Проблем - фаровете на Е39 се изпотяват отвътре
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Проблем - фаровете на Е39 се изпотяват отвътре
Колеги моля за съвет как де реша проблема с изпотяването на фаровете отвътре/стъклото цялото се запотява - и на двата/ особенно сега като започнаха дъждовете. Колата е 2000г. с ксенон и ме притеснява де не се прецака нещо. Прегледах във форумите на не открих това да е обсъждано, а явно е проблем за Е39. Ще бъда благодарен за повече инфо и как да се спрява/фаровете не са от новите и може би се разглобяват/ с досадният и честно обидно грозен проблем, защото видях в София да се движат поне още няколко Е39 със запотени фарове
Последна промяна Marto66 на 13 Ное 2007, 13:04, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не е проблем за Е39, а резултат от некачествен ремонт. Необходимо е добро изолиране (уплътнение) на стъклата или смяна (ако фаровете са от разглобяемите, а то е така, до колкото разбрах от поста).
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Гаден проблем. Вярно не съм с ксенон, но как реших проблема. След като 3 пъти свалях фара за почистване и уплътняване къде ли не (ефекта нулев), най накрая взех една бормашина, бургия 2мм, пробих 2 дупки отдолу на предпазното стъкло (при мен пластмаса) и до днес, вече 9 месеца няма проблем.
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
това за съжаление си е проблем на bmw .. това е моето скромно мнение...!
Аз карам е39 от последното им поколение .. колата е произведена 09.03 година.. за съжаление не само , че фаровете се запотяват ами и стоповете ... верно е много незначително , но е факт. Преди нея карах е39 пак 2002 година , абсолютно същия проблем. Преди Е39-ките , 1 година карах е46 2000 година ... никакви проблеми от това естество..
п.с. за жалост това го наблюдавам и при Е60
Аз карам е39 от последното им поколение .. колата е произведена 09.03 година.. за съжаление не само , че фаровете се запотяват ами и стоповете ... верно е много незначително , но е факт. Преди нея карах е39 пак 2002 година , абсолютно същия проблем. Преди Е39-ките , 1 година карах е46 2000 година ... никакви проблеми от това естество..
п.с. за жалост това го наблюдавам и при Е60

- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, благодаря за всички мнения и констатации, но ако имате точно идея как мога да отстраня проблема/не с нови фарове, естествено - това е показателно/ или да ми дадете адрес на сервиз или накои телефон на верния човек ще ви бъда още по-благодарен. Много ме нервират тези разплакани очи и то на високия клас - 5-та серия. Ако е конструктивен дефект имали начин и смисъл да се пише в Германия. Чел съм из форумите, че някой масови проблеми в определини серии от марката се отстраняват дори и извън гаранционно за сметка на производителя. Сериозно ли е това и ако някои има същия проблем или повече инфо нека сподели.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
Еиии гледах я тая тема и си викам На мен нема ми се случи, и ето на, отварям гаража и
влажни очи ме гледат ужас, само а попитам дупките са отдолу под самия фар за късите нали... питам да не объркам нещо, че така или иначе не съм отстранил ония проблем с ксенона да не нанеса още щети 

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Добре,но е трябвало все пак да го подсушиш+ дупчиците тогава = на краи на проблема.Подсуши ли го или само го проби?
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
да кажа че съм блондинка
ама не съм, нямам грам коса на главата, ей са се въоражавам с сещоара на жената (само да не разбере) и атакувам влажния поглед
, мерси момчета

момчета и аз да си кажа моето мнение от личен опит.
не пробиваите фаровете отдолу.
проблема е че не са добре уплатнени.
фаровете си имат отзад 3 или 4 отдушника.
ето как си реших аз проблема:
свалих фара, с поксипол намазах частта където се допират предното стъкло на фара и задната пластмаса, имаше на 2-3 места малко по-големи дупки и тях ги запълних и след 1 седмица нямаше и помен от водата вътре. не съм ходил още на автомивка да видя дали ще влиза вода отнякаде но за сега си е добре
не пробиваите фаровете отдолу.
проблема е че не са добре уплатнени.
фаровете си имат отзад 3 или 4 отдушника.
ето как си реших аз проблема:
свалих фара, с поксипол намазах частта където се допират предното стъкло на фара и задната пластмаса, имаше на 2-3 места малко по-големи дупки и тях ги запълних и след 1 седмица нямаше и помен от водата вътре. не съм ходил още на автомивка да видя дали ще влиза вода отнякаде но за сега си е добре
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
Браво на Колегата "hellbull" абсолютно прав е за не-добре уплътнените фарове на Е-39. С 2 часа търпеливо сваляне, почистване, подсушаване, обезмасляване и прецизно минаване с една туба силикон за стъкло/аквариум/ проблема с конденза във фара изчезна /след два-три дни, защото и силикона отдава нещо като влага/. Трябва да се прави прецизно при демонтиран фар за пълно обиколяне на цялата празнина между стъклото и пластмасовия корпус. Съхнене 12 часа в покой и на топло. УСПЕХ на всички ентусиасти.САМО НЕ ПРОБИВАЙТЕ!
и на мене не ми се вярваше и не ми се пробиваха фаровете отдолу но откакто ги свалих пробих подсуших и качих никакъв проблем
това е оправията не си играите със силикони няма да стане според мен а като ги свалих махнах и ринговете и сега е с много бистри очета сякаш друга кола е а как светут фаровете без рингове направо е супер
това е оправията не си играите със силикони няма да стане според мен а като ги свалих махнах и ринговете и сега е с много бистри очета сякаш друга кола е а как светут фаровете без рингове направо е супер
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2