БМВ абсолютни непрофесионалисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 04 Дек 2007, 12:02

MaXimal написа:REMUS как е колицата сега, слуша ли? Да я караш внимателно първите километри.

Колата определено е добре, вече навъртях 200км. с разход 8/100 , което е жив тънкаж в сравнение с е30-ката :mhihi: сега ще дръпна напред
:mhihi:

Вчера дилъра пак започна да ме дразни и ме съмнява, пак ще имам ядове.
Нали забравиха ксенона и сега трябва да ми сложат, защото съм си го платил.
Звъни ми дилъра и ми казва, че ксенона щял да им излезне над 5000лв да ми го монтират, защото не можело да го викат като резервна части още куп глупости, и аз не го разбрах точно. Предложе ми да ми върнел парите и да ме обезщети с едни алуминиеви джанти и зимни гуми :mhihi: За го светнах че вече съм си купил джанти и гуми за зимата и си искам фаровете, първо за да си светя по-добре и второ заради визията с на ачката очите ;) И оня ми разправя,че в такъв случай колата трябвало да остане там поне една седмица за да сложели ксенона :mhihi: питам защо толкова много, и оня ми обаснява че колата ми заводски по шаси не е предвидена за ксенон и бронята била различна и всичко останало :mhihi: трябвало да боядисват новата броня и да поръчат от всички видове управления за ксенон и да тестват кое ще стане а това изисквало време :mhihi: и очакваше да му кажа че не приемам времето за което ще остане в сервиза, но аз го приех и оня ме века добре до края на деня ще ти кажа как ще действаме, и още го чакам от вчера сутринта да реши как да действа :mhihi:

Ако има някой в час с цени и начин за поставяне на ксенон и умиватели на единичка да казва, защото в това което ми наговори оня няма и грам истина а изкам да знам за да мога да си търся правата, посмъртно няма да им оставя колата за една седмица там :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 04 Дек 2007, 12:49

Наистина им трябва нова броня. Защото на твоята няма дупките за пръскалките, а при М-пакета пръскачките излизат от една дупка и пръскат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 04 Дек 2007, 12:57

MaXimal написа:Наистина им трябва нова броня. Защото на твоята няма дупките за пръскалките, а при М-пакета пръскачките излизат от една дупка и пръскат.

Знам аз че излизат, но тя бронята може да се пробие и без да се налага да се боядисва даже.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Дек 2007, 13:16

Колега, ако ксенона е описан в листа с аксесоарите, които си заявил (и платил) при поръчката не се навивай на никави пробивания на брони и рязане и приспособяване на инсталацията.
Първо вината за тази ситация не е твоя.
Второ ти си платил нова кола от оторизиран дилър, за да я караш и да и се кефиш, а не да висиш по сервизите и да я "побългаряваш" от първия ден.

Аз поне бих използвал случая да си избия поне част от чакането и нервите по доставката за което каза. Ако искат да сменят цялата предница - тяхна си е грижата. Ти си заявил и платил ксенон и колата трябва да е с фабрично поставен такъв, а не с насаждан с рапидки, допълнителни кабели и свински опашки.

Просто хората и маниера им на работа и отношението към клиентите не предполага никакви отстъпки към тях - те просто след всеки такъв слчай когато са минали тънко стават все по нагли :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Дек 2007, 13:17

MaXimal написа:Наистина им трябва нова броня. Защото на твоята няма дупките за пръскалките, а при М-пакета пръскачките излизат от една дупка и пръскат.

..което е жив парадокс, щото неговата е поръчана с ///М пакет.... тия в Плевен са ебаси мърлячите.... по такъв начин да оплескат всичко... аз ако бях щях да вдигна ебаси грандиозният скандал... щеше да ги накарам да ми доведат за ръчичка шефа на BMW за цяла Европа... :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 04 Дек 2007, 14:15

tsb_bg написа:Колега, ако ксенона е описан в листа с аксесоарите, които си заявил (и платил) при поръчката не се навивай на никави пробивания на брони и рязане и приспособяване на инсталацията.

Да да платен е ксенона и си е записан в договора, дилъра каза че е пропуснал да го запише в поръчката ;)
Съгласен съм с всичко което си написал, но предпочитам да ми пробият тази броня отколкото да поръчат с готови дупки и да ми я боядисват и после от километри да си личи че е боядисвана и да почне да се лющи след 2-3 месеца ;)
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 04 Дек 2007, 16:38

казах ти вече, че има готов Кит за твойта кола в който е включена и бронята! Не те съветвам да "побългаряваш" Кит-а, а да си го сложиш както е написано от БМВ! Тези дупки дето ще трябва да се пробият ако ставаше с една бургия, БМВ щяха така да го предлагат ... и не да те карат да си купуваш цаля броня .... Да не говорим, че този Кит на части не може да се поръчва - тоест или целия или е много скъпо да вземеш отделно всички части.

Това, че ще се боядисва бронята няма как да се отбягне ... но както вече ти споменахме вината си е на дилъра и бих си търсил правата така:
1. Вграждане на ксенон Кита както е по договор и всичко оригинално!
2. за времето когато колата е в сервиза искаш временна кола минимум от същата класа (единица), с която да си вършиш работата.

Ако не искат да се съгласят, знаеш на кой да звъниш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 04 Дек 2007, 16:48

CheGevara написа:......

Ок ясно за бронята явно има и други разлики освен дупките.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 04 Дек 2007, 16:50

Абе как се забравят така неща като се поръчва кола бе?! Ще кажеш, че по 20 коли поръчват на ден тука от БГ. Това си е тънкаческа работа! Взимат ти парите за екстрата, а екстрата я няма и разликата познай къде отива. Надявали са се да го преглътнеш или най-много да те излъжат с джантите за 500лв. Колко струва тоя ксенон като екстра ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 04 Дек 2007, 16:56

1618лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 04 Дек 2007, 18:08

Pavlinius написа:Абе как се забравят така неща като се поръчва кола бе?! Ще кажеш, че по 20 коли поръчват на ден тука от БГ. Това си е тънкаческа работа! Взимат ти парите за екстрата, а екстрата я няма и разликата познай къде отива. Надявали са се да го преглътнеш или най-много да те излъжат с джантите за 500лв. Колко струва тоя ксенон като екстра ?

Те пък щото оригинални джанти на БМВ струват 500 лева :mhihi:
Изображение

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 04 Дек 2007, 19:44

Мисля че най-голямата грешка е била че си приел колата и си я взел още в Плевен защото излиза , че по този начин се съгласяваш с липсата на някои от екстрите .
Затова и аз се отказах от нов автомобил защото в крайна сметка получаваш нещо което не виждаш предварително а и не знаеш какво му се е случвало след завода преди да го вземеш , а там са доста опасни нещата както съм чувал . Просто единствения вариант в които няма да ти пр..бат колата е да не я бутат и да ти върнат парите за ксенона , всеки друг вариант би си личал от 100км :idea:

П.С. дай да видим как си нагласил интериора
[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 04 Дек 2007, 19:53

тва "дилърче" заслужава да отиде на трудовата борса или най-много да стане дилър на AVON :mhihi:

иначе честито за хубавицата 8)
има ли си име вече ?! :mhihi:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Дек 2007, 20:27

Приятелю, следя темата от първия пост...и все още не проумявам как им позволяваш да се гаврят с теб :shock: ?!!?

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 04 Дек 2007, 21:00

Ходи се развикай там и им хвърляй колата и казвай, че не я искаш да ти връщат парите ... не им давай да дишат те нямат къде да ходят .... кажи им, че си искаш всичко оригинално както трябва да бъде и теб не те интересува какво ще им струва да са мислили мърлячите предварително не сега след дъжд качулка ... как ги траеш не те знам :roll: то бива нерви ама те направо се подиграват :evil:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум