Налягане на зимни гуми

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 21 Ное 2007, 18:20

винаги си карам гумите на поне 2.2 или всичкити или предните на толкоз, а задните на 2.3, понякога 2.4, сега съм решил да си направя зимните на 2.0, ама като няма сняг по улиците, много ще се износват бордовете, та мисля да мина и на резервен вариант, в града на 2.2, като се ходи към витоша да ги пускам на 2 и малко надолу

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 22 Ное 2007, 10:13

Правилното налягане в гумите е важно за сцеплението им с пътя. Нито високото, нито ниското налягане са полезни. Ето една картинка как изглежда профила на гумата при 1. нормално налягане; 2. ниско налягане; 3. високо налягане

Изображение

Най-голямо сцепление се постига, чрез правилно налягане, а правилното налягане се определя не според вида на гумата, а според самия автомобил. Всеки производител е написал с какъв размер и вид гуми какви трябва да са наляганията при разтоварени и натоварени преден и заден мост ;) И умната с гумите :P
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 25 Ное 2007, 22:52

Много точен отговор! Всеки производител е споменал с какви гуми трябва да бъде карана колата и с какво налягане да бъдат въпросните гуми - според ситуацията! Аз лично ги държа някой път с 2.4 за да пързаля добре :mhihi: Но покрай 2 бара мисля е нормално, на който не му се занимава да се съобразява редовно с пътната обстановка и товара на коалат си. Все пак смятам, че ако има натрупал сняг и има опасност от затъване и боксуване могат да се спаднат малко гумите 1.5-1.8 за да са по-меки и по-проходими, ама това са фантазии не знам дали имат нещо реално като практика.
BMW only!

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ