шум в двигателя при студено 525тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Здр. колеги, от скоро (от както застудя) ми е малко по шумен двигателя (малко повече тропа и трака). Става въпрос при студен двигател като запаля колата,шума е доста по силен от преди и леко потриса колата. След като загрее на 90 гр. колата почва да работи по савсем друг начин.Мощност има,не пуши,подгряващите свещи са ми добре(знам какво е да не бачка някои свещ) ,пали отрас и всичко друго си е нормално.Понеже ми е първа зима с дизел и незнам дали е нормално.
ПоЗдрави.
ПоЗдрави.
Последна промяна elementa на 03 Дек 2007, 14:39, променена общо 1 път
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Колега и аз съм така - първа зима,малко повече притриса,работи по твърдо(чука повече)........
Аз си мисля,че при мен нещата са от амортисьотчето - водна помпа/алтернатор,под №7 на тая схема
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1467/
Изчакай мнения от по-компетентните колеги.
Приятен ден
Аз си мисля,че при мен нещата са от амортисьотчето - водна помпа/алтернатор,под №7 на тая схема
http://bmwfans.info/original/E34/Lim/52 ... l-11_1467/
Изчакай мнения от по-компетентните колеги.
Приятен ден

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
и на мен ми е първа зима и при мен го има същия проблем,някои казват плочката,други верига,незнам страшна работа.
Re: шум в двигателя при студено 525тдс
това си е нормално,при студена кола е на по-високи обороти,като ком-ра финно регулира центровката на гнп за да има по-добро изгаряне и мотора става по ''твърд'',докато загрее.единственото което може да направиш е да сложиш по-редко масло на следващата смяна.И нафтата,сложи и добавка за смазване,за да работят по меко елементите в гнпelementa написа:Здр. колеги, от скоро (от както застудя) ми е малко по шумен двигателя (малко повече тропа и трака). Става въпрос при студен двигател като запаля колата,шума е доста по силен от преди и леко потриса колата. След като загрее на 90 гр. колата почва да работи по савсем друг начин.Мощност има,не пуши,подгряващите свещи са ми добре(знам какво е да не бачка някои свещ) ,пали отрас и всичко друго си е нормално.Понеже ми е първа зима с дизел и незнам дали е нормално.
ПоЗдрави.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Аз съм чувал,че няма нужда и не е препорачително от добавки за нафтата зимно време.По принцип самите вериги бензиностанции си слагат добавки в горивата.
Но е вазможно и да се лъжа. Затова ако някои ме обори,да напише и каква добавка да взема зада пробвам дали ще ми стане по тих двигателя.
Моля да пишат само такива които са я изпробвали вече.
Мерси предварително.
ПоЗдрави.
Но е вазможно и да се лъжа. Затова ако някои ме обори,да напише и каква добавка да взема зада пробвам дали ще ми стане по тих двигателя.
Моля да пишат само такива които са я изпробвали вече.
Мерси предварително.
ПоЗдрави.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
8 мнения
• Страница 1 от 1