Некоректен Магазин

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Некоректен Магазин

Мнение от kali_2000 » 07 Дек 2007, 12:23

Здравейте колеги!
Искам да отправя един апел към всички ви :confused: Преди месец си купих чисто нови гуми и джанти на стойност 2300лв. от магазин Маргел - Ботевградско шосе.За монтаж и демонтаж платих още 50лв.(изваждане голямо) Благодарение на българските общинари който са се погрижили да изоставят ремонта на участъка от КПП Владая до кв.Княжево :clap: :clap: където спуках гума заради минираното от ЯМИ платно.Гумите закупени от Маргел са с 2 годишна гаранция която те не са ми предоставили(но моя грешка че не съм погледнала) и болтовете на джантите са със специално ключе 17 с по тясна глава и дрън дрън.След като неуспях да си сменя гумата защото нямам ключ повиках пътна помощ да я сменят(25лв.) но повредата не беше отстранена и се наложи да викам камьонче да ме закара(50лв.)Отивам за рекламация и да си искам ключе и да попитам защо не съм била оведомена за това ключе в Маргел от което се оказва,че аз не нося гаранцията (така казва продавачката) съответно няма рекламация,питам за ключе като казвам че съм платила кешово 2300лв. и за монтаж 50лв и според мен за тази сума не би трябвало да скъперничат за някакви 10-15лв. незнам колко е ключето и тя отговаря,че неможе да ми съдейства и ме праща в техен магазин да си закупя такова ключе :banghead: :censored: :ranting: А на всичкото отгоре установих че при монтажа на новите гуми ми липсват сервизните инструменти на БМВ в багажника :evil: МОЛЯ ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИТЕ ЗА всичко извършено по вашият автомобил и гледайте за гаранции,касови бележки и най-вече за оборудването на автомобилът ви.Надявам се да съм била полезна и най-вече на начинаещите шофьори.

П.П. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА МОДЕРАТОРИТЕ :uups: Мисля че темата е за публикуване в страницата за сервизно обслужване :uups:
Последна промяна kali_2000 на 07 Дек 2007, 15:14, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 07 Дек 2007, 13:00

Еитуй вече му се вика филм :mhihi: .Там тряя глави да фърчът.По мое мнение ти си била ископителната жертва единствено поради факта, че си жена

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOVANI » 07 Дек 2007, 13:08

да се съберем всички от клуба и да блокираме с колите магазина докато не си поправят всичко :D
BMW e kolata na kolite,ne bih iskal da karam druga marka nikoga:)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kali_2000 » 07 Дек 2007, 14:19

Georgiev BMW написа:Еитуй вече му се вика филм :mhihi: .Там тряя глави да фърчът.По мое мнение ти си била ископителната жертва единствено поради факта, че си жена

Ами мисля,че си много прав :confused: Найстина се възползваха.Но аз разчитах на това че са компетентни и поне биха ми обяснили за ключето.И добре че аварията стана в София :uups: Представете си ако бях в провинцията :help: :help: :help: :shock: А помеждодругото човека който поставяше гумите напълно ме защити и каза,че е трябвало да ме предопредят и да ми кажат ,че поне част от щетите по гумата могат да ми ги покрият застрахователите :shock: а не да ми вдигат рамене и да гледат в земята

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Дек 2007, 15:15

е това е България вече сме и Европейци,това е пълна простотия как е възможно да постъпят така и то с жена, че и инструментите да ти вземат :evil: добре ,че си пуснала тема!! Кали ще предупредя всички мои познати и нека и другите , които са прочели темата да го направят и той слуха като си тръгне пак при тях ще се върне да се сетят как да обслужват клиентите си ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kali_2000 » 07 Дек 2007, 15:25

spower написа:Кали ще предупредя всички мои познати и нека и другите , които са прочели темата да го направят и той слуха като си тръгне пак при тях ще се върне да се сетят как да обслужват клиентите си ...

Ами Благодаря за съчуствието :confused: И наистина мисля че ще бъде добре да се разчуе за некоректното изпълнение за да не пострадат и други колеги :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Дек 2007, 17:02

е то други колеги няма как да пострадат така ,по скоро други колежки .. че ако го сбарам да ми взима инструмента от багажника както е надупен само ще му смъкна леко панталоните :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kali_2000 » 07 Дек 2007, 17:09

Alexi написа:е то други колеги няма как да пострадат така ,по скоро други колежки .. че ако го сбарам да ми взима инструмента от багажника както е надупен само ще му смъкна леко панталоните :mhihi:

Според мен никой не е застрахован :confused: защото си оставяме колите навсякъде за обслужване и на автомивката и в сервиза и за смяна на гуми :uups: Въпросът е че неможем да стойм неотлъчно до хората който обслужват колите ни .И за да имаме поне малка гаранция трябва да си преглеждаме оборудването преди и след всяко обслужване.Да кажа само че преди 3 седмици ми смениха копчето за централното и аварииките със счупено на автомивка :uups: :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 07 Дек 2007, 17:44

Кали .... нямаш ли си мъж да ходи да им тегли една майна и да му дадат всичко което трябва :?: Баси нещастниците - аз си бях купил гуми от тях и на мен пари за поставянето не ми взеха, защото им казах, че ако ще ми вземат пари за това то си тръгвам и ич не ми е на уя - магазини бол :evil:
Много ме дранят такива дребни тарикати, сега заради някой мърльо от Маргел може би изгубиха 10тина клиента. Ама акъл се иска а при тях явно липсва :evil:

Не от всички коли си позволяват да пипат. Аз почти винаги питам като оставям колата да не нещо да хване крачета, защото после ще се караме и те ме уверяват, че няма да има проблем. Веднъж от сервиза на Ауди ми лепнаха пътната карта и после влязох при Шефа и ми дадоха чисто нова :mhihi: Ебати киртаците са тия в сервиза ма той приемчика не е виновен човека а майсторите вътре са скапаняци ... гледат .... а карта и си казват тоя няма да обърне внимание да ама ония рови на всякъде и тогава си тръгва :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kali_2000 » 07 Дек 2007, 17:55

euroto написа:да обърне внимание да ама ония рови на всякъде и тогава си тръгва :mhihi:

Да ти кажа много правилно постъпваш .Жалко е ,че сме принудени да следим като надзорници и да инспектираме след всяко обслужване на автомобилите ни.Толкова ли сме изпаднали вече че се краде така нагло и нахално :?: :?: Да ви кажа вече сериозно се замислям какъв подход да направя така че да си засичам нещата и да мога да разбера ако нещо ми липсва :paranoid: :dunno: :dummy:

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 07 Дек 2007, 18:08

Това нещо кога се случва? Нямаш ли познат мъж под ръка да ходи да им обясни, че не са прави .... :maad: едвам се сдържам да не псувам и ритам, баси копелетата нагли :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jazz » 07 Дек 2007, 18:39

на мен ми бяха забравили да завият болтовете на предна лява гума и щях да се пребия като куче -после ми викат че не било възможно - :shock: щях да го изкормя дъртият гърбав педал -добре че не се пребих

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOVANI » 07 Дек 2007, 19:56

това с болтовете и на мен ми се случи даже два бяха паднали вече, а другите едвам се крепяха, това в МАРГЕЛИ в Младост 1
BMW e kolata na kolite,ne bih iskal da karam druga marka nikoga:)))

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 08 Дек 2007, 23:48

Здравей Кали,това само в БГ може да се случи както и много други гадни неща ,от цялата работа много хора остават прекарани и то здраво ,както и аз и много много колеги по разни сервизи и магазини ,и като отидеш да си търсиш останалите ни малко права ,всеки казва ще видим ,не сме виновни ние,вдигане на рамене,и т.н.Работил сам в голям център за гуми и джанти,даже и на Маргела бяхме представители ,това ключе върви комплект с джантите ,да не се правят на луди ,при положение че купуваш 4 гуми и джанти -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ ,но човек като си трае що да не копнеме 50 лв,нали после ще има процент за управителя и консултанта :evil: опитай пак с рекламация има много неща с които да си търсиш правата ,и другия път умната ,успех :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

властелинът на гумите
властелинът на гумите
Аватар

Мнение от danini » 09 Дек 2007, 0:45

нормално за МАРГЕЛ :mhihi: :mhihi: - защо ли напуснах :D

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ