БМВ абсолютни непрофесионалисти

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Дек 2007, 2:05

Ае ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... що е със старите халогени???? Т'ва не е ли предницата на ///М пакет преди фейса??? Или ///М бронята върви с такива халогени?

P.S. OK, сега проверих - ///М бронята е с тия халогени.... ма новият фейс с правоъгълните халогени е по-як...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 02 Дек 2007, 10:43

KAMIKADZE написа:
REMUS написа:Най сетне колата дойде, НО НО НО винаги има но.
Пропуснали са да ми сложат ксенона :shock: :shock: :shock: няма такива заклевам се, сега ще трябва да го поръчат и да ми го монтират тук в БГ :confused: ебати и излагацията :!:

Иначе като изключем ксенона съм възхитен от колата, това си е чистокръвно БМВ, единствения минус е че е тясно отзад но аз там не сядам :mhihi:
Ето и малко от първите снимки, за повече нямаше време ;)

Първо честито супер кола е щом не ти трябват задни седалки :idea:

Интересно ми е как ще ти сложат ксенона като нямаш системата за миене на фаровете която е задължителна ако се монтира оригинален ксенон ? Само не им давай да режат бронята за да монтират пръскалки за фаровете защото ще съсипят колата :idea:

А и система за миене ще има, иначе зимата трябва да слизам да чистя снега от фаровете, нали ксенона не топли ;) Предполагам че вронята отвътре има маркировка къде точно да се изреже а и аз мисля да им вися на главите постоянно.
Незнам обаче дали не трябва да се смени и ключа за пускане на фаровете за да има и 3-та позиция. Моя има само 1-ва (един път на дясно-габарит) 2-ра(пак на дясно-къси) а гледамчи има и ключове с трета позиция(един път в ляво о нулева)
Иначе датчиците по окачването за ниво на фаровете си има ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 02 Дек 2007, 10:50

75 turbodelta написа:гледаики снимки в официалния саит забелязвам разлика в бъбреците... при М-пакет вертикалните пластмасови ребра трябва да са хромирани а при теб не са това също ли е пропуск като ксенона или .........има разумно обяснение 8)

Липсват и жилузите(незнам дали така се казва) ,които при висока скорост задварят притока на въздух към двигателния отсег и намаляват разхода :idea: , но има вероятност да не се монтират на М пакет заради по-различната форма на отворите на броните :confused:
А тези вертикалните лъскави ламели и без това не ме кефят :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 02 Дек 2007, 10:56

CheGevara написа:в БМВ не може да са сбъркали да ти сложат ксенона ;)
Има някаква далавера с колата ... когато си я поръчвал, трябва да са ти дали копие от поръчката с всички екстри и т.н.
Ако там има ксенно, значи това не е твойта кола, а е останала от някъде и са ти я пробутали ...
Ако пък все пак си мислиш, че е станала грешка, бих ти препоръчал, с копието от поръчката, да си искаш ксенона от дилъра и то безплатно! Има си кит за upgrade на ксенон, който те ще трябва да ти го купят и сложат.

докато си мълчите, ще ви мачкат !!! Не забравяйте - клиента е цар !!!

Имам копие от фактурата от БМВ в която не фигурира ксенон а и като въведа ВИН с този декодер който си дал (доста преди да дойде колата) и там сред екстрите не фигурира ксенон.

Vehicle information

VIN long WBAUD71010P209183

Type code UD71

Type 118D UL (EUR)

Dev. series E87 (MUE)

Line 1

Body type SH

Steering LL

Door count 5

Engine N47

Cubical capacity 2.00

Power 105

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour LE-MANS-BLAU METALLIC (381)

Upholstery STOFF/SENSATEC FLASHPOINT/SCHWARZ (GCSW)

Prod. date 0001-01-01

Order options

No. Description

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

1CB ACEA / CO2 CONTENT

1CC AUTOMATIC START/STOP FUNCTION

1CD BRAKE ENERGY REGENERATION

2MG M L.-A.W. DOUBLE SPOKE 207 M/MIX.T.

2PA LOCKING WHEEL BOLTS

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

337 M SPORTS PACKAGE

339 SATIN CHROME

4MG INT. TRIM FIN. ALU GLACIER SILVER

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

441 SMOKERS PACKAGE

473 ARMREST, FRONT

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

493 STORAGE COMPARTMENT PACKAGE

520 FOGLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

7AX ADVANTAGE PACKAGE I.C.W. M SPORTS PACK.

7NH BMW BASIC SERVICE INCLUSIVE 5/100

704 M SPORT SUSPENSION

710 M LEATHER STEERING WHEEL

715 M AERODYNAMICS PACKAGE

775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE

8SP COP CONTROL

853 LANGUAGE VERSION ENGLISH

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

880 ENGLISH/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET

896 DAYTIME LIGHTS FUNCTION

Series options

No. Description

411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 02 Дек 2007, 11:22

75 turbodelta написа:гледаики снимки в официалния саит забелязвам разлика в бъбреците... при М-пакет вертикалните пластмасови ребра трябва да са хромирани а при теб не са това също ли е пропуск като ксенона или .........има разумно обяснение 8)

Аз ли греша или само 130и сток е с хромирани бъбреци :D, а вече и някой други моделчета с по-мощни двигателчета :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Дек 2007, 11:39

Честито :lol:
Със задраве да си я караш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 02 Дек 2007, 13:27

VesoPesaW123 написа:предствям си как ще се отнесът към тея за по 1000 :evil:

ами аз преди доста време ходих моита кола е супер ефтина сравнение с вашите дори само джантите надвишават 3 пъти стоиностаи
но на е 34 ката неми работеха оборотите
кво ли несменяхме мотор4ета дебитомери никаф ефект наи накрая реших да отида до дару кар викам си аиде тия ще ми земат главата ама поне техниката я имат
отвам там ония педерас с брадата и о4илата пак ми се издърви като 4у 4е иде ре4 за е 34 и аз му теглих една лека и бърза и се запътих кам камур ауто ве4е леко бесен влизам вътре една тишина при което надавам вои хора карам е 34 някои ще ми обърне ли внимание тука или ми много ефтина колата за да сия ремонтирам при което си4ки :shock: излезна едно мом4е пт прием4иците много готин тип и ми вика кажи с кво д апомогна викам така и така дурта кака карам нп нема обороти измъ4ихме се кажи кво да правим ,тои ми вика даи една диагностика да спретнем и ще видим при което питам колко кинта ще струва удоволствието тои ми вика 50 лева си4ко викам си егати супер кога може да я видите ,след 30 мин егати и касмета тия хора ми обърнаха внимание до тука супер доволен викам бате ети клю4пвете ако може и дами измиете мотора защото се доверявам тука на вас 4е нема гръмене елктроника ще е 4удесно колкото струва плащам тои ми вика пи4 тука никои не работи на мръсен мотор ,викам си егатит ия имат нещо безплатно супер земи колата и ме поканиха да седна едно от моми4етата доиде и ме попита бих ли изкал кафе вода шах :shock: направо ми стана неудобно но пих ендо кафенце в хубавите 4ашки на бмв (за 200 лева комплекта :mhihi: ) нараво като собственик на м5 се по4увтвах 4есно пи4а зе колата отиде сам изми мотора ама така го изми 4е си викам егати замина компа и си4ко но пак си рабираше наи интеренсото предстоеше вкарва колата при което монтиорите се оплезиха :shock: си викат кво става ретро парада ли запо4на вътре некви бега4ки и зверски машини от сорта на 645 е38 и батати ,при което отваря капака и с епо4ва едно не4овешко скуп4ване на по4ти целия персонал барабар с рецепциониската викам си егати там нещо е умрело е са се изложихме
мом4ето илиза и викам нещо да немя ядове там тои вика не спокоино колегите не са виждали м20 б20 :shock: при което ми обеснява 4е пове4ето са от други фирми дошли и други марки е нищоде винаги има първи път като и да е сложиха мия на компиютара след 10 мин доиде и ми каза бате заминал е компа викам си е супер са го втасахме обаждаме се на баткоти явор така и така тои вика имам ела си земи зимам аз носим слагаме и след 20 мин ве4е си имае нова кола работеща и мъркаща на 700 оборота тиха и приятна викам абе да не загсне тая много и нис4ки лек смях от страна на мом4ето плащаме и кои от каде супер доволен 4есно казано даже ми даде и савет за климатика как да си оправя температурата още по доволен 4е ще си имам и климатик и си4ко беше ок в краина сметка излезнах доволен 4е некои ми обърна внимание и на моита баба за което сарде4но балгодаря на камур ауто досега колко и пъти да сам ходил все добре са се даржали смене
но виж даро кар за нищо нестават дори неизкаха дами земат парите дами направят диагностика
ИзображениеИзображение
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 02 Дек 2007, 15:21

значи не си си поръчал ксенон щом нямаш на поръчката ;)

Колата ти е произведена на: 2007-11-06

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Дек 2007, 18:52

не са виждали м20...
ми тва е,там събрани от рено,фв,опел ит.н.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 02 Дек 2007, 20:21

CheGevara написа:значи не си си поръчал ксенон щом нямаш на поръчката ;)

Да но в договора го имам ;)
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 02 Дек 2007, 20:55

Проблемът е,че в БГ продажбите са малки и БМВ АГ не ни бръсне много.Другият проблем е,че дилърите имат квоти за производство,а българите не сме свикнали да чакаме по 7-8месеца,колкото трае нормална поръчка.Това,че дълърите са неорентирани, бързат ,бъркат ,мажат и като стане фал нищо не могат да направят си е практика.За моята шкода си попълних сам поръчката,чаках я 70дена до България и 38дена регистрация :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 03 Дек 2007, 16:25

Какво да ви кажа - не че мисля да си купя ново БМВ, но по една или друга прична доста хора ме питат каква кола да си купя и им казвам - БМВ премиум селекшън ако искаш по-нова, ако не - обикаляш по автокъщите по-скъпите и си харесваш.
Колата е там -пред тебе - караш, харесваш, плащаш и взимаш.
Напоследък има доста добри предложения за коли втора употреба на 1-2 години с валидна гаранция, така че да си гледат работата че ще ги чакам 1 месец минимум за доставка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Дек 2007, 18:12

Georgieff написа:Какво да ви кажа - не че мисля да си купя ново БМВ, но по една или друга прична доста хора ме питат каква кола да си купя и им казвам - БМВ премиум селекшън ако искаш по-нова, ако не - обикаляш по автокъщите по-скъпите и си харесваш.
Напоследък има доста добри предложения за коли втора употреба на 1-2 години с валидна гаранция, така че да си гледат работата че ще ги чакам 1 месец минимум за доставка.

Е тва е. Пред Мкар седи едно Z4 Coupe, черно с червена кожа - муцка :) 3.0si.

REMUS как е колицата сега, слуша ли? Да я караш внимателно първите километри.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от SkyWalker » 04 Дек 2007, 1:49

Georgieff написа:Какво да ви кажа - не че мисля да си купя ново БМВ, но по една или друга прична доста хора ме питат каква кола да си купя и им казвам - БМВ премиум селекшън ако искаш по-нова, ако не - обикаляш по автокъщите по-скъпите и си харесваш.

Аз знам една 5-ца в българския Премиум Селекшън, която определено не бих си взел :mhihi: Просто почти всички ламарини по нея са на по-малко от 18 мес., на колкото е колата :mhihi: Ако ми следите мисълта :mhihi: Определено бих чакал и два месеца, що ще се разделям с 30-40 хиляди евра 8)
///M Club Member

старши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от MaXimal » 04 Дек 2007, 9:50

SkyWalker написа:

Аз знам една 5-ца в българския Премиум Селекшън, която определено не бих си взел :mhihi: Просто почти всички ламарини по нея са на по-малко от 18 мес., на колкото е колата :mhihi: Ако ми следите мисълта :mhihi: Определено бих чакал и два месеца, що ще се разделям с 30-40 хиляди евра 8)

Не я следим, какво имаш предвид?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум