Въпрос за преден плафон (с червените диоди)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за преден плафон (с червените диоди)

Мнение от Michael Schumacher » 02 Дек 2007, 19:58

Колеги моля знещите за консултация и евентуална помощ. Имам е39 96 година. Искам да си сложа плафона с лампичките които осветяват скоростния лост. Може ли някои да каже дали ще стане ако само си поръчам другия и го сложа и евентуално ако някои има оферта за такъв е добре дошъл. Някои правил ли го е и колко му е излязло. Мерси предварително :help:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 03 Дек 2007, 11:39

Като дойде моя ще кажа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 03 Дек 2007, 12:51

Става без проблем. Аз си сложих преди два месеца. Имаш само един възможен проблем. При мен, понеже колата е с шибидах и взех необходимия ток от копчето там. При теб, ако нямаш люк ще трябва да изведеш от някъде кабел, който да е на фаровете, за да може щом ги включиш да ти светват двата диода.
Не е кой знае колко сложен монтажа, като цяло.
Ако имаш още въпроси питай и ще разяснявам.
Успех!
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 03 Дек 2007, 14:10

Някой може ли да сложи снимка, за да видят непросветените за какво става въпрос?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 03 Дек 2007, 16:31

Освен стандартните три подсветки плафонът, за който иде реч в тази тема има допълнително два малки кръгли светодиода, които осветяват барчето под климатроника и скоростния лост в мека червена светлина.
В градски условия едва ли ще забележиш, че ги има, но на извънградско вечер са си полезни - виждам по-ясно къде са ми цигарите :mhihi:
There are moments
is time itself
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 03 Дек 2007, 17:28

тва нещо покраи новогодишните празници ли се прави само :mhihi:
колеги даите снимки да видим за какво говорите ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 03 Дек 2007, 19:13

аз го имам това, ама пък чак толкова да осветява, нещо май се заблуждавате, поне моето мнение е такова
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Потребител
Аватар

re

Мнение от Michael Schumacher » 03 Дек 2007, 20:49

Мравояд не може ли да се вземе ток от захранването на плафона и не става ли точно всичко с буксите. Различни ли са и като габарити същия ли е като другия. Нямам шиби :(

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 04 Дек 2007, 1:28

Kолегата Кartoff си го направи сам на неговия плафон, с два диода. Нека той да каже...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 04 Дек 2007, 3:21

Иво лесно е да го кажеш... Все пак аз не съм го правил, а го поправих щото ми беше изгорял единия диод и заради него и другия не бацаше и изобщо си нямах идея, че трбва да свети нещо там... Ама един ден видях в колата на ICE, че това все пак са диоди, дето светят много благо и разглобих плафона на моята кола на другия ден и ги смених със сини и сега е хубаво 8) Иво, оставам с впечатлението, че тук явно има хора дето избощо нямат диоди... Явно има различни видове плафони...

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 04 Дек 2007, 10:52

Аз ги имам тези диоди и бих казал че е доста удобно вечер (както каза колегата по-нагоре, да си намирам цигарите) По-късно ще направя снимки и ще ги постна. А за колегата дето пита дали може от захранването да се дръпне ток, НЕ МОЖЕ. Всъщност може ама ще светят нон-стоп. а идеята е да светят с фаровете вечер, затова се налага да се дръпне ток от там.

младши ентусиаст
Аватар

Re: re

Мнение от The Mravoiada » 04 Дек 2007, 14:35

Michael Schumacher написа:Мравояд не може ли да се вземе ток от захранването на плафона и не става ли точно всичко с буксите. Различни ли са и като габарити същия ли е като другия. Нямам шиби :(

Плафонът на размери е същия, но буксата е друга. Има още две крачета на нея за светодиодите. При мен успях да вкарам там кабели от копчето за шибито, защото то светва, когато се включат фаровете.
Ако го вържеш към плафона диодите ще светят само, когато свети и плафона ;) Накратко - не е твоят вариант.
Трябва да си дръпнеш ток, който да подава сигнал само, когато светнеш фаровете. Варианти има, но ще падне разглобяване, за да изведеш кабела до плафона. Всичко, което светва в купето, когато включиш фаровете ти върши работа и можеш да вземеш ток от него. Проблемът е в прекарването на жичките до горе...
Не знам дали се справих много добре с обясненията. Както казах и преди при мен стана много лесно, заради копчето за шибидаха, което свети, когато включиш фаровете.
Това не значи, че и при теб няма да стане, но ще ти отнеме много повече време и нерви, докато изкараш точната жичка до плафона.

Опс. Сега видях, че колегата над мен е казал същото, което обяснявам и аз. Сори за повторението. Той е прав.
There are moments
is time itself
Изображение

Потребител
Аватар

АХА

Мнение от Michael Schumacher » 04 Дек 2007, 15:24

Всичко е ясно. Благодаря за отговорите. Общо взето тъпня че не може да се захрани и май се отказах :evil:

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 05 Дек 2007, 0:02

ДА, плафоните са 2 вида:
- без диодите
- с диодите

E34 Маниак
Аватар

Re: Въпрос за преден плафон (с червените диоди)

Мнение от Georgi » 16 Юни 2010, 14:39

Вадя темата от прахта защото и аз си взех плафон с диоди...
Та въпроса е някой правил ли е смяната на плафон без диоди с такъв с диоди и как точно е свързал захранването,та като се светнат фаровете да светят и те. :roll:

Следваща

Назад към E39