Вериги за зимата...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Вериги за зимата...
трябва да си купувам вериги, но не знам какви, някакви съвети за марки. Видях че продават спрей с течни вериги дали някои има опит - стават за нещо.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
По въпроса за течните, във формата нба спрей. Аз ги гледах във Фантастико и в Била - под 7 лева бяха. Но съм малко скептично настроен за използването им - да си мацаш гумите със химии и после кое паднало, кое се откъснало с част от гумата, а като излезеш на асфалта докато изпопада всичко ..... 

- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Течните вериги сапълен майтап,по добре си купи някакви по обикновенни,не много скъпи да могат да те извадят от снега,няма смисъл да си купуваш маркови според мен
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
течните са пълен ташак , просто няма такаво глупост
а иначе веригите са по 30лв в кауфланд и не са лоши като качество !
а иначе веригите са по 30лв в кауфланд и не са лоши като качество !
Re: Вериги за зимата...
Я си купете хубави гуми и не се излагайте с тези вериги,те са за аматйори.Добрия шофйор преодолява всички недостатъци на автомобила
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
mashina написа:Я си купете хубави гуми и не се излагайте с тези вериги,те са за аматйори.Добрия шофйор преодолява всички недостатъци на автомобила
Добре казано!

Но когато не си на ясно с прогнозта, в някои ситуации е възможно да ти се наложи да ползваш вериги.
Има един лаф: Вържи попа - да ти е мирно селото!
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
По темата... Аз във всяка моя и на жената кола си нося по едни вериги от 30 лв. Като се карат по асфалт повече от 20-30 км.
има вероятност -голяма да се скъса някой прешлен, но поне съм спокоен, че няма да остана по пътя.
има вероятност -голяма да се скъса някой прешлен, но поне съм спокоен, че няма да остана по пътя.
Колега Маречков, не съм имал в предвид, че съм голяма работа, не знам обаче къде могат да ти трябват вериги, освен на някои от проходите, макар че и тях ги ръсат с пясък вече. Пък то и една зима ... като падне малко сняг и се радваме като децата.
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
mashina написа:колега,Маречков,не съм имал в предвид че съм голяма работа,не знам обаче каде могат да ти трябват вериги освен на някои от проходите,макар че и тях ги ръсат с пясък вече.Пък то и една зима...кат падне малко сняг и се радваме като децата
Колега, гледам си от Плевен, та като падна снежеца тия дни, на мен ми се наложи да пътувам към Враца, да ама точно кога аз минавах Ловеч, Плевен и..... до Враца голяма част от пътя не беше разринат и вместо да треперя и да се чудя къде точно да се сложа на платното че да не стане беля, предпочетах да си сложа веригите и пак бавно, но вече спокойно и сигурно.
Та мисълтта ми беше, че няма нищо срамно да искаш да пътуваш максимално сигурно, като пазиш себе си и др. учасници в движението.
И още една история, пак от тия снежни дни. Та отиваме на семинар на Узана и до Габрово слънце птички, абе приказно, ама тръгваме нагоре и... лед, сняг, коловози, ама ме домързя да спирам да си слагам вериги, щото викам то тук таме само що да ми дрънчат, да ама тия екстри се появяват само по гадните завои и доде стигна бях хвърлил една риза вода, щото се пак хора возя не картофи. Имам и още безброй истории, но мисля че разбра защо бах толкова рязък в горния си пост.
Хайде със здраве и метни и ти едни вериги в багажника, ей тъй за собствено спокойствие

- V_Kanchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Вериги си трябват, миналата година се качвах на Пампорово. Валеше сняг от три-четири дена и точно преди Пампорово полицаите спираха и задължаваха камионите да слагат вериги, и аз решавам да сложа и аз вериги. Слизам от колата вадя веригите и засядам пред едната гума да слагам и колата тръгва. Викам си няма такъв идиот не съм включил на скорост - ама не гумите неподвижни а колата се движи назад. Поогледах се и видях, че не съм единствен - масово плъзгане около мен.
А за майсторското шофиране не знам, много майстори нещо има вече по пътищата и често чуваме за тях по новините. Колкото по-бавно (внимателно) се движиш толкова по-далече стигаш.
А за майсторското шофиране не знам, много майстори нещо има вече по пътищата и често чуваме за тях по новините. Колкото по-бавно (внимателно) се движиш толкова по-далече стигаш.
- Svetlyo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко!
- Мечтае да кара: Боинг 737-800
Аз днеска си зех некви от метро - меча стъпка - 22 лв. Дано никога не ми се налага да ги слагам. Обаче някак си по-сигурно ти е като си знаещ че имаш едни в багажника. Сейфти фърст!!!! 

14 мнения
• Страница 1 от 1