проблемче с таблото
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
От кога го прави (в смисъл правил ли си нещо по колата преди да се появи code)
С кой борд си ?
Виж и тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... light=code
С кой борд си ?
Виж и тази тема:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... light=code
С времето чипа (еепрома) се размазва от много цикли на записи и връщане на километри:). Сваляш таблото, сваляш еепром-а, той е на един кофти цокъл. Купуваш си нов еепром. При мен беше 8 пинов 24ц02 ако не се лъжа, утре мога да видя стария, отиваш до магазина за електроника и за 50 ст. си купуваш нов еепром. Сега следва по-трудното, да намериш колега с кола като твоята и човек с програматор, който да прочете неговия еепром и да го запише на твоя. Само километрите ще ти се променят, но това е бял кахър. Ако отидеш в сервиза за тази работа искат минимум 200 лв. Благадорение на колегата Роджър, който ми даде запис на неговия еепром си презаписах моя чип и всичко на цена 50 ст.
Успех!

Успех!
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
АЛБ би ли описал как става работата с презаписването,че на някой ако му се наложи да мине тънка лайсна 

Тук съм снимал моето табло, следващия път когато го свалям, ще снимам по-подробно. Code Plug-а е посоченото със стрелката място, по-долу е самия цокъл, който влиза в таблото, а до него е еепром-а(чипа). Чипа се вади от цокъла трудно, като трябва от двете страни с нещо тънко да се натиснат две зъбчета. Предварително трябва да е намерен читав запис за еепром-а. За тдс М51 автоматик аз имам, дали става на други модели, не мога да отговоря. Еепрома се слага на програматор, свързан към компютър и се записва новия bin файл на еепром-а. Самия bin файл представлява ето това. Оградените от мен байтове са последните десет записа на километрите през един километър. Това примерно променят преди да ви продадат колата. Но в самия файл не препоръчвам да човъркате, тък като има и чек суми и ще стане мазало. 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Благодаря ти за ценната информация
Все пак има разлика между 50ст. и 200лв. - с разликата може да се направи доста прилично парти
Все пак има разлика между 50ст. и 200лв. - с разликата може да се направи доста прилично парти

6 мнения
• Страница 1 от 1