Автоматична скоростна кутия - въпрос?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Автоматична скоростна кутия - въпрос?
Здравейте:
1. Мога ли на Е39 с ръчни скорости да сложа автоматична ск. кутия (стептроник) пак от Е39 и какво трябва да се смени още освен самата кутия?
2. На бензиновите Е39 (М52 Б20, Б25 и Б28) скоростните кутий еднакви ли са, имам предвид предавателните числа?
3. Разликата в дължината на скоростите за различните мотори от диференциалите ли се получава или от скоростните кутий ?
Благодаря предварително.
1. Мога ли на Е39 с ръчни скорости да сложа автоматична ск. кутия (стептроник) пак от Е39 и какво трябва да се смени още освен самата кутия?
2. На бензиновите Е39 (М52 Б20, Б25 и Б28) скоростните кутий еднакви ли са, имам предвид предавателните числа?
3. Разликата в дължината на скоростите за различните мотори от диференциалите ли се получава или от скоростните кутий ?
Благодаря предварително.
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
.
е хубаво де ама...някои има ли си на идея колко??
в сисал примерно отиваш в някоя морга и ако има зацепваш една автоматична скоросна котия,но колко пари ли ще дае???някои знае ли?понеже и мен ме интересува
в сисал примерно отиваш в някоя морга и ако има зацепваш една автоматична скоросна котия,но колко пари ли ще дае???някои знае ли?понеже и мен ме интересува

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
според мене ще ти излезе по ефтино да си купиш направо нова кола с автомат вместо да се занимаваш с подобни преработки
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
asasin18 написа:според мене ще ти излезе по ефтино да си купиш направо нова кола с автомат вместо да се занимаваш с подобни преработки
Абсолютно! Още повече слагайки употребявана кутия не се знае колко ще изкара, а скапе ли се е много болезнено - казвам го от опит!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Незнам колко ще ти излезе като цяло,ама нова автоматична кутия за Е39 е около 7000 свежи лева
Та май верно по добре,продаваш твойта и взимаш такава с автомат

Та май верно по добре,продаваш твойта и взимаш такава с автомат

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
RuM6n написа:Някой ще ми отговорили на въпроси 2 и 3?
2. На Б20 и Б25 са еднакви, но на 528и е различна.
3. И от двете. Но най-вече от СК. С две думи, диференциала се изчислява в зависимост от вътрящия момент и от възможните максимални натоварвания.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ако предположим, че има хубава автоматична кутия на прилична цена, апък аз трябва да сменям съединител и демферен маховик, не е ли по-добре направо автомата? Много се чудя дали кутиите са взаимно заменяеми, в смисъл Plug & Play. И освен това филма с кик дауна на педала как става?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Лоста ясно. Електрониката трябва да се свърже с ЕКУ-то на колата ли? Кик Дауна как става? Като си направих тест на таблото видях че то може да изписва P R N D S 432, така че то ще стане. Ами съединителя може ли да се закрепи за колянвия ми вал, като се разкара маховика?
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Не се знае дали на дължина е същата и дали захващането към шасито е същото - в общи линии смели идеи имаш!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Ми аз за това питам. Но не ми се вярва да ги мързи да направят различни табла за автоматик и ръчка, а да не ги мързи да направят разлики в шасито дето се захваща кутията. Аз събирам инфо и ако е възможно ще се пробвам.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Да предположим, че ми предлагат блъсната Е39-ка с автомат (стептроник).Дали ще мога да прехвърля всичко,каквото е необходимо на моята кола, за да я направя с автоматична ск. кутия и естествено да върви без проблем?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Тук явно никой не е правил такава замяна. Освен това никой не иска да се рови в реалоем вместо тебе и да проверява предавателни числа 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2