Масло Castrol?
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
и аз съм много доволен
налях на мойта CASTROL GTD Magnatec и на 3000 км ми светна жълтата лампа и надписа inspecion що ли така? Сигурно много и е харесало това масло и иска пак от него
Ама да бях навъртял поне 6000 че сега тия 70лв май на вятъра ги дадох 

пробвай
пробай има една фирма Лукас оил имат страхотен стабилизатор за масло аз си сложих от него и сега колата ми работи перфектно

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Re: и аз съм много доволен
marin.sm написа:налях на мойта CASTROL GTD Magnatec и на 3000 км ми светна жълтата лампа и надписа inspecion що ли така? Сигурно много и е харесало това масло и иска пак от негоАма да бях навъртял поне 6000 че сега тия 70лв май на вятъра ги дадох
Тия дето са ти го сменяли не са ти занулили инспекцията - не ти е виновно маслото.
Touring & windsurf club
Аз ползвам същото масло Magnetec което се води за минерално смениха ми го едни много кадърни пичове които се занимават само със смяна на масла филтри и накладки, и сам много доволен от тях много професионално работят изцяло с масла на Castrol сервизът се намира на ул.Любляна дочно до едно училище и срещу Мкомплект 33
аз платих 17 лв. за литър
Няма начин да няма начин
аз сащо си сменям там маслото и сам много доволен от всичко и от цени и трудВладо написа:Ползвам TXT. Когато се разтропаха повдигачите сложих 10W40 на БМВ от магазина на Оборище в опит да отложа неизбежното. След смяната ползвам пак TXT. Смените ми ги правят на пункта на Кастрол на Любляна, до реката.
Няма начин да няма начин
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
pinko_23 написа:Аз ползвам същото масло Magnetec което се води за минерално смениха ми го едни много кадърни пичове които се занимават само със смяна на масла филтри и накладки, и сам много доволен от тях много професионално работят изцяло с масла на Castrol сервизът се намира на ул.Любляна дочно до едно училище и срещу Мкомплект 33
castrol magnatec 10w-40 ся последно не e ли полусинтетика
както и castrol GTX 10w-40??

а да и ако са полусинтетика и двете можели да се смесват примерно ?
- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
ivo gazcom написа:Гарантирам че Кастролчето ми е истинско.
От къде си го взел и ни да се сдобием с такова

a
ако сте от софия, има масларница на кастрол истинска намира се на любляна тожа е при старата градска баня до 66 СОУ
Няма начин да няма начин
Re: и аз съм много доволен
marin.sm написа:налях на мойта CASTROL GTD Magnatec и на 3000 км ми светна жълтата лампа и надписа inspecion що ли така?...
Колега, OIL SERVICE и INSPECTION са две съвсем различни и независими едно от друго неща. Първото касае единствено смяната на маслото и зависи от момента на смяна (нулиране), а другото си е проверка след определени километри
Сервизните индикации които се появяват са 4
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 Series Service Manual (Bentley Publishers)
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ