A5 vs. E92

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 01 Дек 2007, 1:17

Е92 твърдо!!!!!!!!!!!

За мен това е най-красивото БМВ от новата генерация!
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 01 Дек 2007, 1:38

Айде аз като Ауди фен луд да ви кажа,че която от двете да ми дадат ще и се радвам максимално.Колите са страшни,но това ми е едно от любимита Аудита и колата е уникална.На изложението лятото ми идваше да я открадна :confused:
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 01 Дек 2007, 1:44

Пише вероятно защото 4по4 е важен фактор в избора.Тогава А5 3л дизел срещу е92 330хд.За отвън се накоментирахте,цената и оборудването са 2 капки вода, да почнем с желязото:
1.Каросерия-Разпределение на тежеста-БМВ е почти идеално 51/49,при А5 нещата са 54/46,но Аудито е 90кг по-леко.Като аеродинамика БМВ чувствително изостава 0.61 срещу 0.57,при С-лайн-Мпакет незнам.
2.Спирачки и окачване-кантарна работа
3.Пълноприводно задвижване-динамично 0:100 срещу 38:62,горе долу толкова и е нормалното на БМВто.Може би най-добрите системи в света и все пак сме в Бмв форум-кантар
4.Скоростна кутия-Зф една и съща
5.Двигател-тук обикновенно резултата от дуела е ясен,ама тук греда.Двигателя на Ауди е по-еластичен и по-мощен.Държи се несравнимо по-добре в диапазона 4000-5000 оборота,много по-добър топ енд,стойности на максимален въртящ момент 500нм-1500-3000 при Ауди,1750-3000 Бмв
6.Динамика-на права линия по-леката и мощна кола е отпреде.В завои БМВто е съвсем малко по-добро,компенсирайки теглото си с манияшки контрол чрез волана.И дветe недозавиват по маркетингови причини,Аудито повече

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 01 Дек 2007, 1:57

Engi написа:...

Аз ако бях на твое място щях да си уредя 2 съботно-неделни теста с 2-те коли. Петък я взимаш, понеделник я връщаш. Така ти сам ще разбереш кое ти допада повече за движение в големия град, извън него, леко по работа, на път за морето... :D
Не знам, може би ако бях на твое място, нямаше да пускам тема тук, защото само като видях заглавието на твоята, както и обема й, вече знаех за какъв офтопик става въпрос. Не искам да сложа всички потребители под общ знаменател, но сега ми се налага... понякога сте много зле! :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 01 Дек 2007, 3:15

кажи са коя зе .. да идвам на Екото да ме повозиш и да караме да цъкат уимоните :lol:
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 01 Дек 2007, 3:44

сигурен съм че си умира да те повози :shock:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 01 Дек 2007, 5:58

Не знам, но за мен тази тема е излишна...все пак това е БМВ Форум...според теб коя кола ще изберат хората тук???
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 01 Дек 2007, 12:41

Мога само да кажа, че БМВ са големи традиционалисти, което е и хубаво и лошо, а имено че Е92 е супер кола, но не показва нещо ново като концепция. Това е добре за феновете на БМВ, те просто ще си вземат следващия модел и няма да сбъркат. Докато тези които се чудят какво да си изберат по биха предпочели А5, току що излезнал модел, страхотен дизайн, определено много добра кола. Повечето хора дори няма да обърнат внимание на характеристиките на двата автомобила. Поставете А5 до всеки един друг модел на audi,няма нищо общо, огромна разлика.
Аз лично бих избрал БМВ, мисля че парите в случая въобще не играят, в крайна сметка не избирам семеен ван, а нещо на което ще си се кефя само аз, личен избор нищо повече. Да знаете обаче, че А5 ще жъне големи успехи в продажбите. И още нещо - пожелавам на всеки да има БМВ и да види защо бих го предпочел пред А5.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 01 Дек 2007, 12:50

E92-то, аудито е хубашо отвън, но тоя грозен волан ... Интериорът на ауди като цяло не ме кефи.
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 01 Дек 2007, 15:18

Ех....ех...
Енджи виждаш ли колко се е променил форума...хората дори вече са ни забравили и си правят каквото си искат...Говорят квото си искат...

той като е свикнал на предно без багажник, как да вземе решение

Мухахахахаха...Ей на тва изказване се смея от 20 мин. и сега като го цитирах пак не мога да спра...

Та така...изглежда вече не е тук мястото за теми...каквито и да било теми...всичко е флуд...боже защо вече няма mIrc та да си изразходват хормоните пуберите там...Между другото Флиртчето да не го затвориха че пак дойдохте тука?!

Engi написа:както ме познавате повечето тук, как си ме представяте в нещо, с което не може да смъкнеш мантинелата на булевард България...?

С това ти мисля че приключи въпроса но все пак ще напиша две приказки щото и аз съм ги гледал по-отблизо...

Дизайн-а е страхотен и на двете коли...олдскуул звучение в модерна форма...класически спортни автомобили...
Издължена линия,ниска и дълга муцуна,къс и мускулест багажник...Пристрастен съм но давам една точка повече на Бимата тук...въпреки че и Аудито е униклално красиво...
Интериора също е отличен...Още не мога да свикна на изгледа на I-Drive-a в 3та серия така отгоре и бих предпочел да е без него...В това отношение при оборудвани с навигационни системи автомобили Аудито печели точки...Напомня ми за старите интериори на BMW - обърнати към водача уреди в средната конзола,много надъхващи аналогови прибори на таблото пред водача,изключителен шрифт и оформление,харесва ми и дигитал-а по средата между уредите...В интериорите нещата са много на кантар дори и малко в полза на Аудито...
В техниката обаче според мен и това което съм чел и видял въпреки сухите цифри BMW-то е бая напред...Няма по-добри двигатели от редовия шестак ,това се видя от класациите на специалистите последните години и не смятам че сега нещо ще се промени...Двигател,управление,баланс,задвижване - Всичко това при компанията от Мюнхен е на върха...Дори като гледам напоследък X-Drive-a успява да измести Quattro-то от първото място на подиума така че ако искате пълноприводно задвижване - имате и него на топ ниво...

Въпроса който си задал е много труден...но ценовата разлика , и имайки предвид че видях как може да бъде направен интериора (визитам М3ката на Роската) състезанието отново е спечелено от любимата ни Бима,но Аудитата са много близо,и нищо чудно доста BMW ентусиасти да се подхлъзнат...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 01 Дек 2007, 15:21

OPASNO LUD написа:Като аеродинамика БМВ чувствително изостава 0.61 срещу 0.57,при С-лайн-Мпакет незнам.

Каква е тая "аеродинамика" на ТИР?! За сведение на голф 1, който прилича на кубче, Cx = 0.41 :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Дек 2007, 15:33

а дали колегата, Опастно Луд не е имал впредвид Цд :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Hooligan » 01 Дек 2007, 15:34

Каква е тая "аеродинамика" на ТИР?! За сведение на голф 1, който прилича на кубче, Cx = 0.41

eee спомени.... :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 01 Дек 2007, 15:38

Баце няма да ти давам мнение кво да си купуваш
въпрос на вкус е.И двете коли са адови.
Ама квото и да си вземеш искам да повръщам 1 седмица от алкохол :mhihi:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 01 Дек 2007, 16:11

Е92 :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
тва пършиво алди не ща и да го погледна
пс.въпрос на вкус :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум