя, иди в Камор, ДаруКар или М кар...
За задните прозорци мисля че жилото е отделно от моторчето. Попитай!
Успех!
8)

Да ама човека пише че най близкият сервиз му е в Бургас. А Камор или Дару ще му дойдат доста далече.

За колегата с проблема:
Не ти трябва да ходиш в Бова Кар. Отиди на 5-и километър при Стоян.
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 13 Дек 2007, 1:06

Стоян работи евтино, но не дава гаранция 1 година (може и две да е - питай в БоваКар).
БоваКар работи по-скъпо, но пък си спокоен.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GeorgiMarinov » 13 Дек 2007, 11:04

Да в Бова малко скъпо , но работата е сигурна.Ще ходя тия дни до Бургас и ще го оправим.Благодаря на отзовалите се.Така и така пиша да питам къде мога да намеря оригинален тас за бмв че в неделя сложих зимните гуми и единия падна.Ако можете да ми кажете някой сайт или някои да предлага 15'' ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 13 Дек 2007, 12:38

Колега това за гаранцията може да се поспори малко ,аз до преди няколко месеца ,каквото се обади и в лицензиран сервиз,и накрая пак не е гаранция ,вече се замислих доста дали си струва да плащаш 3 -пъти повече за една и съща работа,явно само аз сам се опарвал ,но много колеги са на същото мнение ,говорим за хора с възможности все пак :winky: мнението е мое ,парите твои ,успех :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GeorgiMarinov » 13 Дек 2007, 15:05

Един приятел ми казваше преди време че неговата петица ( Е39 ) я закарал в Бова и му казали някакъв проблем с предницата и ако не се оправи до 2 месеца щял да почне да му яде предната дясна гума.Ремонтът струвал 400-500 лв. Минаха 2 години почти нищо не е пипано по колата човека си кара без проблем със същите гуми...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 13 Дек 2007, 15:55

Чесно да ти кажа и аз несъм особенно доволен от бова кар,лятото мисе наложи да си сменям маслото там,нямат елементарни консумативи.Нямаха маслен и ваздушен филтар та се обаждаха на някакъв магазин та им донесаха и то не оргинални,смешна работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 13 Дек 2007, 16:11

Това че са нямали консумативи много ме съмнява, понеже от 01.07 тази година БМВ - България смени Камор Ауто, и имат изискване 95% от често сменяните детайли по автомобилите да са налични. Лично аз не вярвам, че някой който е вложил милиони за нещо ще си загуби правата, като не спазва изискването на БМВ или монтира алтернативни части. А за недоволните клиенти: те си ги има навсякаде, без значение дали си в представителство на БМВ или малък сервиз. С тази разлика че Представителствата започват да ухажват недоволния, щото имат кво да губят, докато на малките сервизи не им дреме за тебе. Ти просто си един клиент по-малко. Край на цитата :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 13 Дек 2007, 16:49

koko29 написа:Това че са нямали консумативи много ме съмнява, понеже от 01.07 тази година БМВ - България смени Камор Ауто, и имат изискване 95% от често сменяните детайли по автомобилите да са налични. Лично аз не вярвам, че някой който е вложил милиони за нещо ще си загуби правата, като не спазва изискването на БМВ или монтира алтернативни части. А за недоволните клиенти: те си ги има навсякаде, без значение дали си в представителство на БМВ или малък сервиз. С тази разлика че Представителствата започват да ухажват недоволния, щото имат кво да губят, докато на малките сервизи не им дреме за тебе. Ти просто си един клиент по-малко. Край на цитата :lol:
Ти може да не вярваш,но това е факт.А и щом съм отишал там и си плащам искам всичко да е оргинално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 13 Дек 2007, 17:52

Разбира се че трябва да е оригинално, нали за това си в оторизиран сервиз. Просто казах, че не ми се вярва след толкова инвестиции някой да си позволи лукса да се излага, когато вече клиента има къде да се оплаче и да има последствия за дилъра.

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 13 Дек 2007, 18:17

Колеги ще ви разкажа една история с мои познат ,купи си Е39 преди година ,отиваме на сервиз да я прегледаме,ОТОРИЗИРАН подчертава да си знае какво предстои ,какво е за спешна смяна ,с две думи пълна диагностика,направиха му тотал за всички небходими неща по предница ,дискове ,и др около 2200 лв,след този преглед тои навъртя около 15 000 км и отива ме отново като сме сменили само масла и ремъци и познаите ,само един накраиник или щанга беше не помня вече за ремонт. :twisted: Какъв е извода -ти като нов собственик и не само ,казват това е за смяна спешно ,а дали е така :roll: .Важното е управителя и сервиза да лапат по-голям процент от ремонт и части а за теб ,ти нали караш БМВ ,значи си баровец имаш да плашташ :confused: Made in BG :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 14 Дек 2007, 11:19

I4koo, първата ми кола беше жигула 1200. Карах я 40000 км без да сменям нищо. Дори маслото и сменях на 20 не на 10000 км. Това не означава че не са били за смяна. В сервиза ти казват какво е за смяна, а ти си решаваш дали да го сменяш. И като каза за 2200 ремонт колко са това за БМВ-то. Спирачни дискове, накладки и корм. рейка и май ги докарахме. С тези проблеми може да изкараш няколко пъти по 15000 км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от i4koo » 14 Дек 2007, 11:39

koko29 написа:I4koo, първата ми кола беше жигула 1200. Карах я 40000 км без да сменям нищо. Дори маслото и сменях на 20 не на 10000 км. Това не означава че не са били за смяна. В сервиза ти казват какво е за смяна, а ти си решаваш дали да го сменяш. И като каза за 2200 ремонт колко са това за БМВ-то. Спирачни дискове, накладки и корм. рейка и май ги докарахме. С тези проблеми може да изкараш няколко пъти по 15000 км.
Колега ти не си ме разбрал,веднъж ти казват че е за спешна смяна ,след това че всичко е нормално ,и това в един и същ оторизиран сервиз ,това се е случвало на много мои колеги ,до скоро аз ги убеждавах да ремонтират там ,а те ми казват да не си луд :shock: те щангите и носачите или тампоните да не се ремонтират сами ,ако има такива кажи от каде да си купя такива :mhihi:

Назад към E39