Колко ви е данъка?
Модератор: Общи модератори
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Re: :)
Sand написа:а аз не смея да отида да си го платя
За данъка не но за 750-цата ти завидех

айдееееее отиде работата по дяволите

May the BMW force be with you!
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
batDancho написа:Dimitar написа:161 лв.batDancho написа: Моята е 90 коня и плащам 45 лева данък, защото имам и катализатор по документи.
Това за тая дето ти е под аватара ли става въпрос, и ако да с какъв двигател е. М40Б16 не е ли 102 к.с.
Ми предишния собственик в данъчната декларация я беше писал 90 коня. Аз показах старата декларация в данъчното и я писаха пак толкова.
как става това да пишеш колкото си коня искаш?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
150 коня ,143 лв. с 5% намаление което хванах .. имал съм бил и фишове за 90 лв. ми вика .. казах и че ме бърка с някой друг и си тръгнах 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Alexi написа:150 коня ,143 лв. с 5% намаление което хванах .. имал съм бил и фишове за 90 лв. ми вика .. казах и че ме бърка с някой друг и си тръгнах
Точно толко

" i " след 320,та излезна ,че е 109 коня

в декларацията де)

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
аз пък плащам 159лв за 113кс нещо съм се прецакал.....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
///M Power написа:аз пък плащам 159лв за 113кс нещо съм се прецакал.....
Точно толкова си е. А иначе, когато се внася колата в BG някой пичове кихат на митничарите да напишат в митническата декларация по-малка мощност (обикновенно под 100 к.с. за да може да важи правилото за катализатора). Един мой познат дето внасяше коли най-редовно го правише тоя номер (срещу 50 лв. на подходящия митничар). Данъчните нямат база данни за моделите и мощността на колите и информацията я взимат от декларацията, така че каквото са написали там това е. Или пък другия номер е когато смениш двигателя с по-мощен. В компютъра на данъчните остава инфото за мощността на стария и продължаваш да си плащаш тънко.
Fking написа:как става това да пишеш колкото си коня искаш?
Ако я купуваш от друг собственик от тука и нямаш митническа декларация, на която респективно пише конете или въобще официален документ доказващ точните к.с., отиваш при каките в Общината, а те и хабер си нямат от конски сили и те гледат в очите, пиримижаваш "чакай, колко беше ..."

Да караш Peugeot е страст!
Dimitar написа:... Данъчните нямат база данни за моделите и мощността на колите и информацията я взимат от декларацията, така че каквото са написали там това е...
Доста се лъжеш, имат, ама е някаква шашава състема, мойто Е30 320i 1985г. го изкараха 150 к.с. и трябваше 20 мин. да обяснявам, че грешат и тоя к*р дето искат да го натикат не е за мен

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Незнам дали се лъжа - ама моята въобще я нямаха като модел в базата си и когато определяха мощността ми искаха митническата декларация, за да я видят от нея.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Имат база данни и гледат доста внимателно.. ако имат съмнения те пращат при вещо лице ,той има Шваке и обикновено познава колко коня е
да не говорим че в тамошния талон са ти написани киловатите ,там е изискване ..

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Alexi написа:Имат база данни и гледат доста внимателно.. ако имат съмнения те пращат при вещо лице ,той има Шваке и обикновено познава колко коня еда не говорим че в тамошния талон са ти написани киловатите ,там е изискване ..
Е да,ама и ти си ги прецакал.Твоя данък(както и моя) е точно 200 Лв.
150 кс х 0.8х1.5+20 лв пътен данък=200 лв(143 звучи много по-добре