Истинско преебаване на куките!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mnogo burz
- Потребител
-
Истинско преебаване на куките!!!
Един мой приятел беше студент в Франция. Като се върна работи две години в Френското посолство. Там той имаше едно служебно Пежо 406. Като разбрал, че куките не могат да го спират с тая кола, направо полудял от кеф и казал, че излиза за 1 час. Леле направо ги е разбил. Минал под Цариградско с 160 (от телевизионната кула надолу към Ръмунското посолство), с 180 при ония годове на Горубляне - след OMV - то. Абе за 2 седмици всички полицаи разбраха за това Пежо. За тези които не знаят ще поясня, че колите на посолствата са с червени номера, което значи че това е територия на дадената държава и ушаците не могат да спират коли с такива номера. Та искам и аз една такава с червени номера, направо ще ги разбия тия нещастници. Всеки път като минел ония скачали и като видели номерата направо умирали от яд, а той нахален даже им показвал среден пръст.
Samo Ford Eskort Cosworth - 420 k.s.
Vsi4ko druga e izmislitca
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Re: Истинско преебаване на куките!!!
Mnogo burz написа: За тези които не знаят ще поясня, че колите на посолствата са с червени номера, което значи че това е територия на дадената държава
ето как ще измислим термин - движима територия

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
Скъпи нещо много са те излъгали.
Шефа ми е с такива номера и си го спират та стой та гледай.
Нема такъв закон.
Просто куките явно ги е страх или понезнайват нещо.
Нема такъв закон.

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
MOPKOB написа:Скъпи нещо много са те излъгали.
Нема такъв закон.
До колкото аз знам колите с дипломатически номер нямат право да се спират и пипат. Не съм сигурен, но може куките да ги накажат за това ... май

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ДА АМА АКО Е НАПРАВИЛ НАРУШЕНИЕ ТЕЗ НОМЕРА НЕМА ДА ГО СПАСЯТ.Mamouk написа:MOPKOB написа:Скъпи нещо много са те излъгали.
Нема такъв закон.
До колкото аз знам колите с дипломатически номер нямат право да се спират и пипат. Не съм сигурен, но може куките да ги накажат за това ... май

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
При констатирано нарушение на ЗДПнРБ спират си го като нарушител и се прави уведомление до съответната институция на която е регистрирана колата. Те от своя страна са длъжни да изпратят представител и т.н т.н ...
от където следва много бюрокрация за нищо. Все пак не им пречи да го спрат, ставало е докато аз съм в колата.
от където следва много бюрокрация за нищо. Все пак не им пречи да го спрат, ставало е докато аз съм в колата.

...
...имаше преди време случай с арест на жената на някакъв посланник след няколкочасово преследване из България, каране в насрещното, мъртвопияна и накрая срещу президентския кортеж...
арестуваха я накрая
не знам какво стана после, сигурно са я пуснали
арестуваха я накрая

не знам какво стана после, сигурно са я пуснали

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Пичове не се излагаите, кола с червени номера може да бъде спирана както веки един от нас и може да бъде проверявана. Друг е въпроса, че на полицаите не им се занимава, защото когато констатират нарушение на такава кола са длъжни да пратят уведомление до външно министерство и от там чак да се препрати към посолството на което е колата. Но това изобщо не значи че някой си "гъзар" особено българин може да си позволява да кара така безнаказано, просто в момента в който посолството си получи честитката той гори.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Значи, моята информация от приятел полицай, само с червени номера не е достатъчно за да не могат да го спират!
Трябва да имат бяла лента в горния ляв ъгъл ако не се лъжа тя е бяла и по диагонал пресича ъгъла, но подобни номера имат служебните коли на посланиците или най-много консулите, друг е въпроса че се използват и от други служби на чуждите представителства
Възприето е че такава кола представлява чужда територия както борда на кораба ( борда на кораба се приема че е територия на държавата чийто флаг се вее на мачтата )
Полициите на различни държави имат начини и правила за достъп до такива територии, но във всички случаи дълеч не са толкова тривиални като да те спре катаджия на пътя.
Трябва да имат бяла лента в горния ляв ъгъл ако не се лъжа тя е бяла и по диагонал пресича ъгъла, но подобни номера имат служебните коли на посланиците или най-много консулите, друг е въпроса че се използват и от други служби на чуждите представителства

Възприето е че такава кола представлява чужда територия както борда на кораба ( борда на кораба се приема че е територия на държавата чийто флаг се вее на мачтата )
Полициите на различни държави имат начини и правила за достъп до такива територии, но във всички случаи дълеч не са толкова тривиални като да те спре катаджия на пътя.
May the BMW force be with you!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колите с лентичка на номера се ползват само и изключително от посланика на дадена държава. Всяко посолство има номер с който започват регистрационните номера на колите му - 15 е за САЩ (1500 е номера на посланика), 10 - за Великобритания (1000 е номера на посланика), 39-Индия и т.н. Следователно по номера веднага може да се разбере на кое посолство е колата и от кой негов отдел се ползва. Не съм добре запознат, но дипломатическия имунитет важи само за чуждите дипломати и те самите не могат да бъдат спирани, проверявани и глобявани за каквото и да е нарушение. Дори при ПТП с пострадали, вината на дипломата само се констатира, уведомява се посолството и имунитета трябва да бъде свален,за да се образува дело по българските закони.
Даже имам един случай, който всеки път ме вбесява. Вуйчото на мой много добър приятел се прибира от Панчарево към Самоков с колело и в сумрака го блъска кола с пияни украинци дипломати. Пристигналите на мястото местни полицаи завеждат човека с комоцио - познайте къде - в управлението. Дават му да подпише някакви документи, които човека подписва в почти неадекватно състояние и тогава го завеждат в болницата. Резултата е мозъчно сътресение, счупени ребра, ръка, пукнат таз и множество натъртвания. Но подписаните в РПУ Самоков документи казват, че колоездача по невнимание е изскочил пред колата, няма контузии и се отказва от претенции към добросъвестно повикалите органите на реда дипломати! Да живее услужливата българска полиция!
Даже имам един случай, който всеки път ме вбесява. Вуйчото на мой много добър приятел се прибира от Панчарево към Самоков с колело и в сумрака го блъска кола с пияни украинци дипломати. Пристигналите на мястото местни полицаи завеждат човека с комоцио - познайте къде - в управлението. Дават му да подпише някакви документи, които човека подписва в почти неадекватно състояние и тогава го завеждат в болницата. Резултата е мозъчно сътресение, счупени ребра, ръка, пукнат таз и множество натъртвания. Но подписаните в РПУ Самоков документи казват, че колоездача по невнимание е изскочил пред колата, няма контузии и се отказва от претенции към добросъвестно повикалите органите на реда дипломати! Да живее услужливата българска полиция!
Never mistake motion for action...
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Пичове не се излагайте всяка кола може да бъде спряна ако нарушава законите на РБ. Същото важи и за корабите! Кво искате да кажете че някой руски кораб ще акостира на пристанище Варна например ще изсипе няколко милиона тона петрол във водата и ще го пуснат да си ходи прост така ли?
Няма такова нещо. Имунитета е че просто нашите полицаи не могат да го задържат или да образуват следствие. Просто се констатира законо нарушението и след това двете държави се оправят по дипломатичен път. На скоро имаше подобен случай в София. Жената на ниакакъв (мислия сирийски) дипломат беше се напила и тръгнала да обикаля улиците на столицата със бясна скорост със дипломатическия автомобил. След час и половина!!! преследване със куките успяват да я задържат при което и правят кръвна проба за алкохол (оказва се 1.8!!!) при което я екскортират до посолството сас протокол за нарушението. За нас предполагам че няма да има обезщетение (защото е нямало пострадали) но представете си какво ще бъде бъдещето на този дипломат (или поне какво би трябвало да бъде ако става въпрос за цивилизована държава). Съвсем отделен е върпоса вече самото "дипломатическо уреждане" на проблема как се осъществява и кой и как си върши работата във нащо "външно". Но така е със всичко остнало в тази държава законите ги има, но няма контрол! Я си представете какво ще се случи със бг. дипломат който куките във САЩ спрат да кара сас 150 по улиците на Л.А. и се окаже че има 2 пром. алк в кръвта
парво 100% съм убеден че няма да го екскортират а ще го задържат (т.е. те ще го откарат до посолството -защото така правят в САЩ хванат ли те с алкохол арестуват те и колата ти остава на улицата) и после ще се погрижат този човек никога да не изпълнява дипломатически мисии в САЩ. Аре че много се отплеснах но такава е теорията сас законите в РБ а каква е реалността е съвсеееем друга тема 

SGV
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Пичове не се излагайте всяка кола може да бъде спряна ако нарушава законите на РБ
Това имах предвид - имунитет имат дипломатите, не дипломатическите автомобили! Полицията има право да ги спира и проверява, но няма право да образува следствия и дела. Тези неща се уреждат по официални процедури, при това винаги се потулват и всички гледат да си спестят главоболията. Но ако инцидента е фатален, няма как да се потули.
Never mistake motion for action...
- Mnogo burz
- Потребител
-
Vasilen написа много правилно, че това е чужда територия.
Не знам вие за какви номера говорите, но ЧЕРВЕНИТЕ НОМЕРА ОЗНАЧАВАТ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ и колите с такива не могат да бъдат спирани!!!
Колкото до примера за руския кораб в Бургас и тоновете петрол - това е супер тъпо!!!
Понеже сте много отворени, я да ви питам в някоя държава дори убиеца на президента на тази държава да влезе в посолството на своята (приемаме, че е чужденец), никой няма право да го пипне освен охраната на това посолсвто.
Нещо ви е куца информацията.
Колкото до шефа на незнам си там кой го написа това, че е бил в колата и са ги спирали - ти в кой свят живееш бе...
Ако ти е шеф, НЕ МОЖЕ ДА ИМА КОЛА С ТАКИВА НОМЕРА, на дипломатите, консулите и посланиците не им е разрашено да извършват търговска дейност в съответната държава... - международен закон отностно представителства на държава в други държави!!!
Не знам вие за какви номера говорите, но ЧЕРВЕНИТЕ НОМЕРА ОЗНАЧАВАТ ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ и колите с такива не могат да бъдат спирани!!!
Колкото до примера за руския кораб в Бургас и тоновете петрол - това е супер тъпо!!!
Понеже сте много отворени, я да ви питам в някоя държава дори убиеца на президента на тази държава да влезе в посолството на своята (приемаме, че е чужденец), никой няма право да го пипне освен охраната на това посолсвто.
Нещо ви е куца информацията.
Колкото до шефа на незнам си там кой го написа това, че е бил в колата и са ги спирали - ти в кой свят живееш бе...
Ако ти е шеф, НЕ МОЖЕ ДА ИМА КОЛА С ТАКИВА НОМЕРА, на дипломатите, консулите и посланиците не им е разрашено да извършват търговска дейност в съответната държава... - международен закон отностно представителства на държава в други държави!!!
Samo Ford Eskort Cosworth - 420 k.s.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2