Процeдура за премахване на клапана на парното.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
ian190 написа:Turbo-Lag написа:Не знам кой е грамотен и кой не е, ама знам, че не задавам тъпи въпроси във форумаи да чакам някой да ми напише нещо за да си върша работата
![]()
аре със здраве грамотнико
ти работата остави на нас.
Бог да те благослови
Така като те гледам, ще погубиш една от малко М-ки

- NAVIGATOR_
- Потребител
-
Точно преди 3 дена си махнах тъпия клапан и разбрах какво парно може да има тази кола
При мен стана доста бързо самото разглобяване и зглобяване, за лепилото чаках повече.
Но аз не рязах нищо, когато разглобите клапана вътре има една метална "шайба" не е точно определението но горе-долу, та тази шайба има размер точно колкото е големия отвор на клапана, има едно но разбира се нали е шайба има и дупка в средата която пък не е точно дупка а е като цилиндър,
съжалявам че не направих снимки че да го покажа а не да пиша 5 реда обяснения.
Копувате си от магазина "течен метал" с негова помощ и един подходящ самонарезен винд затапвате дупката на шайбата и после пак с помоща на течния метал залепвате шайбата на долната част на калапа и ВОАЛА
Просто вече не ми се слиза от нея

При мен стана доста бързо самото разглобяване и зглобяване, за лепилото чаках повече.
Но аз не рязах нищо, когато разглобите клапана вътре има една метална "шайба" не е точно определението но горе-долу, та тази шайба има размер точно колкото е големия отвор на клапана, има едно но разбира се нали е шайба има и дупка в средата която пък не е точно дупка а е като цилиндър,

Копувате си от магазина "течен метал" с негова помощ и един подходящ самонарезен винд затапвате дупката на шайбата и после пак с помоща на течния метал залепвате шайбата на долната част на калапа и ВОАЛА

Просто вече не ми се слиза от нея

NAVIGATOR_

та зна4и разглобих въпросният клапан, който даже и разбрах как работи, а имено водата се движи от късата страна на тръбата откъм клапана към дългата (незнам защо стрелката за посока е на обратно?
когато колата е студена въпросната дупка, която е описана по горе вътре в клапана е отпушена и водата е блокирана, когато достигне температура импулс натиска клапана и той запушва дупката, така именно става отпушването и идването на топлото.
ето това исках някой да ми каже по горе.
утре ще сглобя и монтирам и ако пак не работи, ще си купя .
когато колата е студена въпросната дупка, която е описана по горе вътре в клапана е отпушена и водата е блокирана, когато достигне температура импулс натиска клапана и той запушва дупката, така именно става отпушването и идването на топлото.
ето това исках някой да ми каже по горе.
утре ще сглобя и монтирам и ако пак не работи, ще си купя .

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- 75 turbodelta
- Потребител
-
- Кара: е30 туринг + Saxo VTS +land Cruiser
- Мечтае да кара: м5 + ГТР
Turbo-Lag написа:Аз пък съм с клапан и пак нямам проблеми
че ти па кога я караш тая кола тя се в бокса ве

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- 75 turbodelta
- Потребител
-
- Кара: е30 туринг + Saxo VTS +land Cruiser
- Мечтае да кара: м5 + ГТР
Turbo-Lag написа:Май днеска по обяд за последно![]()
![]()
е днес да но утре.... за сметка на тва не е сигурно

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2