За БМВтата, магистралите и шофьорите

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 04 Окт 2007, 13:19

пияници :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60xd

Мнение от mpower75 » 10 Ное 2007, 19:41

Чета сигурно от половин час по темата.Радвам се,че в края постигате някакьв консенсус,но това ми се струва малко като за чат.Много малко мнения в началото,а после темата се преврьща в място за лични отношения и изяснения/един кьм друг/.За лични разговори има SKYPE.чат и т.н.Става много по бьрзо,не с 10 страници.Колкото до бьрзите шофьори,не виждам кьде е проблема.МА ТОЙ СИ КАРАЛ С 120 В ЛЯВАТА ЛЕНТА И НЕ БИЛ В НАРУшЕНИЕ,А ДРУГИТЕ С 200 ДА ГО ДУХАТ щОТ СА В НАРУшЕНИЕ.Тва са пьлни глупости.

320D
Аватар

Мнение от Hashishev » 11 Ное 2007, 13:02

Отделих бая време да прочета цялата тема подробно :) за наше съжаление война по пътищата има, е имало и винаги ще има :roll: . В днешния динамичен живот всеки бърза за някъде и всичко се случва за секунди, на както мислите за себе си, така помислете и за другите хора на пътя, каквито и да са те. Както всички и аз се дразня когато някой кара в най-лява лента на магистралата с скорост под 120 и няма никой друг на пътя, случвало ми се е много често (най-вече от жени които не реагират нито на светкане, нито на клаксон) и си ги минавам в дясна лента без много нерви и напрежение. Забелязва се при по-младите шофиори някъква агресия, и желание да се доказват с кво ли не постоянно. Пример е преди месец тръгнахме за Стара Загора от София 4 коли народ за събрание на Фенклуба на Арсенал в България :lalala: и аз с мойто БМВ и един приятел с ауди Б4 си караме постоянно заедно и навсякъде ходим заедно и даже си имаме локи-токита да си лафим по пътя. Та с него си караме с по около 140 средна скорост нали нормално, и едно от по младите момчета взело книжка преди месец с фиат браво се юрна по магистралата с 190... и при пристигането ми вика "ти с твойто смешно БМВ за нищо не ставаш"... аз съм спокоен човек, не съм скандална личност и просто му се изсмях и се обърнах на другата страна...

Та давам тоя пример защото голяма част от проблемите по пътищата стават точно от такива млади шофиори които явно страдат от някаква мания за висока скорост и доказване без да мислят за последствията.

Целта на шофирането не е само да стигнем от точка А до точка Б за отрицателно време, а да стигнем безопасно и сигурно. За това просто когато шофирате мислете не само за себе си но и за другите по пътя.

Мерси за вниманието :winky:
Изображение
Продавам оригинални фарове, стопове и мигачи Е46

Потребител
Аватар

Мнение от tupanka » 20 Ное 2007, 15:43

Абсолютно е прав колегата, че война по пътищата има, но това трябва да се прекрати.
Скоро по новините пак даваха ужасяващи кадри и съобщиха грозната статистика - катастрофите тази година са по-малко като брой от миналата, но пък жертвите са повече.
Трябва да се кара внимателно, разумно, без да се поддаваме на моментни настроения - че тоя пред нас е малоумен или дреме дайте ние да го "наказваме" и да предизвикваме ситуации!!! :!: От това никой не печели! В повечето случаи дори не разбират за какво иде реч!
Всеки си избива комплексите на пътя, не мисли какви ги върши, не се съобразява с околните и забравя, че не е сам на пътя.
Толкова съм се нагледала, че вече, честно казано, ме е страх да излизам на извънградско! Има ги всякакви... не само на магистралата, а и на останалите пътища - вижда те, че идваш насреща, но не... няма да те изчака... тръгва да изпреварва и ако ти не намалиш.... :?:

Много е страшно вече по пътищата
С риск да се повторя, колеги, апелирам ДА СЕ КАРА РАЗУМНО И СДЪРЖАНО :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 21 Ное 2007, 21:45

Аз подкрепям твоя апел,защото не само по магистралите,но и по междуселищните,а също така и в градовете е непоносим цирк.Всеки гледа да прекара другия,защото е с по-лъскав варел,а тва,че създава потенциална опасност за ПТП на никои не му идва в главата!
Всеки се прави на шофер,НО нека това да става там където няма околни,там където човек носи отговорност само за себе си и за ламариненото му чодовище :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от wazzz » 26 Ное 2007, 0:14

"КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, СДЪРЖАНО И Т.Н." всички нон стоп повтаряме и като седнем да караме... газ на тия набори... :) като чели от приказки няма файда, някак трябва всеки да не е чак такъв идиот на пътя и като му се "кара" да си търси полигон някъде да начеше крастата... ;) а за скоростта... след 120-30км/ч господ кара колата, тва е ясно, особено в България...

Предишна

Назад към Основен Форум